Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani mężatka

kredyt przeklenstwo, prosze o rady

Polecane posty

Gość pani mężatka

kilka miesiecy temu tesciowie poprosili nas(mnie i meza) zebysmy wzieli dla nich kredyt, dosc wysoki jak dla nas.Oni juz mieli nabrane wiec nie mogli. Chcieli tym splacic tamte i miec jeden.Duzo myslelismy nad tym choc ja do konca bylam na nie, ale maz z mama swoja mnie jakos przekonali no i zgodzilam sie pod ich wplywem. Wszystko bylo ok, tesciowie splacali co miesiac, ale nastal taki czas ze tesciowa stracila prace, tesciu wyjechal za granice dorobic sie i chyba 3 raty nie sa splacone, kilka razy przyszlo do meza wezwanie do zaplaty, ostatnio to nawet grozba ze jesli nie wyrowna tego to moga rozwiazac umowe i zarzadaj zwrotu calosci na raz. A to nie mala sumka. Mysmy pomogli im kilka razy spacic jak oni nie mogli, sami wylozylismy kase na kilka rat. Ale teraz juz nie mamy, sami ledwo wiazemy koniec z koncem, swoje raty i kredyty tez splacamy przeciez. Dodam ze tesiowie zawsze tez nam pomagali finansowo jak mogli, to musze przyznac. I tu moje pytanie, co mamy zrobic??? Boje sie ze jesli nie zostanie wyregulowane to przyjdzie wezwanie do sadu, komornik czy cos... Albo siada na pensje meza, wtedy juz lezymy. A wiem ze w tym miesiacu tesciowa tego nie zaplaci bo po prostu nie ma z czegp. Nie chec pouczen i glupich kmentarzy ( bo i tak maz mi mowil ze mialam racje zeby sie na to nie pisac ale teraz juz a pozno) chce tylko porady, co moge w tej sytuacji zrobic????? Kto mi pomoze, poradzi?

Gość jkshdfkhsfksh
za bardzo to nie masz co zrobic mozesz jeszcze probowac negocjowac z bankami aby chwile poczekaly ale to jak grochem o sciane, jesli 3 miecy nie splacali no to Ty tez juz w bazach bankowych masz pozamiatane i kredytu w najblizszym czasie nie wezmiesz, do komornika tak szybko nie dojdzie, ale jesli juz to jesli pojdziesz do niego i sie zobowiazesz ze besdziesz splacala mu co miesiac jakas sume to na pensje ci nie wejdzie

dziwne, ze teśiowie ani wy nie słyszeliście o czymś takim jak kredyt konsolidacyjny... XXI wiek a rozwiązania rodem z XX i to z zapadłej wiochy najlepiej było na samym początku trudności ze spłatą iśc do banku i próbowac renegocjować warunki spłaty kredytu (dłuższy okres i mniejsz eraty ew. odroczenie kilku rat) teraz to juz trochę po ptokach albo spłacicie zaegłe raty, albo będzie komorniczy nakaz spłaty i zajęcie waszych wynagrodzeń plus wpis na listę dłużników, co uniemożliwi wam zaiągniecie jakichkolwiek kredytów w przyszłości jedyne wyjści ena teraz - iśc do banku i próbowac załagodzić sprawę plus zadłużenie się prywatne i spłata rat wg ustaleń z bankiem

Gość pani mężatka
no oni chceli na jakies tam wydatki i przy okazji tez cos posplacac, nie wiem dokladnie nie wnikalam. A kredyt jest wziety na max okres czasu... Tesciowa z racji wlanie tego kredytu i zadluzenia tez hce wyjecahc do meza zeby to uregulowac, ona nie zrobila tego tak o. A myslicie ze jak by maz poszedl do banku to moglby cos wynegocjowac????A sam mi mowil ze jak nie bede splaca to im powie do rozumu, ze juz on dopilnuje tego a teraz tylko rece rozklada...