Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alina_S

choroba lokomocyjna u 7-latki

Polecane posty

Gość Alina_S

mam problem z moja corka, ktorej coraz czesciej zdarza sie wymiotowac w samochodzie. wczesniej nic nie wskazywalo na to, ze cierpi na chorobe lokomocyjna, ale w wakacje, kiedy wracalismy z chorwacji, mala prawie cala droge sie meczyla. non stop nudnosci, wymioty, prawie nie spala... podejrzewalam, ze to od nadmiaru slodyczy, ktore wcinala cala droge, ale ostatnio podczas jazdy samochodem jej organizm reaguje podobnie. boje sie, ze jest za mala na aviomariny itd i nie mam pojecia co powinnam jej podawac, zeby wymioty nie wystepowaly. czy ktos mial moze podobny problem albo zna jakies bezpieczne leki dla dziecka? bede wdzieczna...

Gość Chmura_Deszczowa
Twoja córka po pierwsze nie powinna podczas tak długiej drogi zajadać się słodyczami a po drugie jest raczej za mała na te wszystkie leki typu aviomarin, więc moim zdaniem najlepiej będzie jak to wszystko przeczekasz, bo z tej choroby się ponoć wyrasta :)

za mała na qviomarin? ale głupoty... Pamietam pierwszą wycieczkę w zerówce i jak w autobusie pani dawała te tabletki dzieciom które źle się czuły (za zgoda rodzicow) i zzawsze bylo ogloszenie kto musi wziasc aviomarin to do mnie wec dobrze pamietam a mialam 6 lat wiec twoje dziecko jest juz duze.

Gość slonce aviomarin można
podawać powyzej 2 roku życia wiec 7 latka może jak najbardziej. Wyrośnie. Pozdrawiam

Gość joooooannnna
Moj synek mial podobne problemy ale wyczytalam tu http://www.smyk.com/index.php?option=com_forum&action=thread&id=63708&Itemid=0 ze istnieja takze inne leki niz aviomarin, wiec mysle, ze powinnas zajrzec. A co do wyrastania z choroby lokomocyjnej, to nie zawsze jest to prawda, bo ja np w wieku 33 lat mam wciaz problemy z jazda samochodem, wiec lepiej jest sobie ulzyc jakims bezpiecznym specyfikiem niz non stop sie meczyc.