Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikol1901

NIESPODZIEWANA CIĄŻA

Polecane posty

Gość Nikol1901

Witam wszystkie przyszłe mamusie i te które już nimi sa:) niedawno dowiedziałam sie ze jestem w ciąży o czym kompletnie nie wiedziałam wcześniej i podczas przesiębienia brałam gripex i 3 tabletki ibuprom zatoki:(( oprucz tego brałam od dłuższego czasu silice na włosy:( o jednej wizycie w solarium już wole nie wspominać;( czy mojemu maleństwu coś może to zaszkodzić:(? bardzo mi zależy żeby było całe i zdrowe, dodam ze teraz jestem w ok 3, 4 tygodniu ciąży a przesiębiona byłam chyba w 1 tyg..

Gość kiedy miałaś ostatnią
@?

Gość dobrze bedzie
tylko teraz juz nic nie bierz bez porozumienia z lekarzem - w tak wczesnej ciazy plod jest najbardziej "bojowy" i waleczny wiec napewno nic mu sie nie stalo, a poza tym pomysl o tych wszystkich ktore nie wiedza ze sa w ciazy przez kilka miesiecy i pija i pala i robia inne zakazane rzeczy a mimo to rodza zdrowe dzieci. szczytem wszystkiego byla kolezanka mojej znajomej ktora dowiedziala sie ze jest w ciazy na 3 miesiace przez rozwiazaniem !!!! nie znam tej laski osobiscie ale znajoma mowila ze niedawno sie z nia widziala i urodzila zdrowa coreczke.... takze nic sie nie boj

Gość papapa
nie martw sie. napewno dziecku nic nie bedzie. ja o ciazy dowiedzialam sie dopiero w 9 tygodniu. wczesniej duuuzo imprezowalam-pilam, palilam,cpalam. o ile dobrze pamietam to tez chorowalam i bralam antybiotyk. jak tylko dowiedzialam sie o dziecku natychmiast wszystko rzucilam i tak do teraz. tak wiec glowa do gory! a moje malenstwo jest cale i zdrowe!

Gość slonko600ss
Witam . moim zdaniem zamiast SIEDZIEC I SIE ZASTANAWIAC SKONTAKTUJ SIE Z DOBRYM GINEKOLOGIEM ,ZAPYTAJ GO I ZROB ODPOWIEDNIE BADANIA. WIEM ,ŻE PEWNIE CIĘZKO CI ROZMAWIAC O TYM Z LEKARZEM,ALE ROBISZ TO JUZ NIE TYLE DLA SIEBIE CO DLA DOBRA DZIECKA. Nie byłam i nie jestem w ciązy (choć nie zabezpieczam sie wiec mozliwe ,że będe całkiem nie długo) ale z tego co wiem i Ty tez szkodliwe jest bardzo solarium,choc moze ten jedyny raz nie zaszkodzil tak bardzo.Są przypadki gdzie kobiety brały używki w pierszych tyg ciązy ( nie wiedząc o tym) i dzieki szybkiej reakcji,pomocy lekarza płod rozwijał sie na szczescie prawidłowo.życze powodzenia i wiecej odpowiedzialności.

Gość nic sie nie martw
wiele kobiet tak ma. moja chrzestna urodziła córeczkę po 30 nie spodziewała się ciąży tez na początku była przeziębiona i brała leki antybiotyki potem się bardzo martwiła i wiesz co urodsziła zdrową dziewczynke ma teraz 10 lat i jest zdolną dziewczynka .

Gość Nikol1901
Dziękuje wszystkim za słowa otuchy:):* z ginekologiem już o tym rozmawiałam i powiedział mi ze najgorsze co moge teraz robic to sie tym martwić, w sumie nidgy nie paliłam ani nie piłam, mój męzczyzna to samo więc mam nadzieje ze bedzie dobrze. Trzeba w to wierzyć:) w sumie to były tylko 3 tabletki gripexu a nie całe opakowanie i to chyba był wtedy 1 tydzień ciązy czyli baardzo wcześnie a wiecie coś może o tym solarium? i czemu ono szkodzi? Wybaczcie ze dopiero teraz odpisuje ale miałam chwilowa awarie internetu przez ta pogode;/