Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfd

dlaczego tak mało studentów zna angielski

Polecane posty

Gość a czy anglicy ucza sie polskie
do ze ja mam angielskiego:>....no polski znam dobrze i to mi starcza:P

Pierwsze słusze...znam wielu studentów i każdy z nich przynajmniej w komunikatywnym stponiu zna język angielski,ja sam studiuje w Anglii i świetnie sobie z językiem radzę!!

Gość klopp
Sorry, ale nawet najlepszy nauczyciel nie nauczy sie za ucznia jezyka, trzeba samemu usiasc na dupe i sie uczyc, do tego interesowac sie kultura danego kraju, duzo czytac itp. Nauka jezyka nie polega na wkuciu czasow i listy slowek.

klopp i co z tego? ja od kiedy pamiętam zawsze sie nudziłam na ang, bo to co było przerabiane znałam od dawna. wiesz jak na studiach wyglądął u mnie angielki?( były 3 poziomy,ja byłam na najwyższym) "Pani" rozdawała nam "czytanki", najpierw sama ja czytała na gółos,potem my ja czytaliśmy na głos, a potem nam ją...tłumaczyła. no ludzie...

Gość klopp
No ok, ja nie twierdze, ze poziom w szkolach jest wysoki, ale jesli ktos w wieku 20 lat nie zna angielskiego przynajmniej w stopniu sredniozaawansowanym, to jest to jedynie jego zasluga.

Gość NiegłupiaAZAngielskiegoZeroTot
ja w gimnazjum mialam niemiecki, na dodatkowe zajęcia nie było mnie stać :( zaczęłam uczyc się w liceum, poziom podstawowy - podobało mi się ale Pani była mało wymagająca i tempo powolne że szkoda gadać, wiele zajęć wypadało. Na studiach było jeszcze gorzej. Mam 20 la t i nic nie umiem!

Gość NiegłupiaAZAngielskiegoZeroTot
bardzo chciałam ale nie miałam sprzyjających okoliczności

Gość Profesor Honey
I feel train to You

Gość bo duza czesc studentow
jest ze wsi, tam ich gowno ucza. wiec potem dostajac status studenta na wyzszej szkole gotowania lewa reka na gazie zanizaja poziom prawdziwych studentow, z miasta.

Gość kotsssssssss
dokladnie tak-bo poziom angielskiego na studiach jest koszmarny, na cale 5 lat studiow u nas sa 2 lata angielskiego :/ mimo ze jestem na turystyce gdzie jezyk to podstawa -!

Gość ale ludzieeeeeeeeeeeee
Jezeli ktos CHCE to niezaleznie od pochodzenia, mozliwosci w szkole - uczy sie! bierze ksiazki chocby z biblioteki, szuka w necie, nawiazuje zagraniczne znajomosci, uczy sie z glupiego slownika -- da sie!! ale trzeba CHCIEC. niezaleznie czy jest sei studnetem czy kura domowa. nie zwalajcie na szkole .

Gość nienawidzę Polski
bo poziom nauki w szkole sredniej to smiech na sali. a na studiach jezyk obcy jest przez 2 lata!! na 5 lat!! po prostu zenada pojechałam dosłownie na 2 tyg do UK i nauczyłam się więcej przy obcokrajowcach niz przez 8 lat w szkle ps. Dziekuje panie profesorze od nag, który zamiast kurwa nas uczyć ang wolałes pić kawkę na lekcjach z pustymi blacharami!!

Gość nienawidze polski
wlasnie zwale na szkole dlatego, ze dopiero kobieta na korkach pokazała mi co to prawdziwy angielski, jak inaczej uczyłam się wczesniej wypowiadać słowka, jak piekny jest brytyjski akcent. to wina tylko szkoly!!

jak powinna wygladac idealna wg was lekcja ang. w szkole? gdzie jest 20 osob w grupie, z czego polowa ma slowa i polecenia nauczyciela w dupie?

Gość NIENAWIDZE POLSKI
1. przede wszystkim muszą być podjęte jakies kroki! 2. musi byc lekcja, jako taka, a nie picie kawy!!!! 3. nauczyciel powienien byc stawnowczy i wymagajacy!! 4. lecje ang tylko po ang 5. i w ogole powienien sie zmienic cały system edukacji, a najbardziej mnie wkurząlo to, jak nauczyciel straszył takiego wieśniaka, ze go nie przepusci, on dalej wkładał sobie z kolega naklejki w dupe (dosłownie) a i tak przepuszczali ZENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KONKRETY!! 1. JAKIE kroki? 2. tu sie zgadzam 3. to bys na niego kurwila cala szkole, ze wymaga. nienawidzilo sie takich, skarzylo na nic rodzicom i wykladowcy. przypominj sobie! z perspektywy czasu , teraz, uwazamy ze wymagajacy sa ok, wtedy bysmy ich wywalili.... 4. to dzieci sie skarza rodzicom ze naucz. tylko po ang mowi i one nie rozumieja i w kolo macieju 5. heh, ministrze... good luck

Gość llena25
W szkole mialam tragicznych nauczycieli, na poczatku 8 klasy podstawowki nie potrafilam sklecic poprawnego pytania do tekstu, a ze planowalam isc do liceum z rozszerzonym angielskim to zabralam sie do roboty. Kupilam sobie niebieska gramatyke murphyego, slownik i zaczelam sie intensywnie uczyc. Bez problemu zdalam egzaminy wstepne, w LO nauczyciela mialam wymagajacego, ale nic nie bylo dla mnie nowoscia, bo wszystkie nauczylam sie wczesniej sama. Jak sie chce to mozna, trzeba tylko zabrac sie do roboty zamiast siedziec godzinami w necie na durnych stronach...

Gość nienawidze polski
MNIE NP. CHODZI O TO, ZEBY LEKCJA SIE W OGOLE ODBYWała wiem, ze człowiek inaczej patrzy kiedy jest starszy, a co innego jak jest gówniarzem i moze takie siedzenie mu odpowiada, ale kiedy przychodzi pozniej po latach gębę otworzyć, poprosic o pomoc, kupić to ooo..wielkie zdziwienie.