Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulaaaaa23

do kiedy nocne karmienie???

Polecane posty

Gość paulaaaaa23

moja mala ma 9 miesiecy. czy odzwyczajac ja juz od nocnego karmienia? jak to zrobic? dodam, ze karmie piersia, a mala budzi sie w nocy raz lub 2.

Gość mloda i naiwna
Gdzies czytalam ze jak sie karmi piersia to dopiero ok roku odstawia sie od piersi.

Gość paulaaaaa23
hmmm... a jest tu moze ktos doswiadczony w tym temacie? bardzo bym prosila o rade. mecza mnie juz te nocne karmienia.

Gość dziecko powinno maksymalnie
jeść w nocy do ukończenia 6-go miesiąca życia później już nie ma takiej potrzeby i należy nie dokarmiać dzicka nocą bez względu na to czy karmi się naturalnie czy mlekiem modyfikowanym

Gość paulaaaaa23
a co jesli ona budzi sie i placze??? probowalam jej podac wode lub soczek, ale one nawet patrzec na butelke nie chce.

oduczenie dziecka od jedzenia nocnego najczęściej trwa kilka dni potrzeba konsekwencji w działaniu:) jeśli Twoje dziecko ma 9 miesięcy, to jest to jeszcze dobry moment by je w miarę bezboleśnie oduczyć, z każdym miesiącem będzie trudniej sama odstawiałam synka i od piersi i od nocnego jedzenia właśnie, gdy skończył 9 miesięcy miałam to szczęście, że poszło naprawdę gładko, bo synek wybudzał się przez kilka nocy wtedy, gdy ssał normalnei pierś, ale ja konsekwentnie podawałam mu wodę, której nie chciał, bo nigdy nie dopajałam dziecka i dosłownie po kilku takich nocach problem miałam z głowy:) po prostu musisz być konsekwentna;) powodzenia

dodam jeszcze, że ostatnią butlę dostawał wtedy około godziny 23.00 i stopniowo przesuwałam mu godzinę ostatniego posiłku żeby już nie jadł tak na noc

Franka, bądź dobrej myśli, bo jest mnóstwo dzieci, które same przestają jeść w nocy jeszcze dobrze przed ukończeniem 6-go miesiąca życia więc może i Twoje też przestanie wcinać po nocach wcześniej;)

Gość essska
no to oduczajcie poki mozecie, moje dziecko jadło w nocy butle do niedawna, dodam ze w grudniu konczy 3 lata. Próbowałam mnostwo razy ją oduczyc, ale za kazdym razem ulagałam, bo w nocy cały blok ją słyszał

Gość paulaaaaa23
wiec juz dzis lub jutro zaczynem dzialac. obawiam sie ze moze byc ciezko, bo moj brzdac w dzien tez butli nie uwaza, ja juz przestalam ja i siebie tym meczyc. jesli cos wypije to tylko z lyzeczki lub ewentualnie z niekapka. tzn z kapka bo musialam jej wyciagnac te uszczelke bo tez nie chciala pic... a ze jest baaardzo krzykliwa i uparta to ja jej zwykle we wszystkim ustepuje-niestety.

Gość yaaaahooo
moje maleństwo przestało jeść w nocy jak miało 4 miesiące . Ale karmiłam butlą :O

Gość moja ma 45 iesiaca i znow
zaczela jesc w nocy a przestała jak miala 2 mies. teraz nie wiem co robic karmic ja? czy dawac wode dodam ze jest mala kluska

Gość paulaaaaa23
Poleglam... Mala w nosie miala ta wode, wrzeszczala chyba ze dwie godziny poki nie dostala swojego ulubionego cyca. Dzis bede probowala ponownie. Moze wcisne jej wieczorem jakas kaszke procz cyca, moze sie nasyci i nie obudzi w nocy. Ale tu tez moze byc problem bo ona nie przepada za tymi kaszkami. Ogolnie to taki maly niejadek... Tylko cyca by doila...

Dziecko karmione piersia powinno byc karmione na ŻĄDANIE!! Kazda ksiazka Ci to powie i kazdy lekarz..Dlatego nie chcialam tu zagladac.Twoje dziecko bylo karmione mlekiem sztucznym a piersia karmi sie na zadanie.A jak dziecko juz do piersi sie przyzwyczai to niestety..Gdybys wczesniej zrezygnowala z piersi to bys miala spokoj.I nie pisz mi tu,ze jestem glupia,ze co ja wygaduje przeciez dziecko karmione w nocy tyje itp..TYJE PO MLEKU SZTUCZNYM A DZIECKO KARMIONE PIERSIA POWINNO BYC KARMIONE NA ZADANIE.

Gość paulaaaaa23
to po co tu zagladasz??? i chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem-moje dziecko nigdy nie bylo karmione mlekiem modyfikowanym! chce je poprostu powoli zaczac od cyca odstawiac, bo kiedys to przeciez musi nastapic! a tak na marginesie-mleko w nocy jest bardziej kaloryczne-kazda ksiazka i kazdy lekarz ci to powie!

Gość paulaaaaa23
a ile razy w ciagu doby przystawiac takiego bobasa? tak zeby powolutko go odzwyczajac. bo moja to by chciala co chwile. poki co dostaje jakies 5 razy na dobe.

paula, dopóki karmisz dziecko piersią, to musisz przystawiać ją na żądanie a nie pomyślałaś żeby teraz odstawić ją całkowicie od piersi? to naprawdę dobry moment:) ja zrobiłam wszystko za jednym zamachem i jak pisałam już poszło naprawdę gładko zapewne dlatego, że dziecko karmione mlekiem modyfikowanym dłużej jest syte mój synek po zmienie mleka zaczął wreszcie spać w dzień! przestał marudzić, płakać... wydaje mi się, że po prostu przestał być głodny, gdy zaczął pić mleko modyfikowane, które jest bardziej kaloryczne może pomyśl o tym, bo miałabyś upieczone dwie pieczenie na jednym ogniu;)

Gość paulaaaaa23
hmmm... no nie wiem czy to sie uda.zabiore jej cyca a ona nie chce pic tego modyfikowanego mleka- przeciez jakies powinna przyjmowac. juz sama nie wiem... moze jak ja troche przeglodze to wypije. ale z drugiej strony to zal mi jej bo to taka mala drobinka...

paula-to bylo do tej DZIECKO POWINNO BYC MAXYMALNIE. I pomysl nad odstawieniem dziecka od piersi.Jesli masz taka mozliwosc to postaraj sie,by po prostu mniej czasu z toba spedzalo.Drastyczne,ale skuteczne.

no niestety, mój też nie chciał pić modyfikowanego przede wszystkim z racji tego, że nigdy nie pił niczego z butelki, bo do 6-go miesiąca nie dopajałam go, pił tylko moje mleko, a potem soczki zaczął dostawać w niekapku, ale takim, z którego nie trzeba ciągnąć i musiałam uczyć go jak pić z butli w ogóle był plan żeby pił mleko z niekapka, ale nie wypalił totalnie, bo synek nie chciał wcale mleka modyfikowanego i pił bardzo mało i tylko przez sen wybrał sobie butlę Avent, bo z Tommee Tippee nie chciał ani z innych początki z modyfikowanym wyglądały tak, że pił właśnie tylko przez sen i bardzo mało dlatego nie zrażaj sie, bo dziecko musi sie przestawić na mleko modyfikowane ważne by jadło też inne rzeczy - obiadki, kaszki, owoce moja pediatra radziła by dawać mu jogurt naturalny jako uzupełnienie, bo mleka pił bardzo mało 200-240ml wciskałam mu co jakiś czas butlę, ale gdy nie spał to wypijał 50-60ml z jednej porcji:O stopniowo zaczął coraz więcej, ale uprzedzam, że długo to trwało i w tej chwili wypija dwie butle po 240ml, ale minęło już prawie pół roku od odstawienia od piersi;) w każdym razie trzeba być konsekwentnym;) pomyśl, że wcześniej czy później będziesz musiała odstawić dziecko od piersi, a wierz mi, że im wcześniej tym lepiej;)

komdant--------> każde dziecko, bez względu na to czy jest karmione naturalnie czy sztucznie powinno jeść w nocy maksymalnie do 6-go miesiąca. Gdybyś czytała uważnie, to wyczytałabyś, że sama karmiłam piersią do 9-go miesiąca, niestety również w nocy, bo nie potrafiłam odstawić dziecka w nocy i po skończeniu przez synka 9 miesiąca życia odstawiłam go od piersi i przestałam go karmić w nocy.

Ale gigantyczne wyszło mi to ostatnie zdanie:O

Przeczytalam dokladnie..Tylko dlaczego lekarze kaza karmic piersia na zadanie? Moj lekarz sie zdziwil jak powiedzialam mu,ze odstawilam syna od piersi.Mial rok.I polozne w szpitalu mi mowili,ze karmic jak najdluzej :-o nawet jak ma ponad rok :-o

Moj pil caly czas moje mleko ale z butli,bo nie ssal piersi..I zadnej butalki procz tej avent nie chcial :-o

Żeby karmić na żądanie w nocy? po pierwszym roku?

Gość paulaaaaa23
ja juz probowalam z kilkoma rodzajami mleka. to samo tyczy sie butelek i smoczkow, ale i tak wypijala gora 20ml z czago wiekszosc pozostawala na ubranku. obiecuje sobie ze dzis juz nie dam sie krzykom mojej malej lobuziary...

moj ma 8.5m i karmie go 2 razy w nocy (mlekiem modyfikowanym) maly z kolei nie chce mleka pic w dzien - jedynie jak ma miec drzemke to dopiero jak juz lekko zasnie to na spiocha zje :-( ps. mi to nie przeszkadza