Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddddddddddddddddd

kto jeszcze ma depresję

Polecane posty

i czuję się kiepsko - bezrobotni - łączmy się :(

Powiem wam mam straszną depresję, siedze już 1,5 miesiąca w domu i chcę wyjechac do jakiejś prostej pracy fizycznej - niezbyt skomplikowanej bo mam chore nogi i nie potrafię. Dlaczego? Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie i dlatego mam depresję. A czas ucieka bo czemu by nie :(

Gość anulkas32
ja też mam depresję nie mogę znaleźć pracy a jak coś znajdę do wmawiam sobie ze nie nadaję się do niczego i w koncu tak szukam i szukam ciągle wynajduje preteksty nie umiem uwierzyć w siebie

Gość dddddddd
też tak mam, mam 32 lata i od pol roku siedzę w domu. Jeszcze parę mcy a wogóle będę bała sie wyjsć z domu

Gość ddddddddddddddddddddddd
Ja już nie szukam wiele - porste zajęcia - najlepiej sadzenie jakichś sadzonek ALE bez schylania się. Tyle myślę jeszcze powinnam osiągnąć. I spokojne życie, żeby sie USPOKOIĆ po moich przeżyciach różnych :(

troszke się boję, że mi ręce wysiądą od tych sadzonek - ale będe uważać. Może będę mogła liczyć sadzonki albo cos na nie przyklejać z biegiem dni... z biegiem lat... mogę też jeździć aUtem. Ale to na końcu bo się boję :(

Najbardziej boję się popsutego aUta, manadatu za światła, za rózne rzeczy... po prostu się boję. A mam już swoje lata, najchętniej śpię po pracy sobie, dobry obiadek... a tu? Siedzę w domu, płaczę że pracy nie mam - smutno mi :( A mam już swoje lata - to musze zaznaczyć.

Gość zniesmaczona bardzo
czy ktos z was wie co to depresja????? sprawdzcie sobie co oznacza to słowo zanim zaczniecie nim operowac

DEPRESJA = smutek, egzystencja ku dołowi. Takie rzeczy. Ja bym chciała mieć spokojne życie... :( I tyle... śpiewać , spiewać , spiewać bym chciała... wesołe piosenki... ale nie umiem :(

:( :( :(

Gość zniesmaczona bardzo
21 najczęściej obserwowanych objawów depresji według następującego porządku: obniżenie podst. nastroju (smutek), pesymizm, poczucie niewydolności, utrata satysfakcji, poczucie winy, oczekiwanie kary, brak akceptacji siebie, samooskarżenie się, pragnienie śmierci, wołanie o pomoc, drażliwości, wycofywanie z kontaktów społecznych, brak decyzji, zniekształcony obraz własnego ciała, trudności w pracy, zaburzenia snu, zmęczenie, utrata łaknienia, utrata wagi ciała, dolegliwości somatyczne, niski poziom energii.

Ale ja mam depresję. ja jestem ciągle smutna i przygnębiona. Ogarnia mnie lęk, żeby się cieszyć z CZEGOKOLWIEK. Moje życie to LĘK i jest to lęk nie tylko egzystencjalny a także BÓL egzystencjalny, ale lęk przed radością. Dlaczego? :( Bo z powodu radości dostałam depresji. No to teraz mam lęk przed radością. Że nikt nie uszanował mojej... sztucznej może radości, ale przecież optymizm powinien motywować do działania. No to jaka ja miałam być?

powiem Wam Kochani,ze ja czasem mam depresje, jakby takie naloty.cZASEM JEST OK, ale czasem jest tak,ze zyc mi sie nice chce, czuje sie baznadziejna itd itp etc;/Teraz akurat jest ok, ale wydaje mi sie ,ze jakby nadchodzi i zwizane jest to chyba z presileniem.

Gość zniesmaczona bardzo
skoro odczuwasz irracjonalny lek czemu nie idziesz z tym do psychiatry?? samo ci to nie minie

Ja miałam iść do pracy 1 września, ale ja miałam mało godzin i poza tym ja się boję, boję srodowiska. gdzie indziej boję się szukać bo się boje prześladowania , boję się gości z prawo jazdy jak sie nie bałam niczego to teraz boję się WSZYSTKIEGO bo mi powiedziano, że jestem ZBYT PEWNA SIEBIE :( No to już nie jestem :(

Gość ja mam prawdziwą
i nie chce mi sie pisać...tylko własciwie czytam...

Gość dddddddddddddddddddddd
Ja więcej do pracy nie pójdę bo uważam, że 4 lata jestem prześladowana i z tym nikt nie zrobił nic. NIC!!! Ja wyrażnie pisałam do sądu, że się boję prześladowania pracodawcy. I wszyscy wszystko olali. Każdy człowiek ma określoną wytrzymałośc psychiczną. Ja dla mnie popełniłam jeden błąd - nie modliłam się, żeby mnie nie wylali. To wszystko :( No i mnie wylali. Ponadto trzeba się modlić za swych nieprzyjaciół. Oni wszyscy byli moimi nieprzyjaciółmi, nie objawiali tego, ale tak sie stało. Pewnego dnia wszyscy stanęli przeciwko mnie. Tak jest :(

osobiście uważam, że bardziej niż depresję mam nerwicę , a jeśli chodzi o depresję to może mam przgnębiony nastrój ostatnio. Ale zmierzam ku depresji. Nerwica depresyjno - lękowa. Choroba afektywa trójbiegunowa ja myślę to jest :(

wyjdz na swieze powietrze, spacer, wez dluuuga kapiel,zapal swiece, wycisz sie, obejrz jakas dobra polska komedie, przejdzie ci .i nie wklepuj sobie do glowy niepotrzebnych faz bo jebiesz w wieku 30 lat;/

Gość zniesmaczona bardzo
Choroba afektywa trójbiegunowa ja myślę to jest nie diagnozuje sie sama IDZ do lekarza zanim sie do przerodzi w cos czego nie bedziesz w stanie zniesc a ty ARBUZIA sama sobie obejrzyj komedie i nie dawaj debilnych rad to tak samo jakbys powiedziała zakatarzonemu aby wytarł nos i skonczył sie juz smarac

Alternatywy 4? Kariera Nikodema Dyzmy? To wszystko co mnie interesuje, a i tak w sumie Alternatywy 4 i koniec. Tyle :( Dzięki za rady. Trzymajcie się ciepło w ten zimny czas... :(

Gość a ja to chromole
łykam sobie seronil, siedze w domu, zus mi płaci...co trzeba wiecej, chyba mi przechodzi

Gość zniesmaczona bardzo
łykaj seronil i idz na terapie .....................niech zus płaci

Może miałam iść na L4, ale to bym musiała podpisać umowę na zastępstwo... myślałam że w październiku już będę pracować, a tu guzik :( Zrozpaczona jestem co dalej? :( Co tu jeść? Co tu włożyć do garnka? :(

Arbuzia - no co ty? :(

Boję się was. Jesteście STRASZNI :( POTWORY :(

Gość zniesmaczona bardzo
No Arbuzia ty to masz rady ze skrajnosci w skrajnosc zarejestruj sie do lekarza ktory specjalizuje sie w diagnozowaniu osobowosci ddddddddddddddddddddddddddd dla ciebie http://www.csk.lodz.pl/depresja/sprawdz.htm