Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwesowana

Sara, Sonia

Polecane posty

Gość somikuluspiktulus
moja swinka morska nazywa sie sara :D

Mamani- alez ja jestem bardzo wyluzowana, wrecz smieszy mnie ten temat. A wynika on naprawde z malej fantazji- jak sie nie potrafi znalezc innego imienia dla psa, to sie szuka w kalendarzu, jak dla wlasnego potomka. No czy to nie jest smieszne?

No jednak Aga masz małe rozumowanie czego ci spółczuje, pewnie wpadłaś na imię Sara siedząc w parku jak jakis pies biegał.... Ale córka ci podziekuje kiedys... Jest tyle ładnych imion damskich... Ja dla sowjego psa imienia nie szukałam w kalendarzu bo nawet go tam nie ma, ani na spisie imion dla psow ....

Aga nie jest, bo niby dlaczego miałoby być? Od pokoleń zwierzęta nazywano się ludzkimi imionami. Konie były Baśka albo Kuba Psy Kajtek, Czarek, Misiek. Jednak najfajniej mają Indianie- nadają imiona opisowe, takie które naprawdę mówią coś o człowieku...

Dlatego za tym też nie jestem, sądze aby imiona typu Sonia i Sara zostawić zwierzakom a Kubai kajtek ludziom... proste zarówno dla psów jak i dzieci jest duzo imion...

bez sensu robić podziały. niech sobie każdy nazywa co chce jak chce i więcej dystansu. To tylko imię!

Wiem ze to tylko imię ale głupio mi się woła Sara do dziecka.... Moja siostra ma normalne imię i ja rowniez więc dlaczego inny tak krzywdzą dzieci?

Oliwia to takie samo imie jak Sara. Ja tez moge napisac ze pies mojej sasiadki ma na imie Oliwia i masz psie imie. Glupota ludzka nie zna granic

oliwcia 16- czy masz na imie Oliwia i masz 16 lat? Nie wiem, czy sie schylic do twojego poziomu i skomentowac twoje imie :o Mamani- wiem, ze nazywano od pokolen. Ale ostatnimi laty zjawisko to zaczyna byc niepokojace, odkad psa traktuje sie jak ekwiwalent dziecka. Ile to bab wola do swoich psow "chodz do mamusi" lub rozpieszcza zwierzeta jak wlasne dzieci... Jak juz lub jeszcze sie nie moze miec dzieci, to sie kupuje psa i zachowuje sie tak, jakby sie dziecko mialo. Nie oceniam kazdego, bo wiele z tych imion ludzko-psich juz sie utarla. Niektore osoby swiadomie wybieraja takie imiona, ktore w danej chwili nie sa popularne wsrod ludzie- i to jest ok. Ale takie twierdzenie, ze pewne imiona sa psie i juz, to slysze tu po raz pierwszy. Na serio pierwsze slysze, ze Sara to typowe imie psie- a moge zapytac w jakim regionie Polski? Bo spotkalam sie wylacznie z psami Kubami.

Oliwcia nikt nikogo nie krzywdzi. Każdy człowiek ma inny gust Jednemu się podoba Sara innemu Katarzyna, jeszcze innemu Nicola. Żadna krzywda nikomu się nie dzieje. Jakby wszyscy ludzie mieli tak samo na imię to byłoby nudno i niewygodnie.

Nawet moje lalki jakbyłam małe miały orginalne imionka nie dla psow i nie poslkie imiona. Taka matka np. jest Aga napewno jej corce to imie sie nie spodoba. A zapytalam czy sie zainspirowalas Aga?

Mam naimię Olivia (przez V tak dla jasności) I mam 15 lat i co? Mój pies też jest przezemnie rozpieszczany ma wszytsko co moze zapragnac czworonog... Moja siostra ma naimię Victoria też normalne imię jednak Sarze i Soni spółczuje z całego serca...

Gość ale ty jesteś niedojrzała
jesteś strasznie niedojrzałą osobą oliwcia, nawet jak na 16 latkę poczytaj co to jest słownik imion, historia i pochodzenie imion poczytaj co to źródłosłów danego imienia poczytaj skąd pochodzi imię Sara czy Kajetan a znasz pochodzenie swojego imienia i co oznacza ? a sąsiadka ma psa Liwię :)

Aga to ze ludzie traktują psy jak dzieci to inna bajka. Ale czy to takie złe? Jak kto lubi :) Mnie tylko raz coś wkurzyło i to ostro. Staliśmy w kolejce w sklepie i stała pani z 3-4 latkiem i Yorkiem na rekach. Dzieciak zaczął dotykać psa a ta kobieta powiedziała "nie ruszaj siostrzyczki" zachowałam się jak smarkacz i porostu zawyłam ze śmiechu... :D:D:D

MaMani twoje dzieci akurat mają ładnie imionka :) chociaż Kornel to ładniej by byo Kornelia ale przez C Cornelia :) Maria odmienia się ładnie dla dziecka w każdym wieku, Kormenl żaddnie ale nie psie i też ładne :) więc ty dzieci nie pokrzywdzilas imieniem. Aga nie zdziw sie jak corka przyjdzie kiedys z paczem ze wolaja na nia "sara do nogi"

Gość kaliska
Olivia to chyba od jakiejs oliwy co??ale ktorej? Glupia jestes dziecko.

sostrzyczki... dobre myslalam ze padne ze smiechu jak to przeczytylam.... Moja koleżanka ma yorka Zuzię.... Wogole yorkow i takich mopów nezbyt lubie.

Gość ahuayahyahy
omg olivia....................i victoria........... masz pewnie olivia tepych, malomiasteczkowych rodzicow, ktorym wydaje sie, ze wraz z zagranicznym, 'nietypowym' imieniem takie tez bedzie ich dziecko, nietypowe, wyjatkowe przecie. no i tak zajeeejbiscie brzmi, zagramanicznie;p niestety, okazuje sie, ze taka olivia czy oliwer, nikola, nicola, nikol czy inne badziewie wyrasta pozniej na tak samo malo rozgarniete i zupelnie zwyczajne stworzenie jak jego rodzice. zenada, pozdrawiam wszystkie nikolki;p

Moja siostra ma na imie Sara, mama wybierala imie dla synka ,a tata dla córki i urodziła się dziewczynka i klamka zapadła, no i ona niezbyt lubi swoje imie, bo mówi , że ludzie dają tak psom na imie, ale nikt nigdy jej nie powiedział sara do nogi, albo coś w tym stylu. Ja też jakoś normalnie do tego imienia podchodze, mam koleżanke co ma pasa o imieniu Sara, no ale co poradzić. Ja miałam królika Stefana, i moja koleżanka Stefania spytała się czemu tak dałam, a ja bo mi się podoba, miałam też krolika Fredzia, Lole, chomika Pysie Gastona MAksa, myszke Zyte, Zuzie( byłam mała, a teraz ma tak na imie moja chrześnica) rybke Błyska i nie patrzyłam na to czy to imie ludzkie czy dla zwierząt tylko dawałam tak jak mi się podoba. Każdy ma wybór i daje jak chce na imie dzieciom i zwierzakowi:P

a moja suka nazywała się Kora i często woałam na nią Kornelia :D:D:D ale nikomu to nie przeszkadzało, nawet mojej koleżance Kornelii :D

Gość wielocropec
"Jednak najfajniej mają Indianie- nadają imiona opisowe, takie które naprawdę mówią coś o człowieku..." no, a potem mamy imiona w stylu "człowiek wylewający wiadro wody na dwa psy". a w skrócie "człowiek-wiadro". heh, pozdro dla fanów Pratchetta ;)

Moja koleżanka Zuzanna powiedziała mi, że jest jej miło, kiedy widzi psiaka albo kota o imieniu Zuzia...Wcale jej to nie przeszkadza. Nie widzę więc problemu. A moje sunie maja na imię Lola i Emi (od Emilii).

heh, Andrzej jak mój tata :D a mój pies nazywa się Skuter nie wiem czy to typowo psie imię :P