Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosiaak

szukam mama małego Danielka

Polecane posty

Gość tez mieszkam w hol wiec
moze bede potrafila ci pomoc

ale ja nie mam pytań odnosnie Holandii.. tylko usypiania małego bo wiem ze ona nie dawno synka nauczyla spać samodzielnie, a ja od dzisiaj zaczynam tą metode. Chcialam kilka rad.

Gość ja poprostu zostawiałam
dziecko w łóżeczku w jego pokoiku i wychodziłam, czasem trochę pomarudził zanim zasnął, ale po kilku dniach się przyzwyczaił. myślę, że grunt to konsekwencja i nie latanie do dziecka z każdym najmniejszym zakwileniem tylko po to żeby sprawdzić czy nie wypluł smoczka, bo nauczy się was w ten sposób przywoływać i będzie tak robił do póki będzie wiedział, że jego metoda jest skuteczna.

Gość w holandii dzieci nie śpią z
rodzicami, tylko we własnych łóżeczkach i we własnych pokoikach od pierwszych dni życia. nie ma problemu z niewygodnymi przyzwyczajeniami.

Dzieki za rady. Ja w poludnie włozyłam go do łozeczku. Troche gaworzyl potem się rozpłakał poszłam dałam smoke i wyszłam. Za pare minut znów wypluł i zaczął płakać. Oczka miał już małe. Znowu wróciłam dałam smoka i wyszlam i zasnął. Spał 40min. Teraz na noc już był śpiący i marudził. Nocne karmienie wypada na 19:00 ale nie udało mi się go przetrzymać. Poszłam włozyłam go do łozeczka a on od razu zasnął bez żadnego płaczu. Jestem w szoku. Czyżby tak łatwo mi poszło?? coś niemożliwe.

Gość czemu niemozliwe
mozliwe moze jutro brdzie bardziej marudzil ale pamietaj ze to dla jego dobra i bedzie mu sie lepiej spalo a jak nauczy sie samodzielnie zasypiac to tez w nocy gdy sie obudzi to sam zasnie :) moja coreczka tez tak ma

Gość gosiak cały szkopuł w tym żeby
się pilnować i jednak nie wchodzić i nie poprawiać tego smoka co chwila, bo dziecko się uwarunkuje i będzie tak kwilić i wypluwać smoka i po 20 razy zanim się zmęczy i zaśnie. nie daj mu się. zamknij drzwi i nie wchodź do niego. możesz oczywiście troszkę po nasłuchiwać pod drzwiami czy się nie zanosi itd.

Dzieki Wam wielkie za rady. Słyszałam wlasnie ze dziecku lepiej się spi jak spi w łozeczku, a ja do tej pory spałam razem z małym, a w dzień usypiala w wózku bujając. Bardzo chciałabym aby nauczył się samodzielnego usypiania, a najbardziej nie mogę doczekać się pierwszej przespanej nocy, ale to pewnie jescze troche czasu minie nim się doczekam.

Gość czemu niemozliwe
moja zaczeła przesypiac noc jak tylko zaczeła spac sama i spi tak do 6 zajada a nieraz po sniadanku jak ziewa to jeszcze ja położe i spi do okolo 10.00 a ja mam czas na wszystko a nie wieczne bujanie w wozku bo sie przebudza lub na rekach

Gość czemu niemozliwe
tylko badz konsekwentna bo dzis bylo ok. a jutro moze tak nie byc ale sie nie daj a wszystko bedzie dobrze kazde dziecko nauczy sie zasypiac tylko roznego czasu p[otrzeba a im mniejsze tym łatwiej :)

Gość czemu niemozliwe
tylko badz konsekwentna bo dzis bylo ok. a jutro moze tak nie byc ale sie nie daj a wszystko bedzie dobrze kazde dziecko nauczy sie zasypiac tylko roznego czasu p[otrzeba a im mniejsze tym łatwiej :)

Gość mama malego Danielka
Jestem :)

Wlasnie przeczytalam topik i dziewczyny daly fajne rady, ale jak masz jeszcze jakies pytania to dawaj :)

Gość czemu niemozliwe
mama małego danielka jak synek zajada juz?

Mamo danielka a jak noce teraz u Ciebie wyglądają?? Budzi się w nocy na karmienie? Mój wcześniej spał w łozeczku i dosc ladnie spał budził sie co 5godzin na jedzenie. 3tyg temu wzielam go do siebie do lozka i od tej pory stał sie taki niespokojny w nocy, ciagle sie przebudzał, poplakiwał, nie wiem moze cos mu nie pasuje, mój oddech czy co. Zobaczymy jak dziś bedzie nocka. A powiedz długo u Ciebie trwała ta nauka samodzielnego zasypiania?? I jak teraz jest, masz ustalone godziny w ciągu dnia w których mały śpi i wtedy go kładziesz do łozeczka?? czy kladziesz jak widzisz że jest śpiący?? i teraz od razu Ci zasypia, nie marudzi juz?? dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam

Gość O ja w sumie też się cieszę że
złapałam wreszcie mamę małego Danielka, bo nie wiem czy zauważyła ale kiedyś (nie pamiętam już na którym wątku) zostawiłam jej info. odnośnie fajnych pieluszek i chusteczek sprzedawanych na holenderskim rynku. Nazywają się Moltex, są importowane z Belgii i nieraz trudno je dostać w NL (czasem są w Plusie i innych małych marketach, ale bardzo nieregularnie). Ich pieluszki są tak dobre jak Pampersy, a chusteczki moim skromnym zdaniem fajniejsze od Zwitsala (tj. nie pachną tak strasznie talkiem i podobają mi się chyba najbardziej ze wszystkich przetestowanych w PL i NL). Do tego produkty Moltex są tańsze od Pampersów i Zwitsali, także gorąco polecam. Produkty na 5+!

mały przebudził mi sie o 3:30 ale nie wiem czy był głodny czy chcialo mu sie tylko pic, ja dalam mu butle ale wypił tylko 70ml a zawsze zjada 150-160ml, potem obudzil sie o 6;30 i wtedy dopiero zjadl mi 150ml;-) ale nocka w miare, zobaczymy jak dzisiaj bd wygladalo usypianie w lozeczku;-)

czemu niemozliwe - tak :) Po prostu musialam zmniejszyc ilosc posilkow z 6 na 5 na dobe i jest wszystko ok. Moj maly to spory klocuszek ;) i widocznie nie potrzeba mu jesc tak czesto. Gosiaak - wiesz co, takie najtrudniejsze chwile podczas uczenia malego to trwaly niecale 2 dni. Zaczelam w ubiegla niedziele i po godzinie jego strasznego krzyku (chodzilam do niego co 10 min, glaskalam go po glowce, dawalam buziaka i szlam dalej, choc serce mi sie krajalo na milion kawalkow),skapitulowalam. W poniedzialek rano to samo - znow godzina krzyku, ja cala mokra ze lzami w oczach znow sie poddalam, poszlismy na spacer...Wrocilismy, nakarmilam go, znow polozylam do lozeczka, 10 min sie pokrecil i zasnal...Przez kolejne dni tak 10-15 min sie krecil, a pozniej juz kompletny spokoj, oczka zamkniete i sen...W ogole zauwazylam, ze stal sie spokojniejszy, potrafi sam sie soba zajac jak sie obudzi (wtedy sobie lezy, zaczyna gaworzyc, ogladac sobie raczki) Karmie go tak co 4,5 - 5 h. Ostatnio butelke dostaje tak ok. 19.30 i idzie spac, budzi sie ok. 24.30 i potem znow ok. 5.30 -6.00 rano, takze spi bardzo ladnie (a wczesniej budzil sie co 3 h). W ciagu dnia to w sumie klade go jak widze, ze jest zmeczony, ale wyglada to w zasadzie codziennie tak samo i spi z rana jakies 2-3 h i pozniej po poludniu tez jakos tak, czasem dluzej czasem troszke krocej. O ja w sumie też się cieszę że - tak, zauwazylam :) Patrzylam u nas w Plusie, ale nie widzilam niestety. Poszukam w innych, bo chcialabym wlasnie wyprobowac.h