Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

6 tydzien a ja już mam 3 kg wiecej na wadze

Polecane posty

W dodatku od kilku dni wogole na kibielku nie bylam:((( Co wczesniej nigdy mi sie nie zdarzalo:(

Gość jak usiądziesz na kibelku
to i kilogramy zmaleją. Staraj sie zdrowo odżywiać i ruszać póki możesz, a wszystko bedzie ok.

A to, że na kibelek już kilka dni nie chodzę to normalne? :( Załamałam się bo to poczatek a ja już tyje:(

Gość warszawianka.adm
Polecam produkty z dużą ilością błonnika :) -brukselka -zielony groszek -kasza jęczmienna -musli -jablka. Możesz też spróbować wypić szklankę gorącej wody - małymi łyczkami oczywiście, porobić delikatne przysiady lub napić się rozgazowanej coli (ponoć też pomaga na kłopoty żołądkowe). Pozdrawiam _____________________________________ www.warszawianka.fora.pl

Gość warszawianka.adm
Za zaparcia mogą być odpowiedzialne hormony, a ponoć błonnik oniża ich stężenie. ________________________________ www.warszawianka.fora.pl

Dziękuje:(

Gość cdycyxchfgchgc
"Za zaparcia mogą być odpowiedzialne hormony, a ponoć błonnik oniża ich stężenie." wez sie zastanow co piszesz :O jezu, ludzie skad wy bierzecie takie bzdury co do zaparc: mi pomagaly suszone owoce

To czemu mam zaparcia... kurde.. powiedzcie mi jeszcze, czy moge zrezygnowac np. z kolacji? Nie chce tak tyć .. :( a to dopiero poczatek.. Jem tyle samo co wczesniej a już tyję:(

Z tego co czytalam wiele kobiet na poczatku wręcz chudnie (wymioty itd) ja nie wymiotuje, mam lekkie mdlosci tylko..

Gość ndngndfgopdsfg
jedz zdrowo i racjonalnie to nawet jesli przytyjesz, po porodzie nie bedziesz miala problemow zeby schudnac jedz dla dwojga, a nie za dwoch i czasami sie nie odchudzaj

Gość rgrgdsfgdsfgf
a zaparcia sa powodem rozleniwianie jelit, na ktore znowu ma wply podwyzszony poziom progesteronu ale blonnik go nie obniza :P :P :P

Gość warszawianka.adm
Trochę wagi na pewno dodają problemy z wypróżnieniem. Zastanów się czy nie używasz za dużo soli, bądź nie spożywasz jej w gotowych posiłkach - może to być przyczyną zatrzymywania wody w organizmie co też ma wpływ na wagę. To ma wpływ na wagę wszystkich kobiet, nie tylko ciężarnych. Co do kolacji to uważam, że nie powinnaś jej pomijać. W Tobie rozwija się maleńki organizm, który potrzebuje dużo wartościowych składników odżywczych. Myślę, że najlepiej zrobisz udając się do lekarza, który prowadzi Twoją ciążę jeśli masz jakieś wątpliwości. _________________________________ www.warszawianka.fora.pl

Gość tekla co sobie spekla
wpisz sobie w wyszukiwarke dieta przy zaparciach ,nie wiem jak to jest w ciąży ale mi lekarka kiedyś dała taką diete i pamiętam żę było tam pięć posiłków dziennie ....chleb razowy serek biały ,suszone sliwki itp może rzeczywiście źle się odżywiasz

Gość tekla co sobie spekla
i bardzo bardzo duzo pić najlepiej wody niegazowanej 2 l i oprócz tego inne napoje

No własnie, staram się jeść zdrowo (zawsze tak jadłam). Przy 170cm, zawsze ważyłam 53 kg (jem dużo białych rzeczy, serków, kaszy, owoców). Dzis na wadze 56,5. Dla mnie to szok. Powoli nie mieszczę się w stare jeansy:(

dlatego jestem ciekawa czy to normalne..

Gość ciezarowa
u mnie jest odwrotnie ,nie mam w ogóle problemów ale to sie pewnie zmieni jak pójdę do pracy ,nie załatwię się nigdzie po za domem ja dużo piję z rana robie sobie kawe bezkofeionowa i ona mi chyba troszke pomaga

Gość ja mialam dokladnie tyle
samo w 6 tygodniu.Zawsze mialam ok 60 kg,jak poszlam do gin w 6 tyg. to w karcie rozpoczelam wage od 63 kg.

Gość mati2
hej ja jestem w 11 tc i jak narazie przybyło mi z pół kg...staram sie zapobiegać zaparciom, piję dużo wody niegazowanej, rano albo jogurt pitny albo owsiankę ( wiesz tą gotową, smakową w saszetce) , kawy ni epije, bo mnie odrzuciło, do 10 tc mnie muliło, ale nie zwracałam...jem owoce, dania na parze, typu brokuły, marchewka, kalafior, jem tez szpinak, kasze... musisz zmienić dietę, no i nie koniecznie jeść kolacje, chyba,ze nie dajesz rady to cos lekkiego, najlepiej jogurt...bo jak juz na początku masz takie problemy to potem jak dzidzia bedzie wieksza i uciskać na jelita to dopiero bedziesz miala zaparcia...przeanalizuj swoją diete ...acha ogranicz słodycze....powodzenia

Gość przytylam 7 kilo w pierwszym
miesiacu ciazy :) wiec nie masz powodu do paniki ! w tym momencie jestem w 35 tygodniu i wsumie przytylam juz 14 kilo ! podobno kobiety ktore na poczatku ciazy szybko tyja moga (ale nie musza) miec cukrzyce ciazowa w pozniejszym etapie ciazy :( ja mam cukrzyce ciazowa pojawila sie w 28 tyg ciazy i podobnie jak ty mialam problem z 'pojsciem do kibelka' i jadlam kiwi na czczo i musze przyznac ze bardzo mi pomagalo :)