Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upupuupupupu

tabletki anty po raz pierwszy

Polecane posty

Gość upupuupupupu

witam wiem ze juz było 100 tych tematów i zapytań ale jeszcze raz. zaczynam brac tabletki anty i teraz tak: wiem ze zaczynam opakowanie od lewego gornego rogu a dalej? jezeli dostane okres w czwartek to biore tebletke z podpisem czwartek i konczę opakowanie tabletką podpisaną "środa" ktora jest w rzędzie górnym? tak sie zastanawiam czy te oznaczenia dnia są po to zeby nam sie nie pomyliło skoro kazda tabletka ma taki sam skład hormonów? z gory dziękuje za odpowiedzi

Gość upupuupupupu
przeciez producent umieścił tam strzałki, po coś to musi być

Gość łepa
Producent umieścił strzałki po to by było łatwiej, żeby się nie myliło. Przypuśćmy dosatjesz okres w czwatrek bierzesz tabl;etkę z napisem czawrtek ze strzałką zgodnie ze wskazówką zegara, tak wtedy kończysz we środę. Następne opakowanie tez wypadnie Ci w czwartek.ot cała filozofia, dziwię się,że lekarz Ci tego nie wytłumaczył..

Gość upupuupupupu
dzięki Łepa lekarz mowił tylko o przerwie 7-mio dniowej i zebym po 5 dniach zrobiła sobie test ciążowy ale jak korzystać z opakowania juz nie.

Gość Surrealistka
Dzis bylam i lekarz przepisal mi tabletki. Mi tlumaczyl to tak, ze jesli dostane okres to na 2 dniez okresu mam wziasc tabletke z napisem dnia ktory wlasnie jest wteczas, pozniej je brac-cale opakowanie, 7 dni przerwy na 8 tabletka ;)

Gość upupuupupupu
jak to jedna tabletka na 2 dni? to jak dostaniesz w srode to bierzesz tabletkę "sroda", czwartkową opuszczasz i idziesz dalej? ;/ a niby to takie proste

Gość Surrealistka
Moze niezbyt sie wyraznie wyrazilam;) wiec rozpoczynam opakowanie tabletek drugiego dnia okresu

Gość łepa
Surrealistka sorry ale cos Ci sie pochrzaniło, pierwszego dnia miesiaczki bierzesz tabletkę z nazwą dnia taką jak dostałaś okres nie wprowadzaj ludzi w błąd ;| Birzesz np od czawratku w srode konczysz opakowanie robisz 7 dni przerwy i zavczynassz kolejne

Gość Surrealistka
I z tego co zrozumialam dostane okres w srode, a tabletke mam wziasc na drugi dzien (czwartek) to biore ta z napisem czwartek. ale to chyba nie ejst problem bo kazda tabletka ma tyle samo wszytskiego, to dla wygody sadze bardziej

Gość łepa
nie dla wygody tylko do pilnowania się. i nigdy nie zcazyna się tabletek w drugim dniu okresu! co za głupoty Ci lekarz powiedział ?! Chcac sie zabezpieczyc bierzesz pierwszego dnia, nigdy drugiego! dostaniesz okres w czawrtek bierzesz w ten sam dzien tabsa z napissem czwartek. alebo Ty zle cos zrozumialas albo ten lekarz coś nie teges;|

Gość yhmmm o rany
jak tak czytam was dziewczyny, to stwierdzam, że tabletki nie są dla was. najpierw powinnyście zdobyć wiedzę teoretyczną, bo widze, że cieniutko u was ze znajomością tabletek :]

nie drugiego. pierwszego dnia się zaczyna i tylko wtedy masz zabezpieczenie od razu. zaczynac w dni poźniejsze mozna ale wtedy nikt za pełne zabezpieczenie nie ręczy. dostajesz okres w srodę - bierzesz w środę. chyba ze dostaniesz w nocy ze środy na czwartek - to siłą rzeczy bierzesz w czwartek.

Gość Surrealistka
Powiedzial drugiego dnia, i sama sie zastanawialam dlaczego nie pierwszego, ale czytalam ulotke i tam pisze, ze tabletke mozna przyjac 1,2,3,4, czy nawet 5 dnia cyklu;)

Gość Surrealistka
Hmm..to moze faktycznie wezme ta tabletke 1 dnia, nic mi nie szkodzi, a jak piszecie bede miec odrazu pewnosc zabezpieczenia. Nie wiem czemu powiedzial mi 2. Moze wlansie dlatego, ze ja dostaje okres w nocy przewaznie.

bo mozna, ale wtedy trzeba sie najmarniej tydzien zabezpieczac dodatkowo.jak bierzesz pierwszego dna to nie musisz. rób jak chcesz.

To prawda przyjąć mozna do 5 dnia okresu, ale wtedy należy przez pierwsze 7 dni zabezpieczać się dodatkowo.Jak weźmiesz 1 to zabezpieczenie jest od razu. Myślę,że kazał Ci wziąć 2 dnia, bo podobno, tak sądzi wielu lekarzy, zmniejsza się w ten sposób ryzyko plamień, ale ja bym wolała zabezpieczenie od razu.

Gość Surrealistka
Ja tez wole odrazu byc zabezpieczona, ciekawe czemu mi tego nie wytlumaczyl. dzieki dziewczyny:)