Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bakarat

Praca po liceum bez matury

Polecane posty

Gość Bakarat

Cześć. Mam pytanie: co można robić jeżeli ukończy się liceum ale bez matury.To znaczy jeżeli nie udałoby się mi zdać matury to kim mogę zostać???Dodam że w tym roku będę zdawał maturę a z matmy jestem noga i mimo korków próbne matury "zdawałem" na połowę minimum(czyli 8 pkt. na 15 przy czym 15 to 30 % do zdania):(:(:(I stąd moje pytanie: co może wykonywać absolwent liceum ale nie maturzysta???

Gość Racyej niewiele bo nawet
nie masy yawodu. Moye telemarketing Umiesy cos_

idź na jakieś studium albo do szkoły policealnej co może wykonywać? zależy od układów, kogo znasz i co się trafi

możesz u mnie pracować :classic_cool: a tak poważnie to mój kumpel po LO poszedł pracować na budowie. jak chcesz możesz iść do policealnej jakiejś ;]

Gość vgvgvg
jak masz jakies znajomosci to wsumie wszedzie na budowie jako jakis pomocnik w w arsztacie samochodowym zalezy co cie interesuje .Radze zdac mature wtedy bedzie o wiele łatwiej

a co matura daje? łatwiej nie będzie trzeba się na czymś znać zeby dostac prace w danej dziedzinie zresztą jeśli człowiek jest kumaty to łatwiej w życiu

Gość matura moze niewiele daje
ale osoba nie po zawodowce a po liceum raczej nie jest przydatna pracodawcom do niczego

Gość kakamaja
Pewnie,sama matura nic nie daje,tylko start na studia.Ale jeśli na studia sie nie wybierasz...Po co w takim razie wybierać liceum? Lepiej technikum...

tak, dlatego pytam czy ma znajomości, gdzie się ewentualnie zaczepić zdobyc doświadczenie. dalej powinien iść do policealnej bo widze ze studia raczej odpadają