Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobeczek666

Co jedza szczuple dziewczyny?

Polecane posty

Gość gość
No ja malutka jestem 159.

Gość gość
TAK PYTAM , BO JA MAM 170 WAZE 55 KG mam 50 lat ( wrrrrr) :) i tez nie tyje czasem zjem pizze, lody ( a wlasciwie codziennie cos takiego zjadam , ale nie jem 3 godz przed spaniem i wcale sie nie głodze moja waga juz jest taka od 5 lat

Gość gość
jak zjem lody to juz w ten dzien nie jem pizzy , jem w mniejszych ilosciach ale to na co mam ochote, jem 5v posilkow dziennie

Gość gość
O kurcze ja bym nie wytrzymała całej nocy, gdybym nie zjadła przed samym snem czegoś heh Może po meno zrezygnuję z kolacji, bo widzę po mamie, że z hormonami ciężko wygrać. a też była taka chudzinka jak ty, a od 10 lat musi uważać na to co je, inaczej chyba by podwoiła wagę.

Gość gość
ja jem w granicach 1800 kcal -2000 choc ich nie licze ale tak na oko , ale ja sie duzo ruszam biegam chodze szybkim tempem , spacery z psami , wiec to chyba spalam tez w duzej czesci

Gość gość
zdarza mi sie tez zjesc cos w nocy:) ale to rzadko , dawniej jadłam w nocy codziennie przez 20 lat

Gość gość
Wrost 171 cm, 56 kilo,jem duzo ziemniakow,mieso,hamburgery i frytki bo uwielbiam i tak cale zycie to samo....wyjdzie niby z czasem w biodra ale juz mam 38 lat i jakos nie wyszlo :)

Gość gość
169 cm 52 kg jem ogólnie to na co mam ochotę z wyjątkiem fast foodów których nie lubię (głównie ze względu na zapach i wygląd -są obrzydliwe jak dla mnie) ale jem zupełnie inaczej niż moje koleżanki zaobserwowałam ja jem bardzo małe posiłki ale bardzo często nawet nie 5 ale więcej z tym że bardziej to przypomina przekąski co jakieś półtorej godziny do dwóch. np nie byłabym w stanie zjeść standardowej porcji obiadowej na raz bo nie miałabym gdzie tego wmieścić. nie ukrywam jest to czasami uciążliwe (np w "gościach") ale co zrobić....

Gość gość
z mojego doświadczenia wynika, że szczupłe czy też chude dziewczyny jedzą mało. nie chodzi mi nawet o rodzaj jedzenia ale o porcje. każda z moich szczupłych/chudych koleżanek najada się małymi porcjami i więcej w siebie nie wciśnie. zgadzam się z tym, że tyje się od kalorii i co za tym idzie dużych ilości jedzenia. Także z tym, że da się skurczyc żołądek i przyzwyczaić do mniejszych porcji. Zaznaczam, że nie pisze tutaj o zaburzeniach jedzenia czy też problemach z tarczyca, hormonami czy ludziach którzy już tak mają, że jedzą co chcą i nie tyja. Przyklad. ja i moja kuzynka. obie mamy po 165cm. ja waze max. 65kg ona zwykle 46-50kg. Na śniadanie ona je jedną kromkę chleba ja zjadam 2 lub 4ry. Ona nie zje 2 dan. Zwykle zjada drugie danie bo po zupie by już nie wcisnęła. Ja zjem oba dania z tym, że nie jakies ogromne. pizze ona zje max 2 kawałki ja zwykle więcej. to samo się tyczy slodyczy ona zje jednego paczka ja potrafię i cztery. W McDonaldzie zwykle bierze zestaw dla dzieci bo z normalnych zawsze z połowę zostawia a to marnotrawstwo kasy. Wiem, że mogłabym jeść mniej ale jakoś mi nienajgorzej w mojej wadze a ona nie jest kosciotrupem i nie są to żadne wyrzeczenia dla niej tyle jeść. Jesteśmy z innych domów i inaczej nauczone jeść po prostu. Wiem że to nie jest jakieś mega zdrowe co opisalam ale pisalam z czasów gdy byłyśmy nastolatkami. A jeszcze ona nie jest nauczona podjadania wcale. między posiłkami pije herbatę, wodę, kawę itd... ja za to sobie lubię zjesc jakieś ciasteczko, cukierka czy podjadac owoce w sezonie.

Gość gość
Ja w młodości byłam szczupła, choć według dzisiejszych standardów co najwyżej normalna ;) Mówi się , ze to kwestia przemiany materii ale ja myślę, ze nie tylko. Ja się nie objadałam. Dzień niestety zaczynałam od kawy i śniadania jadłam raczej symboliczne, obiad tylko z jednego dania, raczej drugiego i konkretnego bo zupa się nie najadałam a kolacja też raczej nie w dużych ilościach i nie tuz przed spaniem. Nie przywiązywałam wagi doi kaloryczności, jadłam co lubiłam choć nigdy nie gustowałam w zbyt tłustym jedzeniu. Miewałam dni z wilczym apetytem ale tez takie zabiegane kiedy bez jedzenia potrafiłam wytrzymać i 10 - 12 godzin w ciągu dnia. Miedzy posiłkami przysmaki to tez raczej symbolicznie, na imprezach nie rzucałam się na jedzenie no i nie było wtedy tylu uzależniających toczących przekąsek. Zdarzył mi się taki okres kiedy ze stresu, z dala od rodziny "leczyłam się jedzeniem". W pól roku przybyło mi 5,5 kilo ale się opamiętała jak miałam problem z zapięciem kozaków. Stopniowo wracałam do poprzednich porcji, mięso jadłam tylko z warzywami bez ziemniaków, chleb tylko chrupki a po za tym to co wszyscy tylko w normalnych ilościach. W pól roku wróciłam do dawnej wagi pomimo, ze główny posiłek jadłam dopiero wieczorem, najczęściej godzinę przed snem. Teraz szkoła jest taka, ze często ale mało, najlepiej 5 posiłków ale ja mam wątpliwości. Od roku staram się zdrowo odżywiać i jak zaczęłam pilnować tych 5 posiłków to się trochę uzależniłam od jedzenia, trzy godziny a ja bym coś "złapała" . No i trudno mi zachować te male ilości i mam wrażenie, ze organizm nigdy nie odpoczywa dłużej od jedzenia bo przecież w ciągu godziny od przebudzenia już każą nam zjeść śniadanie. Efekt jest taki, ze plus 2-4 kg stało się norma a wiek taki, ze trudno szybko i łatwo to zrzucić. A dawne ciuchy leżą w szafie... Jak mam zabiegany dzień i lekko się przegłodzę to dużo lepiej się czuję. Możecie mnie potępiać ale stopniowo wracam do dawnej szkoły czyli podstawa to 3 główne posiłki. Drugie śniadanie i podwieczorek jeśli mam czas i ochotę to raczej symboliczny: owoc czy koktajl warzywny a nie kanapki, choćby najbardziej dietetyczne. Ważne żeby było zdrowo, głównie warzywnie. A jak mnie łakomstwo dopadnie to się nie ograniczam jakoś mocno, ważne, ze to sporadycznie się zdarza i nie są to niezdrowe przetworzone przemysłowo produkty typu chipsy czy słodycze a ja nie tyje a nawet pomalutku tracę, póki co gramy ale wierze, ze będą kilogramy. I dodam jeszcze jedno ****** jeszcze raz ruch. Ja za młodu nie biegałam po siłowniach, nie ćwiczyłam w domu ale ja chodziłam: dojście do przystanków, wypad na zakupy, spacery z psem ... nie liczyłam kroków ale trochę tego się zebrało każdego dnia. Jak zaczęłam jeździć samochodem to i kilogramów zaczęło przybywać. Zatem wracam do dawnych przyzwyczajeń i jak się tylko da to rower albo z buta. No i polubiłam ćwiczenia w zaciszu domowym :)