Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .............mamuśka.........

przez całą ciążę stosowałam masaż M. Wisłockiej

Polecane posty

Gość .............mamuśka.........

polega on na masowaniu brzucha przynajmniej do 4 miesiąca do końca ciąży. Okrężnymi ruchami zaczynając od pępka, coś takiego jak szczypanie - jest dokładnie opisany w książce michaliny wisłockiej - sztuka kochania Kochane babki i normalnie już parę dni po urodzeniu brzuch taki jak przed ciążą:):):) A na sali już się spłaszczył po urodzeniu i jak mnie wypisywali to położne się nadziwić nie mogły polecam KAŻDEJ ale trzeba codziennej wytrwałości

Gość ale tutaj droga autorko
nikogo nie zainteresuje ten temat, choć może powinien, ponieważ tutaj są same matki polki co się szczycą swoimi rozstępami i obwisłym brzuchem, bo to przecież świadczy o tym że są dobrymi matkami. I zaraz cię może zjedzą za to że nie wspomniałaś ani słowem o zdrowiu dziecka i o jego kupce.

Gość zaaskoczonaa pozytywnie
potwierdzam, ja też go stosowałam i chociaż miałam cc to brzuch po cięciu wyglądał świetnie

ale tutaj droga utorko........ty jestes chyba jakas zakompleksiona:O wogole co twoim zdaniem oznacza zestawienie slow 'MATKA POLKA' zreszta wejdz sobie na ktorykolwiek topik maj 2010 marzec 2010 i zobaczysz ile tam kobiet dba o swoje brzuszki , piersi itd. a o KUPKI BEDA SIE MARTWIC POZNIEJ:) naczytala sie glupot od jednej i swoje jeszcze dodala ehh

Gość misiczkowa
Wisłocka Ameryki nie odkryła, bo już moja babcia kazała mi tę metodę stosować ;) Niestety kobiety, które mają przedwczesne skurcze powinny unikać takich masaży, by nie pobudzać macicy. O tym trzeba pamiętać. Z hartowaniem piersi podobnie, trzeba unikać w ciążach zagrożonych. Choć słyszałam opinię, że dziewczyny, ktore hartowały brodawki, czy sutki i tak miały je potem zmasakrowane przez dzieciątko ;)

zakładając, że ciąza przebiega prawidłowo i bez powikłań to czemu nie ;) ale ja miałam zakaz dotykania mojego brzucha nie mówiąc o jakimś masowaniu bo każdy prawie dotyk wywoływał przedwczesne skurcze