Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość embelembe

soczek dla 7 tygodniowego malca

Polecane posty

Gość embelembe

moj mały nie moze zrobic kupki juz kilka dni byłam z nim u pediatry a ona poleciła mu dawac po kilka łyzek soku z jabłka i marchewki czy to nie za wczesnie

Gość spoko pediatra zalecił
a ty pytasz na kafe czy ma rację?:O

Gość studentka wsz
jak pediatra ci tam powiedzial to ma racje... sprobuj tez czyta wode przed mlekiem o mojego dzialalo

Gość kiedys mój
iostrzeniec przez 10dni nie robil kupki - miał miesiąc, dopiero po soku z jabłka zrobil

Gość embelembe
pytam bo może ktos tez się spodkał z takim zaleceniem doktora a wogóle to pediatra też człowiek i może się mylic nie chce małemu zaszkodzić

Gość nie za wczesnie....
skoro lekarz tak polecił to podaj dziecku...nikt ci nie kaze butli odrazu całej dawac i nie pytaj mamusiek na forum bo lekarz lepiej wie:/ uzależniasz zdrowie dziecka od opinii na tym forum? tu lekarzy nie ma

Gość ja mojej sama
dalam herbatke od 1 tygodnia z hippa rumiankowa bo miala twarde kupki i pomoglo:) kleik tez wprowadzilam cos kolo 3 miesiaca....:) lekarka powiedziala ze dobrze

Gość mojej kolezance
małemu tez tak kazał dawac jak miał straszne zatwardzenia, a moja dla odmiany miala straszne luzne kupy i po okolo 10 dziennie wszystkie badania wyszły ok. wiec kazali nam dodawac po troszeczke kleiku do mleczka i jej sie unormowalo

Gość ja się spotkałam
a jakim mlekiem karmisz ? ja się z tym spotkałam, marchewki bym się bała dać, bo często uczula i jej podstawowym działaniem jest działanie zapierające, marchewkę podaje się przy biegunce, a dzieci, które piją dużo soku z marchwi często mają zaparcia sok z jabłka ok, ale bez cukru i na pierwszy raz daj sok z gotowanego jabłka ( gotowane mniej uczula i jest łatwiej strawne ) jabłko pokrój, ugotuj w małej ilości wody, dziecku daj sok, na poczatek 1 łyzeczaka, a resztę sama zjedz, jak po tygodniu bedzie ok to możesz już dawać sok z surowego możesz tez zastosować 1/2 czopka glicerynowego dla dzieci albo syrop Lactuloza