Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jsjksksksksj

Dajecie swoim psom czasami kosci np z kurczaka?

Polecane posty

Gość jsjksksksksj

czy sa to kosci specjalnie dla nich ugotowane czy takie z obiadu?

Kilka lat temu mój pies zdechł po przebiciu jelita przez kośc z kurczaka. Weterynarz powiedział że nie powinno sie dawać kości z drobiu.

Gość ja daje
ale nie wszystkie...długie nie daje...ogolnie najlepiej karme sucha

Gość o psia kostkaaa
aminexil moze twoj pies byl tak wyglodnialy ze rzucil sie na kosci i nwet ich wcale nie gryzl ja od lat zwierzakom daje kosci drobiu i wszystko ok, nawet koty wpierniczaja takie miekkie kostki

Gość jsjksksksksj
nie chodzi mi o podawanie psu kosci jako codzienny posilek tylko od czasu do czasu :) sama karmię psa royal cannin i raz lub dwa razy w tygodniu gotuję jakieś mięso z ryżem lub makaronem i warzywami. Tak sie zastanawiam czy od czasu do czasu mogę rzucić psu kosc ;)

Gość Dawidoff
Moje psy wpierniczają wszystkie kości i odpadki z obiadów. Nawet więcej, specjalnie kupuje kości i nigdy nie odnotowałem zgonu moich pupilów.

Gość nigdy z drobiu
kości z drobiu w czasie rozgryzania przez zwierzę...tworzą się ostre drzazgi i moga wbic się w przewód pokarmowy zwierzaka, bez operacji zwierzak umiera w męczarniach

Ja mojemu daję czasem te kości, bo tak prosi, poza tym nie mam aż tyle kasy żeby marnować coś dobrego. Choć jest to trochę ryzyko. Chyba lepiej nie dawać. Ja się pytałam o to weta i powiedział, że w ogóle nie nalezy dawać psom kości. Tzn, żadnych!

Gość alfabetagama
tylko te wieksze i nie ostro zakonczone

Kości z kurczaka? Nie! Mój pies ciężko odchorował kości z kurczaka. Skrzydełka (mają drobne kosteczki), szyjka może być, ale nie kości z nóżek! Spróbujcie kiedyś rozłupać taką kość i zobaczcie co ma w środku. Odkąd to zobaczyłam, nie dawałam psu takich kości.

Gość pani Stasia lat 58
Dajemy dajemy