Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana....

mam 15 lat a nie mam miesiaczki i piersi

Polecane posty

Gość zdesperowana....

tak jak w temacie mam 15 lat a nie mam miesiaczki i bardzo malutkie piersi czy powinnam sie wybrac do ginekologabo nawet mama mi proponowała

Gość hihihih2
a masz na imie Tereska???

do 16 roku zycia mozna nie miec miesiaczki - jak do tego wieku sie nie pojawi to trzeba zaczac sie denerwowac - na razie jest ok spytaj sie mamy kiedy miala 1 okres - bo corki dostaj okres miej wiecej w tym wieku, co ich matki - tak mi kiedys lekarz powiedzial

Gość powinnaś iść do lekarza
najlepiej z mamą

Gość matka to niepowinna Ci
proponować wizyty , tylko już dawno obowiązkowo powinna Cie na nią zabrać :O

Gość zdesperowana....
ej mówicie poważnie??? mam isc do ginekologa??? bo sie sterasznie wstydzę

Gość izawk
ja dostalam pierwsza misiaczke w wieku 18 lat. to jest bardzo indywidualna sprawa...

Gość liljawodna
Ja tez tak mialam, Okres dostalam po ukonczeniu 15 lat,piersi troche urosla ale nadal sa za male. Teraz mam 33 lata,pco i jestem bezdzietna. U ciebie moze byc wszystko ok,tylko puzniej dojrzewasz. Spytaj mamy kiedy dostala,bo to rodzinne. Nie wiem czy wizyta u lekarza ma sens. Jak juz to do dobrego,ktöry dokladnie zbada. Byc moze powie tylko zebys jeszcze troche poczekala i skasuje tylko kase za wizyte.

Gość zagubiona....
moja mama powiedziała że nie pamieta kiedy dostała dokłądnie ale że miała piersi i to był owmiare wcześnie. A napiszecie mi co nieco o wizycie u ginekologa. czy w gabinecie moge byc sama czy z mama

Gość miało byc zdesperowanaD

Gość słodka suczka00
jasne ze możesz być sama-i tego sie domagaj mama mamą ale badanie to sprawa indywidualna ;) na romzowie mama może zostać jak najbardziej:) Hmm odnośnie takiej wizyty-na początku zazwyczaj krótka rozmowa pózniej badania (warto iść np. w tunice czy lużnej sukience-wtedy masz zasłonięty tylek gdy idziesz z przebieralni na lezanke) a pózniej lekarz podsumuje całą wizytę.Może np. zlecić -dodatkowe badania na hormony ale to już on powie co i jak.Nie stresuj się ,moze idz do Pani ginekolog-choć ja tam wolę do faceta iśc bo bardziej delikatny i na luzie :)

Gość zdesperowana....
aha.. i jeszcze jedno pytanie, czy to prawda że dziewice muszą byc badane przez tyłek? i tez pomyslałam o facecie przy babce bym sie bardziej krepowała

Gość Anonimowa : ))
No co ty ;PP :D Niee ; ))

Gość czasami jest tak ze jesli
dziewczyna jest dziewicą i ma taka budowe błony dziewiczej ze uniemozliwia to badanie przez pochwe to lekarz bada przez odbyt. Sama byłam tak badana kiedy byłam dziewicą. Ale trwa to chwilke i nie jest jakies straszne. Wogule badanie ginekologiczne trwa moze 1 minute. a pozatym lekarz moze wcale nie badac tylko zlecic wykonanie badan np oznaczenia poziomu hormonów we krwi itp