Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

josteina

STARO WYGLĄDAJĄCA SKÓRA

Polecane posty

Znalazłam tu wiele wątków na temat suchej skóry i cery ale niestety nic takiego co pomogło by mi odżywic moją skorę od wewnątrz - a ewidentnie tego potrzebuje!! Chciałabym się Was poradzic na temat tego, co robicie aby utrzymac świeży wygląd skory. Mam 25 lat ale moja skora wygląda starzej niż wskazuje na to na mój wiek. Strasznie się z tym zle czuję bo tu nie chodzi tylko o twarz. To, że jest przesuszona to swoją drogą, ale jest tez matowa i pozbawiona zycia od stóp po glowę...wiotka, niesprężysta. Nigdy tak nie miałam, zawsze uprawiałam dużo sportów, ale przestałam jakis czas temu. Kremy nie działają, zresztą widac, że ze skórą dzieje się cos nie tak i to "cos" pochodzi od wewntąrz. Od jakiegoś czasu przestałam pic kawę, jeśc słodycze, ograniczam alkohol, nie palę. Jem ryby (przede wszystkim tłuste), piję na czczo oliwę z oliwek, wodę mineralną w ciągu dnia, jem dużo warzyw, zwłaszcza zielonych, bardzo mało pieczywa i makaronów. Lykam olej z wiesiołka i Capivit Hydrocontrol. Myślę, że nie odzywiam się w ten sposób wystarczająco długo aby zobaczyc jakiekolwiek efekty, ale chciałabym wiedziec czy to dobra droga.. Myślałam, że efekt mojej skóry jest także odzwierciedleniem bardzo dużej ilości stresu, jaki miałam przez cały zeszły rok. Czy to możliwe, że ze stresu skóra tak sie starzeje?? Zapisałam się na kurs tańca, staram się cwiczyc w domu, albo przynajmniej duzo spacerowac, żeby jakoś nie myslec o problemach.. Czy jest cos jeszcze żeby, nie tyle odmłodzic moją skórę, ale nadac jej właściwy wiek? :)

młodość nie wieczność starość nie radość TRUMNA NIE INKUBATOR ahhahahahah odmawiasz sobie wsytkiego co najlpesze ale przynajmniej bedziesz miala ładną skóre na ostatniej ceromnii w swoim życiu ehehhe

Może masz robale, bo czytałam, ze przy robalach skóra wygląda staro. Ja sama mysle czy nie mam robali, bo wyglądam o 20 lat starzej wg skóry no i inne objawy tez wskazuja na sublokatorów mego organizmu. Moze ty tez masz sublokatorów?

do plumcia1956 Mozliwe, ze to jakies robale albo bakterie...a jakie inne objawy temu towarzyszą?

Gość uiuiu
może taka po prostu twoja 'uroda', że masz sucha skórę. ja mam np ekstremalnie tłustą i wygladam młodziej. watpię zeby odżywianie coś pomogło, ale pewnie nie zaszkodzi. musisz przede wszystkim inwestować w pielegnację- nawilzać skóre dobrymi kremami i stosowac jakieś nawilzające suplementy diety. nic nie piszesz o kremach jakie stosujesz, a to przeciez bardzo wazne w twojej sytuacji, tylko o diecie i ruchu. dobrze by było znaleźć dobra kosmetyczkę i dermatologa. poza tym można by zrobic jakieś badania, bo może przyczyną sa jakies problemy zdrowotne. może to jakies zaburzenia hormonalne i warto odwiedzic endokrynologa. jak bierzesz pigułki antykoncepcyjne, to tez moze warto odstawić.

Używam kremów GArniere do twarzy dla cery bardzo suchej, do ciała TOŁPA wygładzający... Tak jak pisałam w ogóle nie pomagają i nie zmieniają kondycji mojej skóry (po pół roku używania). Poszłam za radą i umowiłam się dietetyczką i dermatologiem..Zobaczę co powiedzą. Póki co skóra robi się coraz gorsza..:(

Gość baskant
Próbowałaś kosmetyków domowych? Bo może coś takiego podziała: http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-rebuild.html http://www.biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgelpeptide.html http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-squalane.html http://www.zrobsobiekrem.pl/?221,delikatny-krem-z-kwasami-pha-3-x-50-ml I też polecam zbadanie hormonów, zwłaszcza poziomu tyroksyny i estrogenu

Gość gość
Kiedy ja miałam podobny problem zdecydowałam się na zabieg w gabinecie dr Szczepańskiej z Mielca. Była to rewitalizacja skóry i bardzo pozytywnie wpłynęła na stan mojej cery. Zabieg widocznie zmienił jej kondycję, poprawił koloryt i zniwelował zmarszczki. Polecam.

Gość gość
Dla mnie to wszystko kwestia nawilżenia, najlepiej uzupełnianego happy per aqua Floslek.

Gość gość
WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!! WON z tym spamem ściery reklamowe!!!

Gość gość
Zabieg rewitalizacji skóry polecam każdemu jak chcesz uzyskać efekt odmłodzenia, ujędrnienia i promienności skóry. Zapewnia skuteczne nawilżanie. Polecam Panią dr Sczepańska z Akademia Medycyny Estetycznej w Mielcu, super wykonany zabieg.