Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PAnna Młoda...

WAŻNY PROBLEM WAŻNE PYTANIE SZYBKA ODPOWIEDŹ!!

Polecane posty

Gość PAnna Młoda...

Witam mam taki problem, otóż chciałabym wziąć 10 tys pożyczki/kredytu na ślub i wesele, ale kompletnie się na tym nie znam. Mój przyszły mąż pracuje zarabia 2000zł na rękę, ja nie pracuję, nie mamy własnego mieszkania... Chodzi o to, że pożyczkę chcielibyśmy na np. 3 miesiące przed ślubem, czyli wiadomo, że po ślubie się zwróci te 10 tys i można je oddać, więc powiedzmy że spłacimy całość po 4 miesiącach. Nie wiem gdzie i w jaki sposób o to pytać. Proszę o jakąś pomoc:(

Kredyt najlepiej wziąśc w banku w którym macie konto, my tak zrobiliśmy, decyzja była w jeden dzień, bez zaswiadczen no bo odrazu widzieli nasze wpływy na konto

Gość pamiętaj tez o tym że 10 tys
robi się sporo więcej. Zależy na jaki procent udzielą ci pożyczki

Gość poma-poma-pomaranczowa
Oczywiście, że możecie spłacić wcześniej pożyczkę i z reguly jest tak, że jeżeli spłacasz całość szybciej to nie liczą Ci tych odsetek :)

... Chodzi o to, że pożyczkę chcielibyśmy na np. 3 miesiące przed ślubem, czyli wiadomo, że po ślubie się zwróci te 10 tys i można je oddać, TO MNIE W TYM TEKŚCIE NAJBARDZIEJ ROZWALIŁO. AUTORKO POMYŚL JAK SIĘ NIE ZWRÓCI (A RZADKO KIEDY ŚLUB SIĘ ZWRACA) TO ZOSTANIECIE Z KREDYTEM CIEKAWE JAK BĘDZIECI ŻYĆ PO ŚLUBIE

Gość rece opadaja
tak ciezko isc do banku i zapytac? czy to juz powyzej waszych mozliwosci?

Przeważnie kredyt jest rozłożony na raty, trzeba zwrócić uwagę na umowę- i zapytać wcześniej, oczywiście- czy jest możliwość przedterminowej spłaty, ale jak już ktoś pisał, zwracasz więcej niż 10 tys. bo jeszcze procenty, możliwe że doliczą je tak jak do zwykłych rat. Nie łatwiej by Wam było zaoszczędzić pieniądze, dać na konto oszczędnościowe, określoną kwotę miesięcznie? Jeśli byłby to za duży wydatek (a 2 000 zł. na dwie osoby + opłaty za wynajem, jak rozumiem to nie tak dużo) to znaczy że z kredytem sobie nie poradzicie. Jeżeli śpieszy się Wam ze ślubem, bardziej liczyłabym na pożyczkę- ale najlepiej też z umową- od znajomych lub rodziny.

Gość jak sie nie zwroci jak sie zwr
jak sie nie zwroci jak sie zwroci, napisza w zaproszeniach stosowny wierszyk z haslem "szukamy sponsorow" (nie zartuje, jedna gwiazda z tego forum miala na zaproszeniach taki wierszyk, czym sie bardzo chwalila) i czcionka 64 i na czerwono wysmaruja, ze w kopercie ma byc min. 400 PLN i sie zwroci :D