Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moepr

Mam problem z moim kotem. On jest maly a ma 3 miesiące!!

Polecane posty

Gość moepr

Mam kotka malego a raczej koteczke. Kotka jest malutka jak na 3 miesiace.. Bylam z nia u weterynarza w 9 tygodniu zycia i powiedziala weterynarka ze ten kocius z wygladu to na 6 tygodni wyglada. Teraz urosl co prawda ale wciaz jest maly jak na swoj wiek. Boje sie.. Ponoc jak byl malutki to matka nie chciala zeby ssal jej cycka bo miala 5 kotkow a tylko w czterech cyckach pokarm i ten kotej byl caly czas na boku i nie mogl sie dopchac do jedzenia. Boje sie ze moze zdechcnac ze moze cos przez to zle mu sie rozwinelo.. Jak myslicie? Bedzie zdrowy ?

Gość japierdolei
ze tez chcialo Ci sie o siersciuchu pisac, opyl go chinolom

Gość moepr
Tak je, ale tez nie duzo- taki raczej niejadek troszke. Ale ogolnie je.

jak je to będzie żył, a jak zdechnie to nie zapomnij, że w Polsce można sprzedać zdechłego kota w specjalnych punktach, badają tam czy krew kota nadaje się do transfuzji zagrożonym małop z australii (nie pamiętam rasy) i płacą nawet do 10 tyś $. tylko to trzeba bardzo szybka

Gość Do moepr
to znaczy że twoje kotka ma "zaległości" jedzenieniowe i nie zdążyła w porę odpowiednio wyrosnąć. Musisz to szybko nadrobić żeby kotka mogła prawidłowo się rozwijać. Po pierwsze obowiązkowo musisz kupić dla kotka specjalne mleko dla kociąt (ona co prawda jest po okresie kiedy kotek pije mleko matki/specjalne dla kociąt, ale ponieważ była niedozywiona i oddtrącona przez kocią mamę, może mieć niedobory). Możesz je nabyć w każdym sklepie zoo lub hipermarkecie (w dziale dla zwierząt). Nie kupuj absolutnie krowiego bo koty go nie trawią!! Druga ważna rzecz dawaj kotku biały serek, jogurt naturalny, ja też kiedyś kupowałam takie papki warzywno-mięsne dla dzieci Bebiko czy jakoś tak. Są bez chemii. Postaraj się też dawać kotku wołowinę -np. ugotowane klopsiki z mięsa wołowego oraz produkty które zaopatrzą kota w energię.

Gość moepr
Dziekuje za odpowiedz.