Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARAKUJA 29

jak oceniacie porod z zzo w skali od 0 do 10

Polecane posty

Gość oj ojjj ja daje
10, super sprawa

Gość ostatnio bylo podobnie
gdyby nie trzeba było czekac do 4cm rozwarcia to niewiedzialabym ze rodze super sprawa

jesteście kochane,tego mi było trzeba.POwiedzcie mi,bo ja tego nie rozumiem ,ostatnio na mnie naskoczyła jedna babka,że ona rodziła dwa razy kilkanaście godzin bez znieczulenia i teraz też ma zamiar.Powiedzcie mi,po co kobiety robią z siebie takie męczennice?Po to chyba medycyna się rozwija żeby z niej korzystać.Czy to tylko u nas w Polsce takie zacofanie panuje?

Ja mieszkam we Francji i tutaj rzadko ktora kobieta rodzi bez znieczulenia.Skoro jest mozliwosc,zey mnie cierpiec to dlaczego zniej nie korzystac? Ja Ci powiem tak bardzo dlugo robilo mi sie rozwarcie i skurcze dostalam w czwartek o 6ej rao a w piatek o 9ej mialam rozwarcie dopiero na 3cm,wiec gdzies o 10-11 dostalam znieczulenie i to bylo cudowne,ulga,tylko na ktg widzialam skurcze,niestety pozniej gdzie po 2gdzinach na jedna strone zaczelam czuc bol,ale i tak gdybym miala jeszcze raz rodzic wzielabym znieczulenie :)

Gość ja dwoje rodzilam bez
a trzecie chce w znieczuleniu. Myślę, ze bez też bym sobie poradziła, ale chcę zobaczyć jak to jest z tym znieczuleniem i czy faktycznie skóra warta wyprawki.

Ja mialam to znieczulenie do cc..teraz mam do wyboru cc lub porod ze znieczuleniem..niewiem co wybrac :( jak to jest ze u niktorych kobiet rozwarcie na 3 robi sie niewiadomo kiedy a niektore muszą swoje wycierpiec zanim ono sie pojawi?

Gość koczkoś
ja też zdecydowałam się na zzo,jutro będę ustalała wszystko z lekarzem,dziewczyny,po to medycyna się rozwija,żeby korzystać z jej dobrodziejstw.Nie słuchajcie rad matek,babek,teściowych,ani koleżanek,które nie rodziły.JA radziłam w tej sprawie koleżankom,to jeszcze się wkurzały,nie mając pojęcia czym jest poród"na sucho".Mówiły,że to szkodzi dziecku.Autorko,poczytaj sobie :http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/znieczulenie-zewnatrzoponowe-prawdy-i-mity_35778.html

koczkos..dzieki juz czytam:) a ty w ktorym jestes tyg? ja troszke juz czytalam wypowiedzi na ten temat i prawie wszystekie byly ZA...choc zdarzaly sie wyjatki ze znieczulenie nie dzialalo :(

Gość koczkoś
ja jestem w 28.Nie mam zamiaru na nikogo się oglądać,decyzję podjęłam dawno temu,gdyby nie te możliwości,nie zdecydowałabym się zachodzić drugi raz w ciążę.Znajoma się oburza bo rodziła dwa razy po 12 godzin,a ja tylko 6 i ona ma zamiar trzeci raz tak rodzić.Widocznie aż tak ją nie bolało.Waham się jeszcze czy cesarki nie dać sobie zrobić.Nikt nie jest w stanie przewidzieć ile godzin będzie rodzić,a lekarze mają t w dupie,że dziecko może się zwyczajnie udusić Rób dziewczyno jak Ci intuicja dyktuje.JA się wolę uczyć na doświadczeniu innych,niż popełniać własne błędy

NO..ja mialam cc 3 lata temu i bylam zadowolona ..zybko dozlam do siebie..corke rodzilam normalnie 23 godziny TRAGEDIA! i teraz zatanawiam sie nad cc lub porodem w znieczuleniu... ciezka decyzja ..

Gość koczkoś
ja się ostatnio tyle nasłuchałam od koleżanek i od obcych ludzi ,że nie ma mowy w ogóle żebym poszła rodzić " na sucho "U mnie lekarze nie chcą słyszeć o cesarce,chyba że zapłacisz.Nie wiem ile kosztuje cesarka na życzenie,ale zapytam.Znieczulenia też nie chcą dawac: brakuje anestezjalogów i taki poród czasem wymaga zakończenia przez cc,a na to już żal im kasy marnować.Ja o wszystko zapytam,jak się okaże,że może być z czymś problem,pojadę gdzie indziej TYle godzin Cię męczyli,sama już wiesz,że nie ma co liczyć na współczucie,na zrozumienie ze strony lekarzy

Gość koczkoś
a położnej nie mam zamiaru opłacać,to strata pieniędzy moim zdaniem.W krytycznej sytuacji położna nie pomoże,bo nie ma takich możliwości,tak naprawdę wszystko jest w rękach lekarza.Nie dam sobie też powiedzieć,że natura wie,co robi.

Gość koczkoś
napisz mi czy córcia chociaż zdrowa się urodziła,moja bratowa po kilkunastu godzinach,mimo kroplówki naskurczowej,urodziła siną dzidzię,która nie oddychała,na sygnale ją wieźli do kliniki

koczkos- tak corcia na szczescie urodzila sie zdrowa ale ja w trakcie myslalam ze otworze okno i wyskocze bo juz nie dawalam rady..nic mi nie dali na przyspieszenie i jesli chodzi o personel to straszny..bbbrrryyy!!!!!!! teraz od czterech lat mieszkamy w anglii i tutaj znieczulenie zzo jest na porzadku dziennym czyli dostajesz je jak tylko poprosisz..do cc tez mi powiedzieli ze to moja decyzja i ja mam zadecydowac,mialam juz cc i wiem juz co do czego,bylam zadowolona teraz korci mnie zeby rodzic naturalnie tyle ze ze znieczuleniem bo czytalam ze to swietna sprawa i najwazniejsze ze jednak szybciej dochodzisz do siebie ,zaraz po porodzie mozesz wstac a tu w anglii po 6 godzinach wychodzi sie do domu jak jest wszystko ok a jeszcze napisze ci ze w polsce mialam cc i w jednym szpitalu nie chcieli mi zrobic bo nie bylo wsklaazan (lecze sie od 6 lat na nerwice i bralam leki) a w drugim zrobili na drugi dzien.. mialam takie przeczucie ze urodze przez cc i mala dostala tylko 2 pkt,wcale nie zaplakala ..spala 2 dni i karmnili ją kroplowką.. na szczescie jest zdrowiutka i nic jej nie jest ..

Gość fifka666
a czy za znieczulenie sie placi?, jesli tak to ile?

Gość od 0 do 10 to 11
;-) nie płaciłam, rodziłam półtora roku temu w Elblągu