Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linkiki

pozew o alimenty. Prosze o rade

Polecane posty

Gość Linkiki

Witam. Mam pytanie. Jak zlozyc pozew o alimenty ale bez sprawy sadowej? Mam dziecko z mazczyzna z ktorym nie juz niejestem, nie jestesmy maleznstwem, ale placi mi alimenty Dobrowolnie. Choc chcialam sie w jakis sposob zabezpieczyc na przyszlosc jesli by mu cos odbilo i by nie chcial juz dawac na dziecko. Bardzo prosilabym o rade

Gość jak chcesz sie przeslizgnac
przez sąd,musi byc sąd!!! INAczej nie ma kasy

Gość Linkiki
tak tak. ciezko mi to wytlumaczyc o co mi chodzi ale nie chce narazie zeby placil mi alimenty. dopoki daje dobrowolnie nie chce mu zakladac sprawy. chce tylko zglosic do sadu ze jak przestanie dawac to wtedy mu zaloze sprawe. a wiadomo takie sprawy tocza sie miesiacami. Chodzi mi o takie zabezpieczenie.Nie potrafie inaczej tego wytluaczyc.

Gość walijka22
Nie ma takiej opcji,rozumiem,że daje Ci więcej dobrowolnie a po sprawie w sądzie możesz być w sumie stratna ale myśl o przyszłości kobieto!bo potem będą tylko problemy...

Gość sdfghyjk
Z czego sie orientuje mozna to zalatwic u notariusza.Podpisujecie umowe w ktorej ojciec dziecka zobowiazuje sie do placenia na dziecko i ma to sama moc prawna co wyrok sadowy.