Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilith50

Odchudzanie

Polecane posty

Gość Lilith50

Klub Grubaska kto sie zapisuje :)poodchudzamy sie razem :0pozdrawiam

Gość kara12317
I'm !! Ale na czym to bedzie polegalo wogolexD??

Gość Lilith50
Witaj Bedziemy wymieniac sie doswiadczeniami wspierac sie i szczerze pisac o naszej silnej woli zachęcam :)

Gość Julka Kulka
OK ja się zapisuję :)

Gość Julka Kulka
Ej no to co z tym odchudzaniem ?

Gość Lilith50
Ja zaczełam od wczoraj bedziemy tutaj pisac ile kto schudł i co robił?pozdrawiam:)

Gość Julka Kulka
Tak ja się dziś najadłam pizzy bo się denerwuję, mój syn pojechał na mecz do Chorzowa w taką pogodę a że mieszkamy daleko to wróci do domu nad ranem. Noc mam z głowy nie zasnę do puki nie wróci.

Gość nie ma cudów
z odchudzaniem, gdyż odkryto gen otyłości, zatem należy do tego podejść z rozsąkiem; szczegóły w temacie "Chudnij bez wyrzeczeń", co znajdziecie w internecie wpisując w Google: vademecum zdrowia- jak żyć

Od czego zacząć odchudzanie? 1. Przede wszystkim powinnaś wiedzieć co chcesz osiągnąć! Absolutnie nie możesz mieć podejścia typu: " coś tam zacznę sobie ćwiczyć, może się uda trochę schudnąć a jeśli nie to trudno." Z takim podejściem po pierwsze ciężko będzie Ci zacząć, a nawet prawdopodobnie nigdy nie zaczniesz. Po drugie jeśli nawet zaczniesz, to na krótko i nie zajmiesz się tym profesjonalnie, a więc i efektów nie będzie, dzięki czemu wspaniale usprawiedliwisz sama siebie, że "próbowałam ale się nie udało". Konkretnie co chcesz osiągnąć? schudnąć? ile? 2kg. czy 22kg? a może mieć piękne wysportowane ciało? Określenie konkretnego celu, jaki chcesz osiągnąć jest niezbędne! 2. Potrzebna jest wiedza Jeśli już wiesz, co chcesz osiągnąć, to teraz potrzebujesz jeszcze jednego wiedzy na ten temat, czyli jak zrobić, żeby osiągnąć cel. Pamiętaj o jednym. Wiele kobiet uważa że jeśli mają nadwagę, to wystarczy, że zmobilizują się do jakichkolwiek ćwiczeń i schudną. Niestety ja od razu mówię, że nie schudną i szkoda zachodu. Czy np. jeżeli chcesz się nauczyć grać na jakimś instrumencie, to czy wystarczy grać jak popadnie? Nawet nie da się nazwać tego graniem, tak samo jest i w tej dziedzinie. Brak wiedzy nie pozwoli Ci osiągnąć sukcesu. Właśnie z tego powodu u bardzo małej procentowo ilości osób ćwiczących są jakiekolwiek efekty. Powinnaś znaleźć sposób dzięki któremu osiągniesz zamierzony cel. Nie radzę robić tego na własną rękę ponieważ metodą prób i błędów będziesz szła na około przez co znacznie wydłuży się czas osiągnięcia Twojego celu, oraz możesz zaniechać działania z braku motywacji bo przecież nie da się na dłuższą metę motywować do działania jeśli tak naprawdę nie wiesz czy w ogóle robisz to dobrze. 3. Powinnaś przygotować się psychicznie do działania! Jeśli wiesz już co chcesz osiągnąć oraz masz sposób, metodę czy osobę która Ci w tym pomorze to teraz pora odpowiednio do odchudzania się przygotować. Musisz ustalić konkretny termin, ale nie na zasadzie "od jutra" bo to jutro będzie stale się przesuwać, a ty nigdy nie zaczniesz. Najlepiej ustalić zaczynam np. dietę i treningi od poniedziałku nowego miesiąca dlaczego? Z dwóch powodów: Po pierwsze będziesz miała dużo czasu, aby tak ułożyć sobie plan dnia, że w momencie, kiedy zaczniesz, na pewno nic Ci nie wypadnie. Po drugie musisz przyzwyczaić się do myśli, że za jakiś czas zaczynasz. Po prostu należy Przygotować się do zrealizowania tego, co zaplanowałaś. Aby to zrobić, przez cały ten czas powinnaś o tym myśleć, czyli "zaczynam za pięć dni, cztery, itd." Myśleć również o tym, że inaczej będziesz się odżywiać, dzięki temu w pewnym momencie stanie się to dla Ciebie normalne i kiedy nadejdzie ten dzień, po prostu zaczniesz. Jednak jeśli nie przygotujesz się do tego psychicznie, to kiedy nadejdzie ten dzień, może się zdarzyć, że bardzo łatwo zrezygnujesz ze swoich zamiarów, ponieważ uznasz, że konkretnie nic nie planowałaś. Pozdrawiam Ewelina Jakubiak http://www.schudnijztrenerem.pl/1/