Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosaaaaaa

nie daje juz rady z siwymi wlosami. bede niedlugo lysa

Polecane posty

Gość siwowlosaaaaaa
tak zeby zrobic sie na blond musialabym calkowicie rozjasnic wlosy. bo siwe mam kilka cm przy skorze tam sie najszybciej wyplukuje farba. na koncowkach trzyma jak szalona. koncowki mam zawsze mocno ciemne. pasemka mi sie nie podobaja i juz wiec na pewno nie bede sobie robic. owszem pasemka sa ok jak jest kilka odcieni blondow a roznice sa subtelne albo kilka brazow i tez roznice musza byc male. nie ma nic gorszego niz blond z brazem czarnym itp. normalnie jak pisanka wielkanocna. nie wyobrazam sobie czegos takiego na swojej glowie

Gość siwowlosaaaaaa
a to ze te blondy kiepsko lapia siwe to wiem bo moja mama to przerabia

Gość uiuiu
raz miałam castingiem włosy pomalowane i bardzo szybko mi się farba wymyła całkowicie, ale może w twoim przypadku się sprawdza. a żeby oszczędzić to możesz przecież podzielić farbę na 2 porcje. może szampon palette? wiem, że wszyscy go krytykują,ale jest tani, b. dobrze kryje siwiznę i może by tak nie zniszczył włosów przy malowaniu samych odrostów. zreszta teraz szwarzkopf wypuścił jakąś nową farbę bez amoniaku, może spróbuj. albo kupuj profesjonalne farby w sklepach fryzjerskich. sa lepsze niż z drogerii. mam kolezankę, która wcześnie zaczęła siwieć i cały czas się maluje na czarno. linieje gorzej niż mój pies x 10 i ciągle nie jest łysa więc sie nie przejmuj. nie tak łatwo wyłysieć.

Gość siwowlosaaaaaa
w moim przypadku palette sie nie sprawdza ani szampon ani farba ani nawet szamponetka bo wlosy wychodza jak szalone. casting tez mi sie w miare szybko zmyl tylko ze ja i tak po 10 dniach mam widoczne odrosty wiec farbuje co 3 tygodnie iec nie zalezy mi na super trwalym kolorze. niestety casting jest drogi jak na moja kieszen. ta nowa essential tez jest droga bo 20 zl kosztuje :-( wyprobuje ja ale na pewno nie bedzie mnie stac na ciagle farbowanie nia :-( wiesz jak ktos ma mocne wlosy to farbowanie im nie zaszkodz. mam kumpele ktora ma bardzo geste i mocne wlosy. farbuje choc nie musi bo nie ma siwych. cigle zmienia drstycznie kolory z czarnego na blond (musi odbarwic wczesniej) i nic sie jej nie dzieje z wlosami. ja po takim zabiegu bylabym juz lysa. mam bardzo cienkie wlosy i liche. nie moge miec ichdluzsych niz do brody bo zaraz wisza smetne siurki. na dodatek proste i nie chca sie ukladac

Gość ghjkl
może spróbuj je wzmocnic tabletkami.Ja dwa lata walcze z okropnym wypadaniem włosów a wręcz łysieniem.Bralam dosłownie wszystko teraz zazywam INNEOV GESTOSC WŁOSÓW.I pierwsze tabletki które mi naprawde pomogły,fakt troche kosztuja ok 100zl miesięczna kuracja,ale warto poświęcić chociaz przez trzy m-ce tyle kasy niz do końca wyłysiec.Znalazlam inne fora intern i doslownie wszystkie opinie na temat akurat tych tabl sa pozytywne.Tylko trzeba troche czasu

Gość siwowlosaaaaaa
bralam mase tabletek. dermatolog powiedzial ze to prze farby i powinnamje odstawic. ale jak to zrobic jak sie ma siwe wlosy?

Gość ghjkl
ja tez brałam mase tabletek przez dwa lata.skrzypowite,belissę,sylice,onozis,revalid,klorane i jeszcze wiele innych i dopiero inneov mi pomogły.Ale widac że Ty sama nie wiesz czego chcesz.Wszystkie porady Ci nie pasuja,więc po co szukasz porad na forum.Cudotworcow tu nie ma.tylko kazdy radzi to co wie.

Gość siwowlosaaaaaa
nie wiem o co ci chodzi. nie kazdego stac na inevou. to sa szalenie drogie tabletki a ja jestem osoba bez pracy i nie moge sobie pozwolic na taki eksperyment. szukam czwgos naturalnego na pozbycie sie siwych wlsoow ina ich wzmocnienie. moj problem zostal zdiagnozowany- drmatolog kazal zaprzestac farboania bo to kumulowanie sie srodkow chemicznych we wlosach powoduje ich wypadanie. tylko jak zrezygnowac z farbowania jak ma sie siwe?

Gość I.M
po prostu chodz w siwych włosach skoro lekarz ci tak zalecił,jaka widzisz inna rade dla siebie? A jak jestes bez pracy to sie za nia weź.

Gość ciekawe czy ty bys chodzila
w siwych wlosach majac np 30 lat?a to ze ktos nie ma pracy to nie znaczy ze jej nie szuka. roniez w zyciu sie uklada

Gość frabka
Autorko! Rozumiem Cię, ze masz ogromny problem. Nie wiem co bym zrobiła, gdyby mi tak wyłaziły włosy. Jednak po moich poszukiwaniach widzę, ze nie ma innego wyjścia, jak zainwestować w dobrą farbę. Farbuję tylko odrosty, więc idzie połowa farby. W dodatku ja mam gęste, a Ty mówisz, ze nie, więc może i 1/3 by Ci wystarczyła. Skoro wypróbowalś już wszystko i nic Ci nie odpowiada, a to co Ci odpowiada jest za drogie, sama sobie odpowiedz jakie masz wyjscie? Co 3 tygodnie, 4 (może w między czasie machniesz tylko przedziałek) polówka dobrej farby i już. Wydatek 20 zł, ale nie widzę innego wyjścia. Gdyby było, my byśmy już to wiedzieli - Ci którzy farbują od lat....

Gość mikulusinka
A wiecie ,ze przedwczesne siwienie może być spowodowane niedoborem kwasu foliowego w organizmie? a na siwe jest odsiwiacz ,nie pamiętam jakiej firmy ale widziałam taki preparat w sklepie z kosmetykami,takie duże pudełko "dla pań" i wersja "dla panów" niby pozwala przywrócić naturalny kolor włosów,na opak. są 3 zdjęcia włosów jak z czasem odzyskują kolor...nie wiem czy skuteczny ale istnieje,,może sprawdź w necie co to za cudo

Gość a ja dzis kupilam farbe
essential color i jest jeden minus jej chyba nie da sie za bardzo podzielic na pol :-(

Gość szurumburumszurum
ja farbuję castingiem,ostatnio nie było 'mojego' koloru i kupiłam loreal,nie pamiętam jaka dokładnie nazwa (bo jest kilka rodzajów) i po prostu szok-już przy zmywaniu farby zauważyłam,że wychodzą mi włosy,nie łysieję co prawda,ale wypada mi ich dużo więcej-to musi być wina farby,bo innego powodu nie widzę,farbowałam z miesiąc temu,wczoraj byłam obciąć włosy,a tabletki (włosy,skóra,paznokcie)biorę od lat,a zaczęłam je brać,od tego czasu,gdy do gabinetu loreala chodziłam regularnie farbować włosy i zauważyłam,że zaczęły wypadać... nie mam dużo siwych,ale te,co mam wkurzają,bo włosy mam ciemne,a farbuję zbliżonym kolorem,żeby odrostów nie było widać-no i sama sobie farbuję,więc takim samym kolorem jest łatwiej tak dużo napisałam,ale chodzi mi głownie o to,że może jednak konkretna farba tak na Ciebie działa,bo inaczej chyba większość kobiet byłaby łysa ;-) ,bo przecież tak dużo ich farbuje a żeby wyczaić,która to farba,to trzeba niestety cierpliwości,bo szybko nie przestaną wypadać,ja pierwsze efekty zauważyłam po 2 mies.tabletek,a pozniej było coraz lepiej,teraz kupiłam u fryzjera jakiś szampon,za 80zł,na wypadanie włosów,ale jeszcze nie myłam głowy

Gość frabka
Jakie tabletki bierzesz?

Gość siwowlosaaaaaaa
pofarbowalam ta nowa esential color i po pierwsze slabo pokryla siwe wlosy to na dodatek po pierwszym myciu widac juz siwe :-(

Gość marus
a jakim kolorem farbowalaś,bo ja dzisiaj kupiłam też tę farbe Naturalny blond nr 208.Tam chyba jest napisane że nie może byc przewaga siwych włosów.Jakie masz wlosy po niej ,nie zniszczyla za bardzo?

Gość izabellvintage
Ja równiez borykam sie z tym problemem. Mam łysiejące zakola, a to dlatego ze farbuje włosy co 2 tygodnie farbą Biocap. Używać ziołowej farby na bazie olejków naturalnych. Na łysiejące miejsca wcieram olejek rycynowy.Już zauważyłam małe włoski.Używam szamponu dla osób po chemioterapii na wypadanie włosów. Zakupiony na allegro/