Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

ile zjadają wasze miesięczne maluszki?

Polecane posty

Hej, jestem mamą miesięcznej dziewczynki. karmie ją bebilonem 1. Mała zjada czasem 60, czasem 90. je co 2-3 godziny, w miedzyczasie podaje jej herbatki. Czy jada za mało?

moje jadły w wieeeelkich bólach ok. 60 ml co 3 godziny. Karmienie dwójki zajmowało ponad godzinę :P A jedynym wskaźnikiem, czy dziecko dosyć je jest przyrost wagi. I dlaczego przepajasz herbatką między karmieniami?

Podczas karmienia piersią pierwszy płyn ktory wydobywa się z piersi jest wodnisty, rzadki, czyli dziecko zaspokaja swoje pragnienie. Dopiero później leci tłuste mleczko. Karmiac mała sztucznie trzeba dopajać. Tak bynajmniej mówili lekarze na oddziale no i nasz pediatra.

a mleko z proszku to niby na czym się robi? Teraz jest moda na niedopajanie. Ale jeśli oczywiście uważasz, że Twoje dziecko jest spragnione, to dopajaj, matka wie, co dla dziecka najlepsze. Tylko za dużo nie dawaj, bo potem Ci mleka nie wypije

do 6 miesiaca nei trzeba przepajac na mleku modyfikowanym ja daje od czasu do czasu cos do picia ale maly sam nie chce... ostatnio w gazecie rodzice albo mam dziecko pisalo wlasnie ze do 6 miesiaca nie trzeba przepajac bo mleko 1 jest bardzo przyblizone do mleka matki

Gość 456123
a powiedzcie mi bo moj synek ma 5 tyg i je co 3 4 godz a na opakowaniu mleka pisze ze ma jesc co 5 godz a on tyle nie wytrzyma czy dobrze robie ze daje mu tak jak on chce a nie jak na opakowaniu? i od kiedy dziecko je rzadziej? dzieki kobitki

butelka karmisz jak piersia na zadanie.. moj synek je co rowno trzy godziny jedynie po kapieli przespi do 5 godzin bez przerwy no i zjada od 50-90 ml a ma prawie 3 miesiace

MOJA MA 2,5 MIESIĄCA PRZY WYPISIE ZE SZPITALA WAZYŁA 3080, W PIERWSZYM MIESIĄCY JADŁA 60, POTEM 90, W DRUGIM JE 120, A CZASEM SIĘ JEJ ZDARZA I 150 ALE PO NOCY. sPI CAŁĄ NOC OD 2 TYGODNI, OBECNIE WAŻY OK 5600, KARMIĘ JĄ TYLKO MIESZANKĄ pEPTI, MYSLĘ AUTORKO ŻE NIE WAŻNE JEST ILE DZIECKO JE, TYLKO TO CZY PRZYBYWA WAGA, NIE PODAJĘ HERBATEK BO MOJEJ NIE SMAKUJĄ, CZASEM TYLKO WODĘ JEJ DAJĘ,

MOJA MA 2,5 MIESIĄCA PRZY WYPISIE ZE SZPITALA WAZYŁA 3080, W PIERWSZYM MIESIĄCY JADŁA 60, POTEM 90, W DRUGIM JE 120, A CZASEM SIĘ JEJ ZDARZA I 150 ALE PO NOCY. sPI CAŁĄ NOC OD 2 TYGODNI, OBECNIE WAŻY OK 5600, KARMIĘ JĄ TYLKO MIESZANKĄ pEPTI, MYSLĘ AUTORKO ŻE NIE WAŻNE JEST ILE DZIECKO JE, TYLKO TO CZY PRZYBYWA WAGA, NIE PODAJĘ HERBATEK BO MOJEJ NIE SMAKUJĄ, CZASEM TYLKO WODĘ JEJ DAJĘ,

Gość 456123
do wiszki 83 a co ile je twoje dziecko?