Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolegga 1984

Czy zarabiam za mało, żeby podrywać dziewczyny?

Polecane posty

Gość kolegga 1984

Jestem świeżo po studiach i zarabiam tylko tysiąc złotych miesięcznie. Poza tym mieszkam z rodzicami. Wydaje mi się, że w takim razie nie ma sensu, żebym podrywał jakąś dziewczynę, która mi się podoba. Bo co ja mam do zaoferowania? Myślę, że gdybym tak zarabiał ze 3 tysiące miesięcznie i mieszkał samodzielnie to mógłbym podrywać dziewczyny. Szukam lepiej płatnej pracy ale niestety nie jest łatwo, zwłaszcza w czasie kryzysu. A w moim mieście zarabiając tysiąc złotych miesięcznie nie da się raczej mieszkać samodzielnie i jeszcze np. jeść:) Uważacie, że słusznie nie podrywam dziewczyn w takiej sytuacji czy przesadzam i jakaś mogłaby mimo to chcieć ze mną być?

Gość kolegga 1984
Bardzo cenię Twoją radę:) ale chyba nie skorzystam...

no jasne ze przesadzasz!! chyba ze myslisz ze nie masz nic innego do zaoferowania (np. dobry charakter) a zreszta to co ty bys chcial ?? cala swoja pensje na dziewczyne wydawac??

Gość kolegga 1984
A skoro się już wypowiadasz to możesz powiedzieć, czy słusznie uważam, że w obecnej sytuacji nie mam szans u dziewczyn i nie ma sensu, żebym jakąś podrywał?

Gość poznasz po tym prawde
to zalezy czy szukasz blachary patrzacej tylko na kase czy prawdziwej milosci! bo w milosci nie ma nic niemozliwego :) a jak panna nie chce byc z toba bo zarabiasz tysiac to nie jest ciebie warta.

Gość kolegga 1984
Myślę, że mam ciekawy charakter ale.. jak to się mówi, ani wyglądem ani charakterem się garnka nie napełni. A dziewczyny w sumie słusznie – tak już zostały przez naturę ukształtowane, że szukają mężczyzny, który zapewni byt im i ich dzieciom. To logiczne. Wcale nie chciałbym wszystkiego wydawać na dziewczynę ale póki co, to nie mógłbym na nią wydawać nic a nic, gdybym mieszkał samodzielnie. A w moim wieku mieszkać nadal z rodzicami… to już chyba nie najlepiej… Może i przesadzam, tak jak niektóre tu dziewczyny, które myślą, że są brzydkie a tak nie jest. Ale co poradzę, że tak już mam w głowie: mało zarabiam, to nie jestem dobrą partią dla dziewczyn. Chciałbym więcej zarabiać. Wtedy z czystym sumieniem i bez lęku mógłbym podrywać dziewczyny i nie bać się, że one będą rozczarowane mną. Dałoby mi to pewność siebie. Mam nadzieję, że mi się to uda, tylko pewnie w międzyczasie nie będę już miał 25 lat tylko 30 albo 35. Chciałbym, żeby to była prawda, że przesadzam. Ale czy w obecnych czasach istnieje jeszcze coś takiego jak miłość dla samej miłości?

Gość kolegga 1984
--->zupapomidorowa "Hm, a co ma poderwanie dziewczyny do wspólnego życia" No a nie ma? Moim zdaniem to bardzo powiązane rzeczy, jedna z drugiej wynika i jedna jest celem drugiej

kolegga84 - ale ty pytałeś, czy zarabiasz za mało, żeby podrywać dziewczyny, a nie czy za mało, żeby wpólnie z jedną, z sukcesem poderwaną, żyć, mieszkać, etc. Nie, to nie wstyd mieszkać z rodzicami. Jak będziesz miał 35 lat, to już nie będzie dla ciebie dziewczyn :P

Gość kolegga 1984
--->aster290 "a co maja powiedzieć młokosy z gimnazjum" Od młokosa z gimnazjum raczej nikt nie wymaga, żeby sam zarabiał i żeby mieszkał osobno od rodziców. --->poznasz po tym prawde "to zalezy czy szukasz blachary patrzacej tylko na kase czy prawdziwej milosci! bo w milosci nie ma nic niemozliwego a jak panna nie chce byc z toba bo zarabiasz tysiac to nie jest ciebie warta." Hmmm:) Może i tak:) ale ja i tak mając świadomość, że mało zarabiam przez to nie mam śmiałości, żeby podrywać jakąś dziewczynę.... może to rzeczywiście problem w mojej głowie...tylko jak go rozwiązać? Jak sobie to przetłumaczyć?

Gość kolegga 1984
--->zupapomidorowa A więc uważasz, że nie zarabiam za mało, żeby podrywać dziewczyny ale żeby z jakąś być to już zarabiam za mało? To powiedz mi po cholerę jasną ja miałbym myślisz podrywać jak nie po to, żeby z jakąś być? Nie jestem tak nowoczesny, żeby podrywać na jedną noc. Tego nawet nie biorę pod uwagę. Przepraszam, że się tak uniosłem:) A dlaczego mówisz, że jak będę miał 35 lat to już nie będzie dla mnie dziewczyn????

Gość kolega jesli ty zeby
podrywać potrzebujesz mieć dobrą pracę i zarabiać 5k to współczuje

Gość jak kogos poderwiesz
to sie zmobilizujesz do znalezienia lepszej pracy

Gość kolegga 1984
nie koniecznie 5 tysięcy ale tyle, żeby móc żyć w dużym mieście samodzielnie i stwarzać perspektywy na przyszłość.

Gość jestes prawiczkiem
?

kolegga 1984 - nie żeby "być" tylko żeby np razem z nią mieszkać. Rozumiem, że jeśli mieszkasz z rodzicami, to dokładasz się częściowo, a reszta wypłaty jest dla ciebie ? Przecież ona (poderwana :D ) też pewnie będzie miała taką sytuację, więc nie sądzę, żeby to była jakaś tragedia. Hm, żartowałam. Ciągle szukam potwierdzenia mojej domorosłej teorii, że mężczyźni wiążą się z młodszymi od siebie kobietami. Nie przejmuj się.

Gość jesli podrywasz z nastaiwniem
że o kobieta na zawsze to z góry odradzam nawet zaczynać bo tylko sobie zrobisz krzywde

Gość zupapomidorowia twoja
teoria jest prawdziwa. facet, a sam nim jestem, w pewnym wieku (do 30 powiedzmy) szuka młodszej kobiety a szczegolnie studia itp bo młodsza laska to perspektywa tego że temat ślub,dziecko(nie mam na mysli wpadki tylko temat macieżyństwa) nie pojawi sie zbyt szybko , facet czuje sie bezpieczniej bo ma szansę na to że zbyt szybko nie będzie musiał być dorosły. niestety

Gość kolegga 1984
--->jesli podrywasz z nastaiwniem Nie z nastawieniem, że na zawsze ale biorę to pod uwagę. Czyli innymi słowy nie z nastawieniem, że na pewno tylko na chwilę. Teraz już bardziej rozumiesz?

a ja własnie rozstałem się z dziewczyna po 4 latach, tzn ona rozstala się ze mną:D własnie dlatego że nie chciałem być dorosły. i czuję się jak skończony debil. a koledze nie polecam szukania w sensie hm podrywania by znaleśc kobiete na stałe. Bo jesli nie masz silnej psychiki to szybko stracisz pewność siebie i zrobisz sobie krzywdę.

Gość kolegga 1984
Według tej teorii to ja chyba powinienem szukać jakiejś 18 latki:)

Mnie chodzi o to, że nawet później tak jest - facet po 30 też będzie szukał raczej młodszej, bo rówieśniczka już będzie bardziej zdecydowana, no a poza tym zwykle są zajęte, bo, o dziwo! szukają starszych mężczyzn :D. Mężczyzna w wieku lat dajmy na to 25 myśli jak kolegga 1984 - dorobić się, etc, a kobieta w tym wieku, po studiach, mając pracę, myśli - pora złożyć rodzinę :D więc wśród rówieśników nie ma co szukać :D

tak bardziej. ale niestety z szukaniem kobiety na stałe, na zawsze jest jak grą w totka, możesz codziennie kupować los i nigdy 6 nie trafić a inny zagra raz i wygra. podrywaj jak najwczesniej, poznawaj jak najwięcej kobiet. to doświadczenie które jak poznasz tę właściwą ci się przyda bardzo.

a jak nie będziesz miał doświadczenia (nie mam na myśli setek partnerek w lozku) ale w sensie dobrze poznać kobiety, jakie są, jakie mają potrzeby, kiedy co robic a kiedy nie robić itp wtedy to mniejsza szansa że spierdolisz z kobietą na której naprawdę będzie CI zależało. ja zjebałem bo nie miałem właśnie tego doświadczenia

Gość kolegga 1984
--->zupapomidorowia twoja I jaki błąd popełniłeś czy jakie błędy?

Gość długo by wymieniać
w każdym razie nie chodzi o inne kobiety itp, poprosstu przegapiłem moment gdy mówiła o slubie itp, nie chciała dłużej na mnie czekać itp szkoda słów serio. ale właśnie dlatego teraz o tej porze nie spie. w skrócie musisz jak najwcześniej mieć doświadczenie by później nie spierdolić sprawy. więc się w ogóle nie przejmuj i nie sugeruj tym ile zarabiasz bo to bedzie dodatkowa motywacja, kobieta, by więcej zarabiać, więc tylko ci to na dobre wyjdzie. a laska która na pierwszych randkach skresli cie bo zarabiasz 1k to od razu olej...wiadomo że w dalszych etapach musisz być hm bardziej zaradny finansowo bo kobieta ceni bezpieczeńśtwo itp i nie ma to nic wspólnego z leceniem na kase. to normalne, ale nie na pierwszych randkach więc kombinuj i nie myśl za dużo bo dopiero się uczysz życia

Gość nawiazujac do kobiet
ech temat rzeka:) kazda jest inna mimo, że prawie wszystkie chca tego samego:) poczucie bezpieczenstwa ( czyt.wielo znaczeniowy) komfort psychiczny jest dla nich na pierwszym planie. Kasa jest istotna bo dzieki niej moze owa partnerka realizowac swoje przerozne fantazje:) Miłość dla miłości i owszem jednak konsumpcyjny tryb zycia oraz schematy myslowe kieruja czesto nasze wybranki na inne tory. Kobiety czesto działaja nielogicznie poniewaz odbieraja swiat na zupełnie innym poziomie. Dopatruja sie szczegołów w szczegole, czesto są manipulatorkami i same nie wiedza czego naprawde chca. Zycie:) mimo wszystko dzieki nim zycie nabiera barw, sprzeczki sa nieziemsko słodkie a przeprosiny magiczne:)

Gość no sie zgadza dlatego
kolega musi się jak najszybciej nauczyć :D oczywiście z szacunkiem do poznawanych kobiet, nie bawić sie ich uczuciami ale nie nastawiać na zbyt wiele i być psychicznie nastawionym że one będą bawić się tobą;)

Gość kolegga 1984
Kurcze, nieźle mi zareklamowałeś dziewczyny:) No to cóż. W skrócie. Szukać dziewczyny, nie przejmować się i szukać młodszej. W sumie to mnie siem to podoba:) Te 25 letnie już trochę bardziej pomarszczone są niż np 17-18 latki. No i te ich wymagania:) To może już i ja pójdę spać:) Dzięki za pociechę:) A czemu Ty kolego nie śpisz o tej porze, tak dokładniej? Bo czemu jak nie śpię to już wiecie:)