Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuleczka1988

jakie badania przed tabletkami hormonalnymi?

Polecane posty

Gość kuleczka1988

Witajcie :) jutro mam wizytę u ginekologa i ciekawi mnie jakie badania powinny być zrobione, by dobrze dobrac tabletki. o jakie badania mam się spytać i jakie zrobić? i ile trwa zrobienie-oczekiwanie na wyniki? już brałam kiedyś tabletki, ale lekarz przepisał mi je ślepo. brałam 2 miesiące a potem odłożyłam. teraz mam je znowu zacząć brac jeśli wyjdzie coś nie tak z moimi hormonami (moja dermatolog obstawia, że mam trądzik hormonalny), więc chciałabym, żeby wszystko zostało zrobione bez zarzutów. dziękuję za odp :)

Gość kuleczka1988
ech...:( i nic?

Gość Asicaaaa89
nie martw się, pan doktor sam Tobie powie co nalezy wykonać, więc nie bądź taka nadgorliwa :)

Gość w praktyce to
pewnie Ci żadnych badań nie zrobią.

Gość Pomożcie dziewczynie
Ona chce chyba wiedziec żeby nie dostać na ślepo znowu. Sama bym ci pomogła,a le nigdy nie brałam pigułek

Należałoby wykonać morfologię + OB, próby wątrobowe, czas krwawienia i krzepnięcia oraz badanie ogólne moczu.To badania,które stwierdzają czy nie ma żadnych przeciwwskazań,żebyś brała tabsy.No i oczywiście aktualna cytologia, o ile jej nie masz. Aby jak najlepiej dobrać należałoby zrobić badania na poziom hormonów płciowych.Z tym to różnie, rzadko lekarze dają skierowanie, bo to dość drogie, ale można wykonać na własną rekę.Pozdrawiam.

Gość kuleczka1988
no właśnie znowu trafiłam na dziwnego lekarza , przynajmniej tak mi się wydaję. byłam w przychodni darmowo na wizycie, ale jeśli chodzi o badania hormonalne to lekarz stwierdził, że musze iść do niego prywatnie... czy to nie dziwne? przecież tak czy siak te badania są płatne i jak tu leczyć trądzik hormonalny, jak większość lekarzy zapomina o badaniach i przepsiują na ślepo diane itp? :(