Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piszcie dziewczeta

Jak często myjecie włosy?

Polecane posty

Gość piszcie dziewczeta

Bo ja co dwa dni. Ostatnio przyszła jedna taka do mnie i mówi że raz (słownie RAZ) na tydzień? Czy to możliwe? 30 lat temu tak, ale dzisiaj?

Gość czasami myje raz na tydzien
zeby je przetłuścić a ogólnie co 2 lub 3 dni zalezy...w lecie szybciej sie przetłuszczają

Gość eee ja też ostatnio myję
rzadko, jakbym myła co drugi dzień to już bym była łysa :( Ostatnio myłam 5 dni temu i dzisiaj. Na szczęście po moich włosach nie widać... Ale zazwyczaj co 3-4 dni.

Gość ixmena
Ja codziennie. Kiedyś myłam, co dwa trzy dni ale to jak mialam 15 lat.

Gość do wpisu powyzej
dlaczego bylabys łysa? czy myslisz ze nie myjąc wlosow uchronisz je przed wypadaniem? co ma wypasc to i tak wypadnie

Gość co 3 dni
co 3-4 dni ale nie uzywam lakieroz, zeli ani pianek do wlosow, tylko pielegnacyjne maseczki do splukiwania po umuciy szamponem. WLosy sa geste , lsniace i dobrze sie ukladaja. Kiedys stosowalam rozengo rodzaju specyfiku zel, lakier - mylam glowe codziennie, wlosy bardzo sie zniszczyly , wysuszone , lamliwe , pojawil sie lupiez.

Gość codziennie....................
mam krótkie włosy więc jakbym miała myć co drugi dzień to bym wyglądała jak strach na wróble :|

Oj tak mi się napisało...

co 3 dni --> jakich maseczek używasz?

Gość co 3 dni
do eee ja tez ostatnio myje nawilzajacych , kosmetyki Klorane z apteki, z naturalnym wyciagiem z bambusa.

Gość paula666
ja myje kazdego dnia , poniewaz wlosy mi sie przetluszczaja

Gość co 3 dni
mysle ze co tydzien to rzeczywiscie lekka przesada, bo na wlosach zbiera sie jednak kurz. Natomiast codziennie mycie, niektorzy dermatolodzy odradzaja - pobudza dodatkowo lojotok. Loj jest warstwa ochronna , kiedy nadmiernie sie go usuwa pobudza sie jego zwiekszona produkcje. Znam kobiete ktora myje dwa razy dziennie wlosy a po 4 godzinach juz wyglada jakby jej ktos olej na glowe wylal. natomiast osobiscie uwazam ze wszystko zalezy od rodzaju wlosow i od tego czy uzywa sie lakierow, pianek czy zeli - lepkie substancje ktore dodatkowo przyciagaja kurz i wtedy rzeczywiscie codziennie mycie jest Moje przez trzy dni sa lsniace i puszyste

Gość ja nie używam żadnego żelu
lakieru ani innego gówna i nie mam potrzeby mycia włosów codziennie. Myję co 3-4 dni, a czasami jak mam lenia to rzadziej. I wcale nie wyglądają na brudne, ani tłuste :o

to wszystko zależy od skóry głowy i w dużej mierze od własnego samopoczucia. a lakiery itp rzeczywiście przyśpieszają przetłuszczanie się włosów

ja tez nie uzywam zelow, lakierow, czasami tylko wosku do podkreslenia koncowek, ale ja mam dlugie,grube i ciezkie wlosy i po jednym dniu sa oklapniete

Gość KULAKULALA
ja codziennie... strasznie mi sie przetłuszczaja nie wiem czemu podczas snu;/

Gość a jaaaaaa
Myje co 2-3 dni.

Gość Zdarza mi się
Minimum co 2 dni, ale idealnie byłoby codziennie, są wtedy takie pachnące i świeże. Tyle że codziennie nie chce mi się.

Gość Zdarza mi się
Te co myją co tydzień, czy co 5 dni, mam do was pytanie: Nie śmierdzą wam te włosy tak długo nie myte?

Gość Mała_123
Ja myje co dziennie. Bo jak mi sie juz lekko przetłuszczą to mnie denerwują i czuje sie glupio.

Gość Pentametr
nie śmierdzą

Gość ja myję co 4 dni i mi nie
śmierdzą. Ja nie czuję, ale też mój mąż, który jest czyściochem i wszystkie zapachy zawsze wyłapuje też nie czuje. A po moich włosach nawet nie widać, że 4 dni nie myte.

Gość ja myję codziennie
bo mi się przetłuszczają i jest to spowodowane problemami z hormonami, więc przetrzymywanie nic nie da, wam się wydaje, że włosy wam nie śmierdzą, ale wy już się przyzwyczailiście do zapachu, ale inni czują, mycie włosów rzadziej niż co 3 dni jest niedopuszczalne wg mnie

Gość hrhraEHTHHST
codziennie, lub co 2 dni!