Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

love666

Jak umożyć zadłużenie u KOMORNIKA?

Polecane posty

Czy Ktoś wie jak się skontaktować z tym Antkiem Bereda? proszę o pomoc

bank nie umorzy ci kredytu ani nie da następnego w takiej sytuacji lepiej poszukać innego rozwiązania pomocna moze okazać się pożyczka społecznościowa wejdz na szybkigrosz.pl i sprawdź ich ofertę

Gość gość
Musisz porozmawiać z konkretnym sądem/kancelarią komorniczą, no nie wiem, jakoś w ten deseń...ja mam sprawdzonego komornika więc mogę polecić: http://www.jkrukkomornik.pl/ może coś powie

Gość gość
zalezy, kto kupil twoj dlug. jesli np bylo to get back, to mozesz zwrocic sie do nich z prosba o rozlozenie dlugu na raty, takie, ktore osoby zadluzone beda w stanie splacac :)

Gość gość
a jak można sprawić, żeby get back rozlożyło dług na raty? to jest ich standardowe działanie w takich przypadkach?

Gość gość
No to zależy od długu. Najlepiej się z nimi skontaktowac i indywidualnie dogadać - na pewno będzie dobrze!

Gość gość
wnioski dotyczące wstrzymania egzekucji można znaleźć na stronie komornika Janusza kruka z łodzi http://www.jkrukkomornik.pl/.. Kiedys wziałem pożyczkę ktorej pozniej bardzo bardzo pozałowałem i wlasnie on mi doradził . najpierw szukałem wniosków egzekucyjnych a w koncu zadzwoniłem żeby się poradzic. Czasem warto porozmawiac z jakims prawnikiem bo mogą się znaleźć przesłanki które podziałaja na twoja korzyść

Gość gość
najlepiej jest spłacić długi i nie mieć problemów, kłopotów z komornikiem. Kiedyś korzystałam z pomocy komornika bo miałam dłużników, którzy zalegali mi z wpłatami. Na szczęście komornik z Tarnowa pan Marian Piasecki http://www.tarnow-komornik.pl/ mi pomógł i otrzymałam zaległe pieniądze.

Gość faarrty
Warto poszukać pomocy u prawników, ja korzystałem z usług www.ecpu.pl. ECPU to centrum prawnicze, które prowadzi sprawy o upadłość konsumencką w Anglii. W Polsce niestety ciągle mamy przepisy na poziomie średniowiecza. Niestety;/ Warto poszukać pomocy u prawników, ja korzystałem z usług www.ecpu.pl. ECPU to centrum prawnicze, które prowadzi sprawy o upadłość konsumencką w Anglii. W Polsce niestety ciągle mamy przepisy na poziomie średniowiecza. Niestety;/

Gość dwdw
Moim zdaniem jak najbardziej powinieneś postarać się o bankructwo konsumenckie, w końcu jeżeli jesteś zadłużony, to nie możesz z tego powodu zaraz mieć czarnych myśli - a u mnie było kiepsko. Na całe szczęście znajomy polecił mi ECPU - więcej o tej firmie na stronie internetowej www.ecpu.pl .

Gość dsdw
Moim skromnym zdaniem jak najbardziej warto ogłaszać upadłość konsumencką w UK, przecież każdego roku robi to tam bardzo wiele osób - Polacy nie powinni być gors. Osobiście korzystałem z usług ECPU - wszystko na jej temat na stronie internetowej http://www.ecpu.pl .

Gość tyga33
Najważniejsze jest to, żebyś nie zwlekał, bo bankructwo na Wyspach to taki temat, który jest jak najbardziej godny uwagi Polaków. Naprawdę nie ma żadnych wad takiego rozwiązania. Polecam również zajrzeć na stronę www.ecpu.pl, dowiesz się więcej o ogłaszaniu bankructwa, do tego będziesz mógł po prostu skontaktować się z fachowcami z firmy ECPU.

Gość sylaavv
Upadłość konsumencką na Wyspach przeprowadza dla mnie kancelaria Europejskiego Centrum Postępowań Upadłościowych (www.ecpu.pl). Póki co doświadczenia mam z nimi bardzo pozytywne. Omawiają wszystko ze mną, odpowiadają na wszystkie pytania i wątpliwości, na każdym kroku czuć, że mają doświadczenie przy takich upadłościach.

Gość zeert
Można się pokusić o coś takiego jak upadłość konsumencka w Anglii. Ja z takiego wyjścia awaryjnego skorzystałem, dzięki pomocy prawników z ECPU (www.ecpu.pl). Przepisy unijne dają możliwość skorzystania z upadłości w innym kraju stowarzyszonym.

Gość yetta
Kompleksowo działa grupa ECPU jeśli chodzi o oddłużanie. Pomagają w oddłużaniu nieruchomości, realizują bankructwa transgraniczne, czy przeciwdziałają egzekucjom komorniczym. Ja dzięki ich pomocy mam prawomocnym wyrokiem sądu dług umorzony. Pełna informacja o nich jest na www.ecpu.pl.

Gość gość_eddie
Z komornikiem jest tak że idzie się dogadać pod warunkiem że odbieramy pisma i pilnujemy terminu udzielenia odpowiedzi odpowiedzi na otrzymane pismo. Jeśli jednak będziemy unikać zarówno jednego jak i drugiego to nie będzie to wróżyć nic dobrego. Trochę przydatnych informacji na ten temat zamieścił Karol na swoim blogu - http://www.banki24.com.pl/komornik-jak-sie-bronic/ Ogólnie najlepiej nie robić sobie zadłużeń, wtedy unikniemy takich nie przyjemnych problemów jak zadłużenia komornicze czy w bazach BIK, KRD etc.

Gość gość
Możesz też w niektórych przypadkach zmienić komornika. Zapytaj jak to u Ciebie wygląda. Ja kiedyś miałam do czynienia z kancelarią http://www.jkrukkomornik.pl/ i poradziłam sobie z całkowitą spłatą.

Gość cxcxxx
Super mają podejście w kancelarii ECPU (www.ecpu.pl). Od razu jak tylko się z nimi skontaktowałem zaproponowali pierwszy pakiet działań, żeby jakoś zatrzymać komornika i całą egzekucję. Nie marnują czasu – chcą rzeczywiście pomóc.

Gość gość
cxcxxx dziś ...Nie marnują czasu – chcą rzeczywiście pomóc... x Na pewno za darmo :D :D :D. x Kiedyś strzygł Cię komornik, a teraz sam się prosisz o dodatkowe strzyżenie :D. No cóż... Po to żyją barany, by cwaniaki miały kogo strzyc :D.

Gość erasds
Bardzo sobie chwalę jak na razie współpracę z prawnikami z ECPU. Dobry, rzetelny kontakt, uczciwe warunki i co najważniejsze – duża skuteczność. Już im się udało przyhamować trochę komornika, który był gotów zacząć już mi wynosić sprzęt z mieszkania.

Gość Arinak
Polecono mi kontakt z Kancelarią EGIDON, bo moje długi stały się naprawdę ogromny problemem... Jestem bardzo zadowolona, to są ludzie, którzy naprawdę znają się na swojej pracy.

Gość Lebei
Potwierdzam, to są właściwie osoby na właściwym miejscu. Nawet jeśli ktoś jest spoza Poznania, to naprawdę warto się skontaktować z pracownikami Egidon. Można wyjśc z długów, naprawdę.

Gość gość
Najlepiej skonsultować się z ekspertami - czyli z komornikami. Ja mogę bardzo dobrą kancelarię w Tarnowie polecić http://www.tarnow-komornik.pl :) Z pewnością dobrze Ci wyjaśnią jak poradzić sobie z umożeniem zadłużenia.

Gość gość
Ja miałem komornika i wykonałem taki manewr: 1) zwolniłem się z pracy, 2) zarejestrowałem się w urzędzie pracy. 3) zaniosłem zaświadczenie z urzędu pracy do komornika. 4) otrzymałem pismo od komornika o umorzeniu postępowania. 5) znalazłem sobie nową robotę...

Gość gość
W mojej sytuacji wyjściem okazała się upadłość konsumencka, we wszystkim pomogli prawnicy z Lexa ze strony http://kancelarialexa.pl. Dobrze prowadzona obsługa, indywidualnie podeszli do mojego przypadku, było branych pod uwagę kilka wyjść, ale jednak upadłość wyszła dla mnie najkorzystniej.

Gość gość

Możesz postarać się o umorzenie długów przez Pogromców Chwilówek. W mojej rodzinie była taka sytuacja. Babcia nieświadomie trochę zaciągała chwilówki przez jakąś „koleżankę” i praktycznie cały majątek straciła. Nie dość, że udało się zablokować komornika to jeszcze prawdopodobnie poniesie prawne konsekwencje. Także polecam pogromcychwilowek.pl.

Gość Fgosc

Długu nie można umorzyć u komornika, on nie jest od tego. Jeśli chcemy dogadać się co do rat, spłaty to tylko u wierzyciela. Rezygnacja z pracy i czekanie aż komornik umorzy postępowanie to działanie tylko na chwilę, ponieważ umorzone postępowanie można wznowić. Poza tym każde wznowienie postępowania nie  przerywa biegu egzekucji, tzn.  mamy np. dług z 2016 roku, ktory może być przedawniony np. w roku 2026. W roku 2018 doszło do umorzenia postępowania,a w roku 2019 je wznowiono- od teraz dlug przedawni się dopiero w 2029 roku.