Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna0190

39 tyd. ciąży 4 cm rozwarcia... Czy mogę kocać się z mężem????? Prosze o odpowie

Polecane posty

Gość Czarna0190

Witam wszystkie pani mam pytanie. Czy jeśli mam 4 cm rozwarcia to czy mogę kochać się z mężem? Czy nie zaszkodzę małej? Przypominam że jestem w 39 tygodniu ciąży i wcale nie obraziłabym się gdyby przez seksik zaczęła się akcja porodowa. Proszę o odpowiedzi.

Gość studentka wsz
no to sie zacznie na 100% jak chcesz przyspieszyc to mozesz ja tam w 39 wywolalam swiadomie skurcze po godzinie od seksu bylam na sali porodowej a w 36 nieswiadomie pojawily sie skurcze ale wstrzymali

Gość Czarna0190
U mnie w 35 tyg pojawiły się skurcze ale też powstrzymali. To mówisz że z takim rozwarciem nic się nie stanie dziecku jak będę się kochać?

Gość a co się może stać
a co się może stać, przecież dziecko jest w worku płodowym, a mąż ci do macicy nie wkłada :)

Gość likto
ja tez sie kochalam na 3 godziny przed porodem Wszystko jest ok:)

Gość Czarna0190
mnie lekarz postraszył że z takim rozwarciem to może mi wypaść pępowina i urodzę trupa dosłownie mi tak powiedział więc o to się boje

Gość Czarna0190
to widzę że ten lekarz mój to niezły panikarz :) a ja tu usycham już 2 tyg bez seksu ale jeśli mówicie że nic się nie stanie to odrobię zaległości :) ;D

Gość zsthztrjtj
byle byś dziecka jakąś bakterią nie zaraziła :) Jak już to w gumkach :)

Gość kapela ognia
babki a jak jestem w 37 tygodniu i zacznę się kochać to przyspieszę porodzik?

Chociaz nie mówie. w 40 tc. wylądowalam na 2 dni w szpitalu z powodu wysokiego ciśnienia, wypisując mnie mialam 1 cm rozwarcia. po wyjsciu ze szpitala zaczelam kochac sie z mężem. Po poludniu dostalam bóli. Męczyłam sie z nimi 2 doby bo były nieregularne co 5-7 minut. po dwoch dobach pojechalam na porodowke, zrobili mi 2 razy masaz szyjki i po 6 godzinach mała była na świecie:)

Gość wróżka puknij się
Bynajmniej to NIE przynajmniej!!

Gość Czarna0190
Ja w 35 tyg. wylądowałam w szpitalu z rozwarciem 2 cm i skurczami, ale lekarze wszystko powstrzymali, po 6 dniach wyszłam ze szpitala, a po tygodniu spędzonym z mężem skusiłam się na delikatny seks no i okazało się że rozwarcie poszło mi na 4 cm.

powaznie pytam, bez zadnych podtekstow. Masz rozwarcie 4 cm i nie jestes jeszcze na porodowce ?? Mnie przy obu porodach mowiono ze od 3 cm jest juz rodzenie i sie zostaje. I tak bylo, w obu przypadkach tego dnia juz bylo malenstwo na swiecie :)

Gość tez jestem zdziwiona
ze nie jestes na porodówce jeszcze? i skad wiesz ze masz te 4cm rozwarcia?

Gość niewiadoimaONA
ja sie kochalam z mezem z 4 godziny przed rozpoczeciem akcji porodowej :)

Gość gość
hej...ja miałam pięć dni temu 3 cm rozwarcia, szyjkę skróconą...kochałam się z mężem miałam nawet skurcze ale potem przeszło.I tak czekamy i niecierpliwimy się już.To 39 tc i odkąd się dowiedziałam że mam rozwarcie na kontrolnej wizycie to byłam pewna że to tuż tuż...a tu ciągle nic!W pierwszej ciąży zanim dostałam 1, 5 cm rozwarcia miałam straszne bóle 7 godzin na porodówce! Teraz bez żadnych bóli i już 3 cm, to myślalam to super szybko się zaczyna.Ale i tak mam mieć cesarskie ze względu na pośladkowe ułożenie dziecka.Boję się tylko że nie zdążą z cięciem jak tak szybko się rozwiera...Pozdrawiam