Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekaw1a

jestem w ciazy????

Polecane posty

Gość ciekaw1a

czy to możliwe aby ...... przy cykalch ok 30-31 dniowych z wytryskiem w srodku. tydzien po spodziewanym okresie(czyli 11dc) moglo dojsc do zaplodnienia ?

Gość grenadinne
no pewnie :) a myslalas, ze nie? :)

Gość Gratulujemy nowej mamusi

Gość ciekaw1a
bardzo bym chiała.mam juz 5 letnia córeczke która domaga sie braciszka. tylko czy aby jest szansa ,czy sie udało.na test jest zawcześnie wiec pytam was dziewczyny.moze któras zaszla w 11 dc albo zna taki przypadek.

Gość grenadinne
sluchaj, owulacja to jest bardzo niepewna sprawa. generalnie i tak najwieksze szanse na zajscie w ciaze sa przed owulacja, a nie w trakcie (oczywiscie w trakcie tych 12 h tez, ale nieco mniejsze niz PRZED). moglo sie tak zdarzyc, ze mialas wtedy dni plodne. znam zreszta taki przypadek, 30 dniowe cykle i wpadka w 11 dniu. tak bywa.

Gość gonadropina kosmówkowaP
o kurde a jak ja mam cykl 28 dni a kochaliśmy się na 4 dni przed owulacją to też możliwe???

Gość oliiwkaaa24
12 dc tez mialam stosunek bez zabezpieczenia. a mam cykle 30 dniowe . wczoraj mialam dostac okres i nie dostalam go ,zrobilam test i wyszedl negatywny... temperatura dzis rano mierzona w pochwie to 37.1 sama nie wiem co mam myslec ? intuicja podpowiada mi ,ze nie ma szans ,ale...

bo wszystko zależy od tego w którym dniu była owulacja i od żywotności plemników. Najlepiej mierzyć temperaturę by wiedzieć dokładnie, od którego dnia cyklu zaczyna się II faza. 4 dni przed owulacją to duża szansa na zapłodnienie, ale jeśli ktoś się wybitnie stara o dziecko to najlepszy okres na starania to czas od 3 dni przed owulacją (skoro plemniki żyją do max. 6 dni, średnio 3-4) do 2 dni po niej (komórka jajowa żyje do 48h).

Gość oliiwkaaa24
ja sama nie wiem ,jakies 3-4 dni temu skonczyły mi sie objawy 'przed okresowe' teraz zostalo lekkie pobolewanie w podbrzuszu (dziwne) i lekka bolesnosc piersi ,a okresu nie widac na horyzoncie ,wczoraj z ciekawosci zrobilam test(dzien spodziewanej @) i nic jedna kreska ,ale temperatura mnie zastanawia. i teraz jestem w kropce ,po ilu dniach powtorzyc test ? czy nie ma sensu

aha, jeszcze jedno - trzeba pamiętać, że współżycie w odpowiednim czasie nie musi zaowocować do razu zapłodnieniem - statystycznie rzecz ujmując po prostu zwiększa szanse o 25-40%.

Gość paullaaa1
do ciekaw1a prawdopodobienstwo ciazy jest spore. tak przynajmniej mi sie wydaje

Gość ciekaw1a
moze jeszcze ktoś sie wypowie?

Gość oliiwkaaa24
dalej brak okresu ,a temperatura 37,1 ehhh po ilu dniach powtorzyc test ?

Gość idź na BETĘ będziesz
miała 100% pewności

Gość mojam2
oliwkaaa24 popieram beta hcg ciekaw1a masz duze szanse

Gość sulka35
ja temperaturę ostatni zmierzyłam jak już zaczęły się plamienia przed miesiączką i też była 37,1....czasami tempa spada kilka minut przed miesiączką...tym się nie sugeruj,ja się zawiodłam

Gość butterfly19876
Witam, ja też chciałabym prosić o radę. Jestem 5 dni po spodziewanym terminie okresu. Kochałam się z narzeczonym (jednak prezerwatywa nie zsunęła się ani nie pękła na pewno). Ponieważ zawsze jednak jakies ryzyko jest, postanowiłam zrobić test ciążowy. Wykonałam BOBOTEST (wykrywający ciąże przy st. 10 mlU/ml). Widoczny jest tam jakis cien - słabą kreskę polu testowym. Aby sie upewnic wykonałam równoczesnie BOBOTEST płytkowy (25 mlU/ml). Na nim pojawiła się tylko jedna kreska w polu kontrolnym. CO mam o tym myśleć? Bardzo proszę o pomoc.

Gość butterfly19876
Witam, ja też chciałabym prosić o radę. Jestem 5 dni po spodziewanym terminie okresu. Kochałam się z narzeczonym (jednak prezerwatywa nie zsunęła się ani nie pękła na pewno). Ponieważ zawsze jednak jakies ryzyko jest, postanowiłam zrobić test ciążowy. Wykonałam BOBOTEST (wykrywający ciąże przy st. 10 mlU/ml). Widoczny jest tam jakis cien - słabą kreskę polu testowym. Aby sie upewnic wykonałam równoczesnie BOBOTEST płytkowy (25 mlU/ml). Na nim pojawiła się tylko jedna kreska w polu kontrolnym. CO mam o tym myśleć? Bardzo proszę o pomoc.

Gość i .
Spokojnie testy się czasami mylą kup w aptece test wiarygodniejszy. Ale na moje oko szansa ciązy jest małoprawdopodobna!

Gość butterfly19876
dzieki za odpowiedz. DO tej pory tez za bardzo sie nie martwiłam, bo hm...wydawało mi sie ze naprawde dobrze i uwaznie stosowana prezerwatywa naprawde jest skuteczna. No ale ta kreska na jednym z testów.... nie jeest bardzo wyrazna, ani tez rozowa czy czerowna. Bardziej szara...ALe ja widac dobrze i to bez jakiegos przygladania. ehhh. No nic...czekam na @ i mam nadzieje ze przyjdzie. Nie byloby wielkiej tragedii jakby cos, ale wolalabym z tym zaczekac...