Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka2409

Jak sprzedać samochód ?

Polecane posty

Gość jolka2409

Znajoma sprowadziła rok temu samochód z USA. Nówka rocznik 2008, przebieg 20.000, Tylko silnik duży 3,5 - benzyna. I za cholerę od roku nie może go sprzedać. Już był w komisie w Gdańsku, teraz znowu jest u nas. Cenę obnizyła juz o 20 % i dalej nic. Szkoda mi jej, bo wzięła kredyt, żeby go kupic. Zachcialo jej się biznesów. Może macie jakieś sprawdzone pomysły.

Gość tutaj problemem jest ten
duży silnik :o będzie ciężko

Gość jolka2409
ja też tak sadze, to jest za duży silnik , jak na Polskę.

Gość loloatkolo
zacznijcie odwrotnie moze ktos szuka np takiego auta z tak duzym silnikiem popatrzcie po ogloszeniach moze a nóz

Gość duci
napewno bedzie(u nas w Polsce) bardzo cieżko jej sprzedac auto z takim slinikiem przede wszytkim na benzyne....a moze po obnizce ceny sprobojcie wystawic na jakims zaagranicznym allegro.Ja akurat bardziej orientuje sie co do sprzedazy motocykli ,ale wiem tez ze zdarzaja sie sytuacje gdzie na polskie allegro wchodza handlarze by kupic taniej dobre auto.Jaka to jest marka?

Gość jolka2409
to jest Toyota RAV 4.

Gość gość
Wystawcie ogłoszenie na Ogis, jest darmowe, a ma opcje,które faktycznie mi pozwoliły znaleźć gościa. Chodzi o integrację z FB bo wystawione ogłoszenie było widoczne i dla znajomych i dla znajomych znajomych - w moim przypadku to były tysiące osób. Nie wiem jak wiele widziało ogłoszenie - istotne jest jedynie to, że w ten sposób udało się nam znaleźć klienta.

Gość samochodemprzezświat
Zanim sprzedaż samochód zastanów się ile chcesz za niego pieniędzy otrzymać, oraz czy na pewno chcesz go sprzedać, polecam przeczytać ten artykuł http://orana.pl/zanim-sprzedasz-samochod/

Gość gość
Jezu. Po co wypowiadać się NA temat, który był aktywny w 2009r!

Gość gość
Ja bym popróbował na http://mojeauto.pl/ albo czymś podobnym poszukać odpowiedzi, a nie tutaj ;)

Gość Patik919
Myślę, że dobrym sposobem będzie wystawienie ogłoszenia z Twoim autem w https://clixs.pl/ to serwis gdzie taką opcję masz zupełnie za darmo, a teraz dodatkowo przy założeniu konta dostaniesz dodatkowe punkty, które możesz przeznaczyć na wyróżnienie ogłoszeń.

Gość gość
Za darmo samochód wystawisz na Ogis - nie ma sensu wystawianie się na płatnych portalach, bo wcale nie wynika z nich większe zainteresowanie. Najlepiej te ogłoszenia wystawiać u nich po logowaniu przez FB - wtedy ogłoszenie z automatu pojawi się na fejsie, zobaczą je znajomi i znajomi znajomych. A tak naprawdę można zdobyć szybko klienta.

Gość WeronikaM33
Mój brat ostatnio sprzedał skode SuperB  na  Anycars, (to firma która zajmuje sie skupem samochodów), wyróżniają ich naprawdę spoko ceny. Dostał u nich tysiaka więcej niz proponowali mi inni dealerzy. Też większość formalności załatwili oni sami.