Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady SunLight

Zakonnice znęcają się nad upośledzonymi sierotami, i jak tu wierzyć w kościół

Polecane posty

Link: http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article457968/Tak_zakonnice_znecaja_sie_nad_dziecmi.html W Domu Pomocy Społecznej dla Dzieci prowadzonym przez Franciszkanki w Studzienicznej niepełnosprawne maluchy są bite po twarzy i targane za włosy - ujawniła "Uwaga" TVN. Zachowanie zakonnic nagrał telefonem komórkowym przypadkowy turysta. Siostry wszystkiemu zaprzeczają.

Gość antypastor
wierzysz w Boga, a nie Kosciol. Kosciol wspoltworzysz albo nie wraz z jego czlonkami

Nie napisałam, że wyznaje kościół. Ja po prostu już nie wierzę w wizerunek kościoła, który kreuje się na dom boży, a nim nie jest.

Gość to potworne.sama jestem niepel
nosprawna...

Gość iuqiwuroiqweruoqiwe
wiara w Boga , a wiara w takie zwyrodniałe baby jak zakonnice to co innego, powinny iść do pierdla i długo tam posiedzieć i być ruchane w dupe 2 razy dziennie jebane pingwiny

Gość to i tak nic przy
kilkunastu morderstwach dziennie przez miłujących pokój islamistach z afganistanu - talibach :classic_cool:

Gość antypastor
to i tak pozno na oczy przejrzalas :/ tylko ciemnogrod, zaboboniarze i cynicy moga dalej glosic te smieszne pierdoly. a co do mojej wczesniejszej wypowiedzi to sorki, w sumie jest taka jakas regulka, ze "wierze w kosciol powszechny" itd, a wiec jesli ktos deklaruje, ze jest wierzacym katolikiem, to wierzy w kosciol ;) i tych wszystkich pedofili. kosciol to jedna z form zniewolenia ludzkosci. nie przecze, ze calkowicie nieprzydatna - dzieki kosciolowi wielu ludzi ma zakodowany jako taki kodeks moralno-etyczny. bez kosciola kto wie czy nie gorzej rozroznialibysmy dobro od zla. natomiast caly ten ceremonial i te wszystkie smieszne dogmaty... coz mamy XXI wiek a nie XIII :)

Każdy człowiek ma w sobie złe emocje i nawet taka siostrunia musi czasem popuścić jak widać na załączonym obrazku . Żal dzieci ,są karcone za swoją nieudolność fizyczną i psychiczną :( Brak słów na takie zachowanie :(

Gość antypastor
aha i spiesze z wyjasnieniem, ze moje przekonania nie dotycza tylko kosciola katolickiego, ale kazdej formy wiary w przerozne bostwa. kazdy ma prawo wierzyc, natomiast ja uwazam, ze to wszystko sciema - choc nie twierdze, ze nie przydatna - dodaje ludziom otuchy w trudnych chwilach i pomaga odnalezc sens

Antypastorze: oglądałam zeitgeist i ten film (cz. 1) był tylko potwierdzeniem moich własnych odczuć wobec kościoła. Na pewno wiesz o czym piszę.

Gość niewierzaca grzesznica
nie wierze w boga, wierze tylko w szatana

Gość antypastor
oczywiscie, widzialem zeitgeisty (jest jeszcze czesc 2). fakt, ze wiele tam jest naciagania i trzeba informacje tam podane przecedzic przez geste sito, ale istote rzeczy moze logicznie odkryc kazdy myslacy czlowiek. wiara to jeden ze sposob kontroli ludzkosci. chociaz nie wiem, czy lepszy bylby swiat bez niej, gdy ludzie nie obawialiby sie kary po smierci ;) ostatni raz u spowiedzi bylem 3 lata temu ;) z moja owczesna kobieta - mialem w sobie jakies resztki akceptacji dla tego calego ceremonialu, troche tez zrobilem to dla mojej bardzo wiezacej ukochanej... oboje nie dostalismy rozgrzeszenia, bo mieszkalismy razem i uprawialismy seks :) bardzo sie kochalismy i mam w dupie tych ksiezy

Gość antypastor
hehe wiara w szatana nosi znamiona kazdej innej wiary w mistyczna kreacje, personifikacje pewnych cech. ja wierze w dobro, zrownowazony rozwoj cywilizacji, swiety spokoj

Gość antypastor
aha i wierze w milosc :)

Gość poganiacz klawiszy
Hitler Stalin , Hirohito też byli uważani za boga człowiek musi w coś wierzyć

Gość antypastor
w cos. to cos nie musi byc "kims"

Gość antypastor
poza tym jedyne co czlowiek musi, to umrzec :) nic wiecej nie musi

Gość tego nie przemilczę
w ten sposób okazały miłość ? "kochaj bliźniego swego ,jak siebie samego" No chyba,że tak właśnie kochają siebie :( O czymś to świadczy-prawda?Może siebie też nienawidzą? Może jednak,źle wybrały? Wypieraja się,czyli kłamią i znów grzeszą. Masakra!!!

Gość antypastor
tak wielkie jest ich powolanie ;) btw. czy ktos widzial wczoraj i przedwczoraj ludzi rozdajacych na miescie metro? mieli na sobie papieskie/biskupie czapki i pelerynki :) akurat w gdansku jak jechalem do pracy samochodem ich widzialem :) beka, tylko szkoda ich bo wichura byla potezna, a oni te czapki i pelerynki :(

Gość poganiacz klawiszy
Japończyk prędzej wybierze śmierć ku chwale cesarza niż niewolę. ,a teraz radością chcą umrzeć z przemęczenia za swoją firmę. dla nich dyshonor wykożystac urlop Niemcy , Japonia Rosja tam nie było boga uważali sie za narody wybrane i tak samo szata uważał sie za lepszego o człowieka i nie chciał oddać mu pokłonu i dla tego sie zbuntował

Gość antypastor
dlatego, poganiaczu, napisalem, ze instytucja kosciola jest tylko jedna z wielu form zniewolenia ludzkosci. tak samo zrodlem zniewolenia moga byc totalitarne rzady, pogon za sukcesem finansowym itd. niestety daleko nam do prawdziwej wolnosci

Gość te zakonnice
to z kolei ofiary ksiezy, ktorym musza szorowac podlogi i dawac d.. na zyczenie, wiec gdzies musialy odreagowac. To ich oczywiscie nie usprawiedliwa ale ten caly system jest chory. Bylam przez chwile w klasztorze i znam dziewczyny, co sa caly czas, nikomu nie zycze takiego losu, sluzba wojskowa to przy tym pikus.

Gość smutasinski
no coz, kazda milosc to nie tylko platki, ale takze kolce rozy! milosc zakonnic to nie tylko platki ciala chrystusa, ale tez kolce ksiezy w ich kroczu :(

Gość ale sie narobiło
jejku, każdy może zostać siostrą zakonną nawet psychopatka sadystka. Dużo łatwiej niż lekarzem sadystą (bo studia są trudne i trzeba się jeszcze namęczyć) Do zakonu może iść byle kto. Dlatego nie można swojej wiary opierać na ludziach którzy są wokół kościoła, choć jest też dużo z powołania tam, ale na Bogu i swoich odczuciach. Bo jak byś tylko opierał się na tym co robią ludzie to nikt by niegdzie nie chodził i się do wszystkiego zraził. Lekarze, nauczyciele i ludzie w innych zawodach są różni czasem straszni i co można poradzić...

Gość tego nie przemilczę
tak wszędzie można spotkac takich ludzi,ale gdzie powołanie,bo chyba to podstawa,aby zostać zakonnicą??? Takimi zachowaniami "ludzi"kościoła" łatwo zachwiać wiarę!!! To oni powinni dawać przykład dobrej wiary,dawać świadectwo miłości do Boga i ludzi !!! "Wszystko co uczyniliście tym maluczkim,mnie żeście uczynili"

Gość kosciol to zlodzieje
tak jak pzpn

Gość Ania25_Poznan
nie lubie kosciola i ciemnego ludu ktory w nim przebywa