Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenka2888

problem po wspolzyciu

Polecane posty

Gość marlenka2888

gdy wspolzyje z moim chlopakiem z prezerwatywą nie ma problemu, ale gdy robimy to bez prezerwatywy mam potem pieczenie przy oddawaniu moczu, bol przy oddawaniu moczu, nie wiem wydaje mi sie ze są tam w srodku jakies ranki czy cos. pomaga siedzenie w cieplej wodzie i urosept ale martwi mnie to. wspolzyjemy od niedawna. co to moze byc? i pojawia sie tylko po wspolzyciu bez prezerwatywy...

Gość podejrzewam ze jestes
ze jestes uczulona na jego sperme niestety bywaja i takie przypadki ewentualnie niezbyt dobrze sie myjesz po stosunku (ja np uzywam chusteczek dla dzieci do wytarcia i "pozbycia" sie nasienia) czasami tez mnie tak piecze, ale to najczesciej wtedy gdy jestem "przetarta"

Gość marlenka2888
"przetarta" masz na mysli za duzo razy to robiliscie? bo juz zaczyna mnie to denerwowac... dyskomfort okropny :(

Gość ja mam zawsze
taki problem niezależnie czy z gumką czy bez, mój facet ma duzy sprzęt i zawsze jak we mnie wchodzi to czuję jakby mi coś pękało mimo, że jestem bardzo nawilżona, o drugim razie nie ma mowy bo strasznie boli, z tegopowodu nezbyt często się kochamy

przetarta jestem czasami, gdy 1. albo za często się kochamy 2. albo za mało nawilżona jestem i już się do siebie dobraliśmy 3. albo zbyt ostro ale tylko w takich sytuacjach mnie tak pobolewało. Tak naprawdę, wszystko u mnie sprowadza się do nawilżenia - jeśli za mało jestem nawilżona, to po prostu wtedy się przecieram. ale mam koleżankę, która jest uczulona na spermę, dodatkowo na lateks, a tabletek hormonalnych nie może brać (przekichane ma dziołcha). Wiem, że ma takie objawy, o których Ty piszesz :(

Gość marlenka2888
moj chlopak ma dosc grubego czlonka, poza tym kochamy sie czesto (3-4 razy dziennie). Nie wiem sama co myśleć, jak można sprawdzic czy mam to uczulenie?

Gość enedue
może rzeczywiście masz podrażnioną śluzówkę :) a może stan zapalny? zrób wymaz zpochwy i badanie na posiew moczu:)

Gość marlenka2888
podobno uczulenie na spremę nie objawia sie pieczeniem, tylko niemoznoscia zajsca w ciaze, tak przeczytalam na forum ginekologicznym przed chwilą. a wymaz i posiew zrobią mi od razu u gina czy nie?

skoro Twój chłopak jest dobrze "wyposażony", to najpierw proponuję: 1. zmniejszyć ilość seksu do max 1 raz dziennie 2. używać wazeliny - ona raczej na pewno nie uczula a poprawi nawilżenie 3. kochajcie się bez prezerwatywy 4. po każdym stosunku albo pod prysznic przemyć cipuchnę SZARYM MYDŁEM - tak moja ginekolog poradziła, nie uczula, dobrze myje, jest to naturalne, najmniej ingeruje we florę bakteryjną pochwy ewentualnie miej przy sobie gaziki nasączone tym mydłem i będziesz mogła się umyć bez włażenia pod prysznic (ja używam chusteczek dla dzieci, ale dlatego, że mnie nie uczulają i nie mam takiego problemu jak Ty masz..) po co te zasady? są one mega naturalne, mało inwazyjne, dzięki czemu przekonasz czy jesteś uczulona czy nie jeśli będzie wszystko okej, to nie masz się czym martwić jeśli dalej będziesz miała takie same objawy, to polecam Ci się wybrać do ginekologa z chłopakiem i porozmawiać z lekarzem o problemie. życzę zdrówka i powodzenia 🌼