Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropuszka

ile odciaganego mleka dla 10 dniowego malucha???

Polecane posty

Gość kropuszka

moja coreczka ma 10 dni i musze ja karmic swoim sciagnietym mlekiem z butelki...mam duzo pokarmu, ale niestety nie wiem ile mam go sciagnac zeby dziecko sie najadlo lub by jej nie przekarmic bo czesto wymiotuje... Prosze o pomoc...

hej ja tez musialam odciagac wiec polozna mowila ze jak dziecko ma 7 dni to powinno wypic 70ml co 3-4 godzinki moj wypijal 100 jak mial mniej to plakal.musisz zobaczyc ile dziecko bedzie chcialo bo to zalezy kazde inaczej zje

kazde dziecko jest inne. Moja mała mając tydzien zjadala 60 ml z wielkim trudem. polozna srodowiskowa mowila, ze mala musi zjadac conajmniej sete, ja zmartwiona. Wylądowalam z nią w szpitalu z powodu rotawirusa i tam pielęgniarki i lekarze byli w szoku, ze polozna mi cos takiego powiedziala, powiedzieli, ze dziecko zjada tyle ile mu potrzeba. jak wypluwa smoczek nie wciskac mu dalej. i zaznaczam, ze tez sciagałam pokarm Zawsze starałam sie sciągnąć te 80 ml zeby było pewne, ze mała sie naje. no i oswuj sie z myślą, ze niedługo stracisz pokarm, moze nie do konca, ale bedzie go coraz mnie, bo rpzy sciąganym pokarmie zmniejsza sie laktacja niz gdyby dziecko ssało pierś. Ze mna tak było. mała wymiotowała przez tego rotawirusa, jak zwymiotowała wiec była głodna, ja sciagalam a mala znowu zwymiotowala i dalej glodna, pokarm nie nadąrzał spływac do piersi. Dlatego przeszłam na bebilon 1.

Gość kropuszka
a co to jest ten rotawirus?? i skad to sie bierze? bo moja mala tez dzisiaj caly czas je i wymiotuje po czym znowu jest glodna...