Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość retronautka

randka

Polecane posty

Gość retronautka

Proszę Was obyście się wysilili i udzielili mi kilku cennych wskazówek na temat randkowania ;) W sobotę szykuje mi się pierwsza w życiu i już się nieziemsko stresuję :D -nie wiem w co się ubrać (chciałabym wyglądać kobieco, ale i trzymać się swego stylu) -nie wiem gdzie można by pójść.. czy wypada tak po prostu na piwo? jeśli nie jadam kolacji w knajpach i nie popijam tam wina, to czy warto inwestować w tak nienaturalną sytuację? -ile ma potrwać takie spotkanie? rozmawia nam się dobrze, widzieliśmy się ze dwa razy, ale zawsze z kimś, no i raz długo gg -jakieś tematy sa wyjątkowo tabu? Mam jeszcze tysiąc pytań, ale to chyba wystarczy na razie :D help! help! help! :D

Gość powazna sprawa
ubierz sie po prostu schludnie i czysto, najlepiej trzymaj sie swojego stylu, zebys czula sie swobodnie. to samo dotyczy miejsca spotkania - jesli nie bywasz w eleganckich knajpach, to lepiej pojsc do pubu lub kawiarni. ile ma trwac spotkanie zalezy od tego, czy bedzie fajnie :) tematy tabu to sprawy b osobiste jak choroby, dlugi, ale tez twoja i jego przeszlosc romantyczno-erotyczna.

Po pierwsze nie stresuj się. Wiem, że łatwo się to mówi ( pisze ) a ciężko to zrobić ale wierze, że dasz radę :-) Po drugie strój - ubierz się elegancko ale z klasą, by nie zalatywało kurrestwem:classic_cool: Proponuję kozaczki albo kowbojki. Byle nie jakieś świecące się jak psu jajca:classic_cool: Do tego jakieś jeansy, najlepiej niższe - biodróweczki będą ok. Do tego jakiś sweterek ale tu koniecznie chodzi o taki, który podkreśla Twoją figurę. Czyli z wcięciem w talii oraz lekko obcisły. Oczywiście żadnych dekoltów bo i po co kusić piersiami faceta. Jeszcze zdąży się na nie napatrzeć i nie tylko :classic_cool: a jak nie to po co mu je pokazywać ? Jest zimno więc jakiś płaszczyk do tego. I tak powinien wyglądać strój. Natomiast co do miejsca - jeśli facet Cie zaprasza to zdecydowanie on powinien wybrać miejsce. Piwko możesz pić jak najbardziej, ale nie za dużo. Bo musisz potem jakoś z nim się dogadać a po alkoholu niektórym jest ciężko :classic_cool: Nie idźcie do kina - na pierwszą randkę to totalna głupota. Musicie rozmawiać, rozmawiać i raz jeszcze rozmawiać. Bo jak inaczej choć odrobinę macie się poznać ? A w kinie się nie da. Jak przyjdzie do płacenia rachunku, zaproponuj, że zapłacisz za siebie. I w tym momencie facet powinien wykazać się klasą i zabronić Ci płacenia. Chodzi o to, abyś pokazała, że nie zależy Ci aby on płacił za Ciebie. Ale jeśli powie, że to on płaci to nie odmawiaj mu tego. I przede wszystkim !!! Bądź uśmiechnięta, naturalna i swobodna. Zobaczysz, wszystko będzie dobrze :-) Powodzenia :-)

Gość retronautka
-co do ubioru to mam taki pomysł, aby do t-shirtu (ale takiego lepszego) z dość ciekawym nadrukiem wziąść spodnie w kantkę - to się ładnie łączy lubię ten zestaw... -co do knajpki kawiarni mam podobne przeczucie, ale czy to wypada iść po prostu na piwo?? -myślę, ze będzie się dobrze rozmawiało - mamy kilka dyżurnych płaszczyzn porozumienia, a więc zawsze będzie można wybrnąć z kłopotliwej ciszy.. ale no właśnie, gada się super i co? nie będziemy siedzieć do rana :) np 3 godz. to w porządku jest? To naprawdę pierwsza moja klasyczna randka - a w dodatku nie będzie można pójść na spacer bo zima :)

Gość powazna sprawa
powtarzam: stroj i miejsce takie, abys czula sie swobodnie. do pubu oczywscie pojsc wypada; nie wypada zalac sie w sztok. 1 - 2 piwka w zupelnosci wystarcza. aha, jesli padna komplementy, przyjmij je z podziekowaniem i usmiechem, zadne tam "no co ty, mam przeciez krzywe nogi..." na koniec podziekuj za mily wieczor (jesli taki bedzie).