Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam_dobre_checi

chce w koncu zrezygnowac z gumek- jak przezwyciezyc strach?

Polecane posty

Gość mam_dobre_checi

kobietki powiedzcie mi jak to zrobic ?? Od 2 lat biore tabletki anty, ale przez cały ten czas uzywalismy gumek, teraz jestesmy juz po slubie i chce w koncu z tych gumek zrezygnowac,ale sie boje ze odrazu zajdę w ciaze, a Dzidziusia chcielibysmy miec dopiero za jakies 2 lata. mielismy juz jakis czasu zrezygnowac, ale los tak chcial ze zawsze zachorowalam i musialam brac antybiotyki i odwlekalam to potem.

Gość www.tnij.org/szaman2009
A jak zamiast jednego dzidziusia będą trojaczki?Nie ma co planowac bo nie wiadomo co los przyniesie

Gość mam_dobre_checi
to beda trojaczki :)) Chce miec dzieci, ale jeszcze nie teraz , po prostu nie czuje sie jeszcze gotowa .

czegoś nie rozumiem... skoro bierzesz od dłuższego czasu tabletki, to po co jeszcze prezerwatywy? przecież wg statystyk skuteczność tabletek jest sporo wyższa od gumek i nie wymagają one dodatkowych zabezpieczeń, jeśli są prawidłowo brane.

Gość mam_dobre_checi
ponieważ , co jakis czas biore rózne tabletki ( mam zespół jelita drażliwego ) i po prostu boje sie , ze one mogą osłabic tabletki anty

Gość zapytaj lekarza czy
branie tych tabletek obniza skutecznosc antykoncepcji(ulotki zobacz, powinno byc) nie ma potrzeby uzywania prezerwatyw skoro bierzesz pigulki...

a pytałaś ginekologa czy zażywane leki osłabiają te tabletki? może są takie, które zachowają swoją skuteczność? tak poza tym, to zostaje jeszcze stosowanie, zamiast gumek, globulek jako dodatkowe zabezpieczenie. Zawsze można też sięgnąć do metod naturalnych - przydatne zwłaszcza, że za jakiś czas planujesz potomka.

Gość mam_dobre_checi
wiem , ze muszę sie w koncu przełamać bo w końcu po coś sie truje tymi tabsami :/ Postanowilam , ze nastapi to przy tym opakowaniu , ale caly czas o tym myślę. Myslalam zeby przez jakis czas, moj mąż przy wytrysku wychodził ze mnie :)) a np przy nastepnym opakowaniu juz na calosc pójśc. ja wiem,ze to jest glupie i dlatego chcialabym w koncu moc cieszyć sie w pełni z sexu!

jest to jakiś sposób... ale wiesz, że stosunek przerywany nie jest żadną metodą antykoncepcji? a do tego będziesz się zastanawiać czy na pewno mąż "zdążył"...

Gość wesoly tomek
no to pomyśl jak to będzie zupełnie nowa przyjemność dla Ciebie i dla Twojego męża ;) Raz spróbujesz, szybko się przekonasz :D

Gość po diabła
bierzesz tabletki stosując gumki i odwrotnie? Zdecyduj się na jedną metode, zwłaszcza, że masz męża a nie 10 partnerów. Jeśli nawet byłaby wpadka w co szczerze z doświadczenia wątpie to chyba nie byłoby tragedii.Jeśli masz czasami problemy z jelitami(np:biegunke) to tylko w te dni się dodatkowo zabezpieczaj dla świętego spokoju.Naprawde nie tak łatwo zachodzi się w ciąże.Przedyskutuj ewentualną "wpadke" z mężem, choć jej prawdopodobieństwo jest minimalne.Poza tym jeśli za jakiś czas planujecie dziecko to radze odstawić tabsy kilka miesięcy przed starankami, bo często przytrafiają się mnogie ciąże.Powodzenia

Gość mam_dobre_checi
Tak wiem, tabsy odstawie rok przed planowaną ciażą, tak zeby wszystko sie unormowalo. Nie chodzi mi o stosunek przerywany taki sam w sobie :)) chodzi o to, ze przy tabletkach , przez kilka pierwszych razy bez gumki zeby ze mnie wychodzil :)

ja pitole... wez Ty się kobieto zastanów i w ogóle po co coś robisz... Ot tak dla zasady...?? Przecież to jest pozbawione jakiegokolwiek sensu co Wy robicie... zero maksymalnej przyjemności z seksu i to jeszcze w małżeństwie... szok... !!!!!!!!! wez sobie wypij kilka kieliszków wina (mąż o kilka więcej) i róbcie to bez gumek... nie martwiąc się o nic- moja rada :D have fun/!!!!!!!