Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MyniaK

Ból w okolicach spojenia łonowego

Polecane posty

Witam. Od wczoraj odczuwam straszny ból w okolicach spojenia łonowego przy poruszaniu się (gdy chodzę, wstaję lub przewracam się z boku na bok). Mam spokój jedynie gdy usiądę. Wiem, że oznacza to przygotowywanie się miednicy do porodu, ale ja jestem dopiero w 30tc. Może to głupie pytanie, ale to moja pierwsza ciąża - czy to może być w jakiś sposób zagrożeniem dla malucha??? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.

Gość nie gram w toto lotka
ja jestem w 35 i mam dokładnie to samo nawet nogi na noge nie założe bo czuje jakby mnie rozrywało muszę sobie tą nogę podnosić reką.ale jutro idę do ginekologa i mu o tym powiem . dodam że chodzę jak kaczor i rozstawiam nogi tzw kaczy chód;/nie wiem co to za cholerstwo

Gość najlepiej zapytać lekarza

Ja chodzę okrutnie małymi kroczkami żeby jakoś nie odczuwać tego bólu. Nie wiem czy to dobrze czy źle, że tak się dzieje...

witam. dziewczyny teraz tak to juz bedzie:):)wasze cialko szykuje sie do porodu..biodra,macica sie rozszeza..ja mialam taki bole od 32 tyg.niestety trzeba przez to przejsc ale na pocieszenie dodam ze dolegliwosci ustapia:) powodzenia i lekkiego porodu zycze:)

Gość gdybyscie usunely...
To by was teraz nic nie bolalo:)

Liczyłam się, że wszystkie dolegliwości mogą mnie dopaść, ale nie spodziewałam się, że tak szybko :)

Gość nie gram w toto lotka
Szkoda że Ciebie nikt nie usunął:) Ale wyczytałam na internecie że to może być rozejście się spojenia. Ale to musi lekarz zdiagnozować i przebadać.

Gość fdgsfgdsfgd
byłam dziś u lekarza, mam te same dolegliwości, boli mnie strasznie mocno, jestem w 20 tyg, nie mogę wręcz się ruszać. Lekarz stanowczo twierdzi że to wiązadła macicy i rozciąganie. Taki jakby skurcz, jakby kłucie, trwa dziś cały dzień,ledwo leże. Ale cóż..... nasze ciała się rozciągają, ja też nie wiedziałam że to tak bardzo boli. kazał brać magnez, nospę lub buscopan i na najgorszy ból czopki. To tyle, pozdrawiam i życzę jak najmniej bólu.