Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fassiiooll

Escapelle-proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Fassiiooll

Witam Kochałam się z facetem w 14 dniu cyklu. W tym dniu równiez robiłam test owulacyjny, który wyszedł negatywnie. Bez prezerwatywy , nie kończył we mnie. W 18h po wzięłam Escapelle. CZy jestem bezpieczna? Czy moze mieć to jakikolwiek wpływ na moj cykl i płodność w przyszłym miesiącu?

Gość Fassiiooll
agawa tylko tyle? Normalnie bedzie owulacja itp?mam schizę strasznie sie boję co bedzie

Gość boje się
Hej .Robiłam to z moim chłopakiem 10 pazdziernika i i zaliczyliśmy "wpadke" tzn spuścił się.. boję się że mogę być w ciąży to stało sie o godzinie 18 na drogi dzień spotkałam sie z ginem i zapisał mi tabletke escapelle wziełam ja ok godziny 18 wiec zdązyła w pierwszej dobie. Stało sie to 14 dni po okresie martwię się że mogę zostać mamą. Okres ma mi wypaść ok 20 pażdziernika jeszcze nie robiłam testu powiedzcie mi czy jest to możliwe że moge zajść w ciąże ? czy tabletka zadziała czy nie? strasznię się boje... pomocy!! ;(

Gość boje się
jest tu ktoś?:(

Gość boje się
odpowiedzie mi!!

Gość Fassiiooll
boje sie.ja jestem w podobnej sytuacji, tylko mój we mnie nie konczył. Podobno tabletka wzięta w pierwszej dobie po stosunku daje 99% pewnosci

Gość ej przeciez
przecież branie tabletek po stosunku to grzech bo zabijasz zapłodnioną komórkę. to jest zabójstwo

Gość Fassiiooll
nie sadzę, bo mozę do poczęcia nie doszło

Gość ej przeciez
środki "po" zabijają zapłodnioną komórkę. więc tak. po drugie jakiekolwiek używanie farmakologicznych środków antykoncepcyjnych jest grzechem

Gość Fassiiooll
to lepiej grzeszyć czy zaliczyc wpadkę i zmarnowac zycie? Ja mysle ze aborcja to grzech i do tego wolałabym nie dopuscic

Gość Fassiiooll
nie kumasz, że chodzi o to żeby ta komórka nie została zapłodniona? Gdyby była zapłodniona, to ta tabletka tylko podtrzyma ciaże

Gość ej przeciez
nie, jeśli zajdziesz w ciąże to rodzisz dziecko i oddajesz w szpitalu

Gość Fassiiooll
dobra moze juz nic nie pisz, bo mi nie chodzi o dobre rady cioci tylko pytam dziewczyn które miały podobne doświadczenia

Gość ej przeciez
"Jeśli jednak dojdzie do zapłodnienia, gestageny utrudniają zagnieżdżanie zapłodnionej komórki jajowej w błonie śluzowej macicy, nie dopuszczając do ciąży." tak one działają cytuję za wikipedią

Gość ej przeciez
teraz już wiesz że jest to zabójstwo. mam nadzieję że nikogo już nie zabijesz

Gość Fassiiooll
juz zjadłam tabletkę

Gość ej przeciez
wywołaj wymioty przez drażnienie gardła.

Gość boje się
eh czekanie na okres jest tragedią:(

Gość Fassiiooll
Dostałam plamienia, najpierw brazowe, teraz lekko krwawe, więc chyba tabletka zadzialała:)

Gość Michał Zaradny
Witam Przypomnę, że czas na przyjęcie tabletki jest maksymalnie 72 godziny. Dawka hormonów może w nieoczekiwany sposób doprowadzić do lekkiego przesunięcia się okresu w czasie. Na kolejny raz nie ma się na zapas co martwić. Jednak jeśli nie daje ta sprawa spokoju można zwrócić się z problemem do zaufanych ekspertów na stronie http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta. Jeśli jednak i to nie da oczekiwanego spokoju, proponuję skontaktować się z lekarzami gotowymi pomóc w każdej sytuacji. Znaleźć ich można pod adresem http://wpadka.pl/znajdz-lekarza. Nie bójcie się zapytać. To nic nie kosztuje, a z pewnością pomoże. Pozdrawiam ---- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs