Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady SunLight

UWAGA!!! Piszemy Listy do Chorych Dzieci!!! Szczytna akcja.

Polecane posty

Gość Do wzruszonej
Oby więcej takich ludzi jak Ty! :)

Cześc , ja też nie lubie dzieci :D ale chętnie napiszę list. tylko.. co w nim napisac? coś o sobie, zapytac o coś ? bo nie wiem :D

Nowe dziewczynki: Halinka i Emilka to dwie urocze bliźniaczki, które czekają na nasze listy i kartki. Poniżej, dowiecie się o nich więcej. Dodam tylko, że rodzice dziewczynek, sami czynnie działają na rzecz dzieci niepełnosprawnych, chociażby doradzając jak żyć w takiej rodzinie.

Gość kilka slow - ale jakie
co napisac na kartce pocztowej? dajcie jakies propozycje :O

Gość jasne.....
ta akcja ma na celu wspieranie Poczty Polskiej. Lepiej pieniadze za znaczki i kartki przeslac im na konto, zawsze to ze 2zl wpadnie...

Gość listy ciesza jak sa
wyslane przez przyjaciol albo przynajmniej znajomych, a nie obcych zupelnie... no chyba, ze ktos zbiera makulature

Gość 1.55 zl i karka
te dzieci naprawde ciesza sie z kartek.

Gość pojadę znieczulicą ale nie
rozumiem za bardzo celu takiej akcji. Cóż te dzieci będą miały z mojej kartki, chyba, że zbierają pocztówki czy znaczki to ucieszą się z egzemplarza do kolekcji. Już lepiej te 2 zł wysłać na konto jakiejś fundacji pomagającej dzieciom albo wrzucić do puszki Owsiaka. Poza tym uważam, że jeśli dziecko jest samotne i spragnione miłości, to tym bardziej należy je uczulić na to, że nie powinno się korespondować, pisać za dużo o sobie z obcymi osobami, które mogą je oszukać i wykorzystać (żeby chociaż przez internet, ale pocztą, gdzie dziecko nawet nie jest anonimowe?).

Gość Lamp of Thoth
"pojadę znieczulicą": nie masz racji. Na stronie "MP" jest na górze zakładka "efekty akcji" i tam możesz znaleźć np. materiały medialne, w których widać jak wielką radość sprawiają dzieciom kartki. To, że Ty nie rozumiesz tego i nie traktujesz jako pomoc, nie oznacza, że inni w ten sam sposób to przeżywają. Ta akcja to pomoc psychologiczna, a nie materialna. Miłe słowa od ludzi z całego świata dodają sił do walki z chorobą: chyba nie ma za bardzo w Polsce innych, tego typu inicjatyw.

Gość maturka4
Od początku akcji wysyłam listy i kartki. Dzieciaki cieszą się strasznie. Ale nie należy spodziewać się odpowiedzi. Raz - że trudno im pisać. Dwa - ci rodzice naprawdę nie mają na wiele rzeczy nie mówiąc o znaczkach Trzy - do Macieja przychodzi niekiedy 40-50 przesyłek (przed świętami). A co do mailów: właśnie o to chodzi, żeby to były papierowe przesyłki. To frajda dla dzieciaka, jak listonoszka ma torbę tylko dla niego. A i "prestiż" wśród rówieśników rośnie - te chore dzieci często są odrzucane i izolowane z towarzystwa. Napiszcie: nawet tylko "pozdrawiam serdecznie", pochwalcie za cierpliwość i efekty ćwiczeń, za rehabilitację. Opowiedzcie jakąś historyjkę o swoim zwierzaku...

Gość kafeteryjny miszcz3n
" Ubóstwiam jeździć konno, a widząc Quady w moim ulubionym kolorze (czerwony) serce bije mi bardzo mocno.” Ja bym tym dzieciom chętnie popisała coś dłuższego niźli pocztówki ;) może korespondencyjny kurs języka polskiego ;)

Gość no to jakis w koncu pozyteczny
temat na kafe, Kupie kartki i bede pisac. Podnoscie temat zeby sie nie zgubił

Super akcja:) Sama się przyłączę:) Wolę przeznaczyć te 2 złote ,, na Pocztę Polską'' i mam nadzieję sprawić dziecku radość, niż przeżreć tę kasę albo przepalić...

Gość u p p

Gość Mama damianka
Wspaniały pomysł wiem jak te dzieciaczki cieszą się ile im sprawia radości świadomosc że ktoś ich zauważa Czymże jest drzewo bez liści ? Czymże jest niepełnosprawny bez nadziei ? Odbiera mu się wszystko Czy tak być powinno ? Gdzie przyjaźń ? Gdzie zrozumienie ? Odrzucony na bok im tylko zawadza . O nie ! Każdy zwłaszcza on ma równe prawa . To on poznał smak cierpienia To on został zraniony . http://pomagamy-dzieciom.net/damian-lukasz-lackowski

male dzieci wrzeszcza i rzygaja, nie chce miec z nimi nic wspolnego Wzruszona do: "małe dzieci": Żal mi ciebie, jesteś jak obrzygana sierota i obyś na starośc gniła w samotności. Do wzruszonej Oby więcej takich ludzi jak Ty! taaa...takich tolerancyjnych, miłych, uprzejmych, wyrozumiałych i potrafiących mieć swoje zdanie oraz pozwalających wyrażania innym odmiennego