Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erter

Dostałam mikrofalówkę.Do czego przyda się przy niemowlęciu?

Polecane posty

z mikrofala jest roznie i trzeba ja dobrze poznac. przyklady-podgrzewasz sloiczek z obiadkiem i nie jest rownomiernie podgrzany. Wydaje ci sie, ze jest cieply, kolejnąłyżeczką parzysz dziecko. Niestety. Wiem, ze mleka nie podgrzewa sie, bo fale zmieniaja strukture bialka. Mowila mi o tym lekarka. ja stosuje mikrofale, kiedy chcę ugotowac wode podgrzac cokolwiek. Ogolnie jest to bardzo pozyteczna rzecz, ale trzeba ja naprawde dobrze poznac. Moj maż podgrzewal watróbke kiedys i mu wybuchła:D Scianki byly szare:D nie mowie, ze probowal ugotowac jajko:D

Gość z tym się nie zgodzę
cyt: tak szczerze "wydaje mi sie,ze mozesz jedynie zagotowac wode do wyparzania w mikrofalowce,nic wiecej...ale za to woda ta zagotuje sie baaardzo szybko" Mikrofala nie zagotuje wody, może jedynie ją podgrzać!

"Wiem, ze mleka nie podgrzewa sie, bo fale zmieniaja strukture bialka. Mowila mi o tym lekarka." Naprawde ? Ja podgrzewam czesto mleko modyfikowane w mikrofali. Mam tez ten podgrzewacz Avent (byla o nim mowa), nie jest najgorszy, fakt, ze dluzej niz w mikrofali, ale praktyczny. Nie podgrzeje za mocno no i mozna ze soba wszedzie zabrac. Choc jesli mialabym kupowac nowy to kupilabym podgrzewacz na baterie, zeby niz trzeba bylo miec zawsze kontaktu, no bo jak podgrzac mleko w plenerze :) A co do sterylizacji. Ja sterylizowalam nieco czesciej przez pierwszy miesiac, chociaz tez nie za kazdym razem. A potem coraz rzadziej. Z tym ze sterylizowalam w gotujacym sie garnku z woda (nie wiedzialam ze mozna sterylizowac w mikrofali !) Jak mala miala ze 4 miesiece juz w ogole przestalam, teraz wszystko laduje w zmywarce ;)

Gość mikrofala zagotuje wode
Na pewno mikrofalówka zagotuje wodę i prosze mi tu ściem nie pisac ze nie bo gotowałam a mam stara mikrofalówkę - w minute mam szklanke wrzątku

Gość nie zmiania struktury białka
Jakby jedna z druga kretynka znala zasade dzialania mikrofalowki to by takich bzdur nie pisała.

Gość a zupę też gotujesz
w mikrofali ??

Gość ja nie wiem jak
ze sterylizacja w mikrofali ale ja mam sterylizator tommy tippe taki do sieci i za kazdym razem sterylizuje butelki małej , mam tez podgrzewacz ale tommy tippe tez i jest wygodny jak dla mnie b. przydatny bo np. jest ciagle właczony i ustawiony na jedna temp. i stoi w nim butla z woda jak mała sie obudzi to dosypie mleczka i w kilka sekund gotowe :) taka mała rada jak juz zdecydujesz sie na jakis to od razu wez pod uwage jakie sa butelki do niego laktator i inne duperelki ktore bedziesz potrzebowac ..... tak aby pasowało

Gość na szczęscie jest trzecia
kretynka, która wie wszystko najlepiej :O

Gość mikrofalowka zmienila
ci strukture szarych komorek. Trzeba to opatentować ! zmiana struktury białka poprzez drgające cząsteczki wody :D nobla chyba dostane.

Gość lekarz niech sie zajme sraczką
Bo o mikrofalowce to nie ba bladego pojecia i wprowadza ludzi w blad.

Gość gość
aj niewiasty dwie strony zapisane a żadnych konkretów

Gość gość
a co ty chcesz dzieck ujedzenie w tym g robić ?

Gość gość
ja mialam sterylizator do butelek parowy do mikrofali, podgrzewam tam zupki, desery, banana jak zimny, jablko, herbatke, wode na mleko... używam jej do wszystkiego, tylko pamiętaj, ze plyn grzeje sie jeszcze chwile po wyjeciu z mikrofali, zawsze zamieszaj i sprawdzaj przed samym podaniem! Super prezent! :)

Gość gość
no i to grzanie trwa dosłownie parę skund, do dziesięciu. nie przejmuj sie tymi wypocinami z dwoch stron i grzej :)