Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za duzo tluszczu

Waga 53kg, wzrost 165cm, tluszcz 27 wytlumaczcie prosze

Polecane posty

Gość za duzo tluszczu

Witam serdecznie ! Mam goraca prosbe o wytlumaczenie moich wynikow. Przy wadze 53 kg mam zawartosc tluszczu 27 % ! niedawno kupilam wage z pomiarem wody i tluszczu i sie zalamalam ! Mam figure gruszki, grube uda i pupe, natomiast gore b.szczupla. Cwicze prawie codziennie od lat, nie stosuje drakonskich diet, mam 28 lat. Czy jest szansa na zmniejszenie zawartosci tluszczu w org ??? Jak mam zrzucic te grube udziska ? dzikuje z gory za pomoc i pozdrawiam

Gość duran bebe
Nie wierz w to co pokazuje waga z tym tłuszczem bo to jakieś bzdury są.Może jakbyś zapodała jakąś swoją fotkę to można wtedy powiedzieć czy rzeczywiście coś jest nie tak

Gość duran bebe
ile masz w udach??

Gość za duzo tluszczu
Od lat nie jem miesa, czasem ryby. Duzo warzyw i malo chleba, praktycznie wcale. Jem sniadanie, lunch, obiad i kolacje , conajmniej 3 h przed snem. Niby mam wiedze taka, ze moglabym ksiazki pisac :) A zalamalam sie wynikami. Pije duzo wody i herbat, tluszczu nie jem duzo

Gość za duzo tluszczu
Az mi wstyd, bo w najgrubszej czesci mam 55cm, potem juz 51 i nad kolanem 49. Lydki po 29cm. Latami cwiczylam callanetics i na gorze ud zrobily mi sie taki walki z tluszczu. Naprawde zle to wyglada i caly czas jestem zdolowana przez to

Gość za duzo tluszczu
Kancie dupy :) ? A klamie z pomiarem tluszczu czy wagi ? Wage kontroluje b.czesto, na starej wadze mam prawie tak samo, tzn kg, nie tluszcz, bo tam nie ma. Ostatnio wazylam non stop 54-55kg, jednak chce zrzucic te udziska, dlatego zaczelam sie racjonalnie odzywiac i cwiczyc

Gość za duzo tluszczu
Dziekuje Black and Gold ! Wierz mi, ze ja naprawde nie jadam i nie jadalam w przeciagu 6 lat takich rzeczy. Wage kupilam za granica, niby profesjonalna fitness waga. Moze rzeczywiscie w moich nogach ten tluszcz mam taki zgromadzony i dlatego taki wynik mam ? Odnosnie fotki, to szczerze powiem, ze nie mam zadnej, bo zawsze robie od pasa w gore, wlasnie przez te nogi. A uda mam jak doklejone

"Nie wierz w to co pokazuje waga z tym tłuszczem bo to jakieś bzdury są.Może jakbyś zapodała jakąś swoją fotkę to można wtedy powiedzieć czy rzeczywiście coś jest nie tak" no tak oczywiscie...na oko to tak samo jakby na te wage stanela...dziewczyno jak masz walki to na silke zasuwaj...nie jedz nic smarzonego ani pieczonego,unikaj tluszczy glownie zwierzecych.Zero slodyczy.Bardzo duzo owocow,wody.Jedz piec razy dziennie albo nawet i szesc ale w badzo malych ilosciach.

Gość duran bebe
55cm to naprawdę nie jest straszne być może jak jesteś bardzo drobna do pasa to optycznie może ci się wydawać że masz nie wiadomo jak grube uda.Łydeczki masz chudziutkie.

Gość za duzo tluszczu
Aha, dodam jeszcze ze 2 lata temu robiono mi wlasnie pomiary tluszczu i mialam chyba 25%, a wazylam wtedy 56kg.

Gość duran bebe
black and gold ilość tłuszczu w organizmie może stwierdzić lekarz na podstawie badań a nie waga.Waga służy do ważenia

Gość za duzo tluszczu
Dziekuje Duran babe ! JA wlasnie mam ogromna dysproporcje w tych udach, a jestem niskiego wzrostu, wiec rzuca sie to w oczy. Wiem, ze ludzie maja gorsze problemy, mnie to jednak bardzo dolule, bo cwicze i pracuje nad tym i nic. Jak czytam na forach, ze dziewczyny maja po 49cm w udzie i np 175cm ! A przy mojej obecnej wadze jak sprawdzam, to zawsze dziewczyny pisza ze maja max 51cm

Gość za duzo tluszczu
Duran bebe ! Ta waga mierzy jakies impulsy, nalezy sie wazyc w golych stopach i jakos oblicza wode i tluszcz na zasadzie odpowiednich gestosci czy czegos innego. Wpisuje sie wiem, wzrost, plec i typ budowy. Na silowni mi babka badala przez taki aparacik i musialam tylko scisnac balcami przez pewnien czas

Gość za duzo tluszczu
Dziekuje Ci Duran babe ! Mam nawet rowerek stacjonarny, jezdze co prawdza 2 razy w tyg, ale bede wiecej. Dziekuje Wam kochani serdecznie za wszystkie wypowiedzi, pozdraiwam :)

Gość qwas
szczerze mówiąc to nawet szczupła osoba może mieć sporo tłuszczu tylko ze chodzi wtedy głównie o tłuszcz wewnętrzny. Otłuszczenie narządów wewnętrznych jest większe i już jest wyzszy wskaźnik tłuszczu.

"black and gold ilość tłuszczu w organizmie może stwierdzić lekarz na podstawie badań a nie waga.Waga służy do ważenia" jakbys czytala wszystkie moje posty to zauwazylabys ten pierwszy:P "jak chcesz znac swoje wyniki prawdziwe to idz prywatnie do lekarza.Prawda jest niestety,ze to co jemy np.frytki,smazone kotlety i inne kaloryczne dania-ten tluszcz w nich zawarty zostaje z nami na zawsze..."

Gość co to za roznica
mysle ze to nie ma roznicy ile masz tluszczu.szcupla jestes i tyle

Gość heeeeeajh
Fałdy pomierz - możesz zwykłą suwmiarką, trzeba tylko zdjąć kilka pomiarów i wyciągnąc średnią: exrx.net/Calculators/BodyComp.html

Gość qwas
Co za różnica -> wyobraź sobie że to nie jest obojętne ile ma się tłuszczu. Poczytaj sobie a potem przestań gadać skoro nie masz pojęcia: " Niewidoczna otyłość Człowiek pozornie szczupły może być wewnątrz niebezpiecznie otłuszczony. Groźny nadmiar tłuszczu nagromadzony wokół organów wewnętrznych można zobaczyć dzięki nowoczesnemu aparatowi do rezonansu magnetycznego. Groźny nadmiar tłuszczu nagromadzony wokół organów wewnętrznych można zobaczyć dzięki nowoczesnemu aparatowi do rezonansu magnetycznego. Ukryty tłuszcz jest przedmiotem badań naukowców z brytyjskiego szpitala Hammersmith w zachodnim Londynie. Twierdzą oni, że około 40 proc. ludzi, których przyszło im badać, ma niebezpiecznie grube warstwy tłuszczu wokół serca, wątroby lub trzustki. Brytyjscy lekarze podkreślają, że osoby o groźnie otłuszczonych narządach wewnętrznych wcale nie muszą mieć nadwagi, mogą być szczupłe. - Ogólnie rzecz ujmując, tłuszcz nie jest zły - wyjaśnia prof. Jimmy Bell ze szpitala Hammersmith. -Źle jest mieć go za dużo w nieodpowiednich miejscach. Te miejsca to przede wszystkim okolice narządów wewnętrznych. Nasze badania wykazały, że człowiek szczupły, wyglądający zdrowo, może mieć kilka litrów tłuszczu ukrytych głęboko w organizmie. Profesor Bell twierdzi, że najlepszym sposobem, żeby pozbyć się groźnego wewnętrznego tłuszczu, jest uprawianie sportu. Dieta też może człowieka odchudzić, ale przede wszystkim na zewnątrz, tłuszcz wewnętrzny dzięki samej diecie nie zniknie . Powyższy pogląd o wyższości ćwiczeń fizycznych nad dietą znajduje potwierdzenie w przeprowadzonych ostatnio na Wyspach Brytyjskich badaniach. Naukowcy z uniwersytetu w Leeds obserwowali kilkadziesiąt otyłych kobiet, które uczestniczyły w specjalnym programie ćwiczeń: gimnastykowały się cztery godziny w tygodniu. Wprawdzie przez rok straciły na wadze dość niewiele (tylko po dwa kilo, a ważyły przeciętnie około 100 kg), ale znacznie poprawiło się ich zdrowie. Zanotowano u nich spadek ciśnienia krwi i cholesterolu, wzrosła wydolność oddechowa. Co więcej, ich samopoczucie poprawiło się znacznie. Przestały uważać się za zupełnie nieatrakcyjne, ich samopoczucie znacznie się polepszyło, stały się mniej nerwowe. Gdyby kobiety te zamiast ćwiczeń zastosowały restrykcyjną dietę, może straciłyby nawadze więcej, ale efekt zdrowotny takiego rozwiązania byłby znacznie gorszy. - Ćwiczcie, zamiast stosować diety - radzi otyłym dr Erika Borkoles z Uniwersytetu w Leeds -jedzcie to, co chcecie, tylko z umiarem."

Gość stajesz na wadze a ona
odrazu wie ile masz wody i tłuszczu?...co to jaki rentgen ma czy jak:> ty lepiej spojrz w lustro czy wygladasz oki bo to sie liczy

Gość za duzo tluszczu
Dziekuje za artykul quas ! Ale sie wystraszylam ! Wzmagam swoja aktywnosc fizyczna i kupie sobie fut burner. Dziekuje za pomoc ! Moze ktos z Was ma podobny problem ? lub mial i sobie z tym poradzil ? bede wdzieczna na odpowiedzi. pozdrawiam !

Gość ODCHUDZALAS SIE
PEWNIE STOSOWALAS DIETY NISKOKALORYCZNE I TRACILAS MIESNIE, A ZYSKALAS TLUSZCZ. NIE MA INNEJ OPCJI

Gość za duzo tluszczu
Witajcie ! Dzis doszlam do wniosku, ze jednak wagi z pomiarami tluszczu sa nieadekwatne i szkoda wydawac pieniadze. Dzis na wadze mam 54.5 kg, mam zatrzymanie wody przez sprawy kobiece, tluszcz spadl do 24 %, a woda 51 % Nic z tego nie rozumiem, skoro ''przytylam'' 1.5kg, a tluszcz mi sie zanizyl. Pozdrawiam !

Gość za duzo tluszczu
Mam jeszcze pytanie do doswiadczonych : czy fat burnery pomagaja ??? czy mozecie mi cos polecic ? z gory dziekuje