Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość c ddddd

CZEMU NIE MA ZNIECZULENIA NA ZYCZENIE ?

Polecane posty

Gość c ddddd

Wlasnie w tv uslyszalam, ze nadal kobieta rodzaca nie dostanie znieczulenia na zyczenie. Czy ktos z Was moglby mi powiedziec : dlaczego sie takiego znieczulenia nie podaje ? Jest szkodliwe, dla matki, dziecka czy o co chodzi ? Kumpela 8 m-cy temu rodzila, tez nie dostala znieczulenia mimo iz myslala ze padnie z bolu, porod trwal 11 godzin...

Gość bo w pl kobiet ama cierpiec

Gość potuupinka
to chyba zależy od szpitala. ja rodziłam w tym roku i każdej się pytali czy sobie życzy. nic się nie płaciło.ale to nie jest tak, że po nic się nie czuje, znieczulenie trzyma 1,5 godziny, później kolejna dawka.sam zastrzyk mnie cholernie bolał.

Bo przy znieczuleniu potzrebny jest anestezjolog. Jak w szpitalu jest mało anestezjologów to nie dają znieczulenia.

Gość dokładnie
u mnie (tam gdzie pracuję) szpital zawiesza pracownikom pensję - bo nie ma kasy. oni mają to głęboko i twierdzą że odejdą ( a w tym fachu dostaną pracę gdzie indziej bez problemu). tylko co będzie jak przestaną znieczulać u mnie na oddziale ( operacje kardiochirurgiczne ) :p to dopiero będzie bieda! urodzić sn bez znieczulenia można, ale zoperować serca już nie.

Gość no takkkk
znieczulenie na życzenie chcecie, ale karmić dziecka piersią na żądanie to nie? dawać od siebie wcale nie chcecie, ale brać garściami to i owszem! żenujące

Gość nie chłopak
a co ma karmienie piersią do znieczulenia, bo nie bardzo rozumiem?

Gość mhhhjhhhujhiklm./
Mnie nie bolalo jak dostawalam znieczulenie w kregoslup, wolalam juz to niz meczyc sie ze skorczami

Gość bo panuje wielkie
oburzenie że położne namawiają do karmienia piersią ( a taki mają obowiązek) a położnice są oburzone bo to ich cycki przecież! szpital to nie koncert życzeń niestety! i to nie rodzące dyktują warunki!

Gość a pownien byc bo jest
utryzmywany z naszych skladek wiec poniekad to my im placimy pensje. moze operacje tez bedziemy wykonywac bez znieczulenia bo po co?

Gość ty tepy worku spermy
Jak ci NFZ nie odpowiada to idz rdzic prywatnie. Bylo pierdolenie jest i rodzenie.

Gość nie chłopak
No ale w sumie to rodzące są "klientami" szpitala, więc to one powinny dyktować warunki, takie jest życie. Ale abstrahując od tego, szpital jest miejscem, które powinno pomagać cierpiącym, przynosić ulgę, więc dlaczego tego nie robić?

Gość coz pewnie dlatego ze
znaczna czesc spoleczenstwa jak wyzej podpisany tepy worek spermy, uwaza ze seks to grzech za ktory trzeba zaplacic bolami porodowymi ;)

Gość a dlaczego placic
tymi bolami ma tylko kobieta? ;>

Gość bo pewnie wedlug niego to
ona jest bardiej grzezna niz niz facet wiecj jej sie nalezy ;P w pl nie szanuje sie ani kobiet, ani ich pracy w domu, ani ich pracy wlozonej w wychowanie dziecka...

Gość a kto jej kazal
nogi rozkladac. bociany juz nie w modzie.

Gość babie trzeba zalozyc homonto
i zaorac nia pole.

Gość nie chłopak
ale z drugiej strony, jak kobieta rodzić nie chce, to też jest zła, bo przecież kto to widział takie fanaberie :):)

Gość a kto kaze sportowcom
uprawiac sporty i nabawiac sie kontuzji? mogliby siedziec na dupie, a tak to samo sa sobie winni. wszelkie leczone kontuzje powinny nie byc znieczulna ;) najlpie jakby nic nie bylo znieczulane -cierpiec w imie dorba spoleczonego ;P

Gość no ale kto ma jej zrobić to
znieczulenie jeśli brakuje lekarzy?

Gość mrnrvjfvklkkkk
A ten od workow spermy to chyba pedal, bo sie na kobiecym forum panoszy. Zazrdroscisz co? Ty tylko mozesz dawac sie ruchac w dupe!!!

Gość wypraszam sobie
ja jestem prawiczkiem.

Gość u ans jest tylko takie
"życzenie" kosztuje 350 zł

Gość I prawidłowo
W końcu to niecała polowa becikowego :P