Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ka-rola

znamiona/pieprzyki

Polecane posty

Gość ka-rola

Mam znamię które mnie trochę niepkoi chyba wybiorę się do dermatologa , mam pytanie czy dermatolog sprawdzi tylko to znamię- czy do "rosołu" i zrobi przegląd skóry całego ciała

Gość Do ka-roli
jeżeli chodzi o podejrzane pieprzyki to lepiej je usunąć chirurgicznie. Powinnaś wybrać się do chirurga plastycznego, a nie do dermatologa. Mnie usuwał pieprzyki dr Chęciński i Potocki (warszawa)

Gość ka- rola
Czasami,ale rzadko

Gość doonia19
Jak ja byłam u dermatologa to zrobiła mi dokładny przegląd skóry , musiałam sie rozebrac do bielizny

Gość powtórka36
Moim zdaniem dobry dermatolog przynajmniej przy pierwszej wizycie powinien zbadać wszystkie znamiona i dokonać kontroli nie tylko pieprzyków które pacjentka/pacjent mu wskaże lecz dokonać przeglądu skóry pacjenta prosząc o rozebranie się do naga.. Niestety u nas raczej nie jest to praktykowane i badanie jest robione „po łebkach”

Gość medica999
Jak bada się pieprzyki? Lekarz robi to za pomocą dermatoskopu. To przyrząd wyposażony w podświetlaną lupę, pozwalającą obejrzeć znamię w co najmniej 10-krotnym powiększeniu. Doświadczony dermatolog bez trudu odróżni wtedy niegroźny pieprzyk od takiego, który może być niebezpieczny. W niektórych klinikach wykonywane jest też badanie za pomocą kamery cyfrowej. Znamiona fotografowane są w 30-krotnym powiększeniu i analizowane przez komputer. Ponadto przechowuje on je w pamięci, co podczas kolejnych wizyt pozwala porównać zdjęcia i wyłapać wczesne zmiany nowotworowe.

Gość migotkaaaaa
Usuwala ktoras z was znamiona czy tez pieprzyki ?

Byłam u dermatologa, badał mnie dermatoskopem i miałam tam jakieś zmiany. Skierował mnie to chirurga onkologa i on mi je usunął. Pobrany materiał wysłali na badania histopatologiczne.

Gość beatka sdsd
jak chcesz usuwać to idx do dermatologa z tym bo chirurdzy byle jak zszywaja i sa potem brzydkie blizny. na chirurgi na dermie zrobią ci to ładnie

Gość beatka sdsd
nie przesadzam, widziałam chyba w zyciu troche wiecej szyć niz ty idź do dermatolga on bedzie wiedział co z tym zrobic

A co mnie obchodzą inne szycia? Mnie obchodzą moje i to, że moja lekarka zna sie na robocie. A taki lekarz, który sie nie zna, to niech sie za to nie bierze i tyle :O

Gość beatka sdsd
mało mnie obchodzi twoja chwilowa irytacja \i tak zdecyduje autorka, to ona potem bedzie miała blizne

Gość przebarwiona
a czy to prawda ze badanie znzmion odbywa sie nago?

Gość NIEEEEEE
Ktos ci głupot naopowiadał .Pokażesz mu tylko to konkretne o które ci chodzi

Gość ala202
Od dziecka mam "myszke" na plecach znamie wielkosci ok 4-5 cm. Roznie mowia o jej wycinaniu dlatego chcialabym zapytac was czy ktos sie poddawal wycinaniu myszki ? I czy powinno sie ja wycinac??

Gość bloondiiii
A jak ma zbadać ,przez ubranie.Pewnie że trzeba sie rozebrać.

Gość solarium=rak skóry