Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszonapppp

Otrzęsiny

Polecane posty

Gość wystraszonapppp

Hej:) Chodzę do pierwszej klasy liceum. W czwartek mamy mieć otrzęsiny, bardzo nie chcę na nie iść. Ze zwolnieniem od mamy nie będzie problemu, ale mój wychowawca powiedział, że jak ktoś nie zostanie otrzęsiony, to potem będzie musiał indywidualnie przed całą szkoła...Czy to prawda? Na początku uznałam to za żart, ale mówił to z taką powagą i przekonaniem , ze zaczynam się bać. Czy można kogoś zmuszać do udziału w otrzęsinach?

Gość jezusie niebieski
ale ty masz problemy. jasne, że żartował xddd

Gość kasiulek19
Hej Obowiązek otrzęsin wynika wprost z art. 108 ustawy o obowiązku szkolnym i z par. 34 rozporządzenia o czynnościach wstępnych wobec młodzieży w gimnazjach i liceach Ale nie martw się - ja tez przez to przeszłam i było znośnie. dostałam na tyłek parę razy takim metalowym prętem obciągniętym gumą (ale włożyłam sobie poduszkę w gatki i mało bolało), musiałam też wypić wodę z wazonu po kwiatach ciętych a na końcu zrobić tzw. loda jednemu z nauczycieli (wybrałam pana od wuefu, inni byli zbyt obleśni :-o) ale to wszystko działo się przy akompaniamencie śmiechu i żartów i właściwie nie czułam żadnej atmosfery zagrożenia :-)

Gość łehehehehehe
paragraf mnie rozwalil:D a te otrzesiny to co za nowomoda? pytam,gdyz dawno szkoly pokonczylam...