Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mam mysleć

Czy jestem chora psychicznie?

Polecane posty

Gość nie wiem co mam mysleć

witam, ostatnio zaczęlam się zastanawiac nad swoim życiem i sama nie mogłam wyjśc z oniemienia, kiedy tak "stanęłam' na moment, aby ocenić co zrobiłam, co mam zrobic jeszcze, co sie udało a co nie. Nagle zaczęłam sie zastanawiac się nad pewną sprawą i własnie dlatego, pisze tu na forum, żeby zasięgnąc pierwszej opinii 'na gorąco". w stosunku do siebie jestem dosyć wymagająca, przede wszystkim w zyciu zawodowym. Kiedy zaraz po studiach rozpoczęłam pracę stawiałam sobie kolejne poprzeczki coraz wyżej. w pewnym momencie swojego życia postanowiłam, że musze sie jakos dodatkowo zmotywować do działania i tak sie stało. Tym czynnikiem motywującym stało sie jedzenie. Kiedy cos mi nie wyszło po prostu "za kare" nie dostawałam jedzenia. wiem, że to może byc głupie i w ogóle brzmi glupio, nawet dla samej mnie, kiedy to piszę, ale sama siebie zaczęlam karać. wymagania wobec siebie miałam coraz wieksze, więc i coraz częściej musiałam siebie tak "motywować". Trwa to tak, kiedy to tak szybko przeliczę na pewno juz od ponad 1,5 roku, kiedy rozpoczęłam pracę w obecnej firmie. Stresy zwiazane z nią i małe lub większe niepowodzenia, wszystko to odzwierciedlało sie w moim jedzeniu a raczej niejedzeniu. Najgorsze w tym wszystkim, ze ja juz się przyzwyczaiłam do takiego stanu. powiem, że nawet lubie byc glodna, bo wtedy czuje sie lekka i wiem, że to poprawia mi mój nastrój, który wcześniej popsuła praca czy cokolwiek innego. Wiem, że to juz zaczyna miec wplyw na moje zrowie. ogólne osłabienie, krwawienia z nosa, częste bole głowy, najprawdopodobniej przyczyna tego jest moj styl życia. Dzisiaj zatzymałam się nad swoim życiem, zrobiłam takie rewiev no i oto co wyszło... nie wiem co mam robic, tym bardziej, że głód tak naprawdę pomaga mi przezwyciężyć moje klęski, wtedy wiem, że zostalam ukarana za swoje błędy i że je w ten sposób odczuje i jakos odpokutuje.

Gość AS w rękawie
Tak jesteś chora psychicznie .Idź jak najszybciej do lekarza.

Gość maramarmara
chora to za duzo powiedziane, ale nie jest to normalne, i u siebie też zauważyłam coś podobnego, czasami potrafię cały dzień nie jeść

nie wiem co mam mysleć - jesteś zbyt skupiona na sobie, rozglądnij się za kimś kogo mogłabyś pokochać i dbać o niego to miłość powinna być sensem naszego życia, a nie tylko nasze aspiracje zawodowe. Jak tak dalej będziesz postępować to nie oglądniesz się jak minie ci młodość a ty będziesz sama, nieszczęśliwa i zgoszkniała. Życzę ci dużo miłości i polub sama siebie, na dłuższą metę twoje postępowanie prowadzi do destrukcji.

Gość gwiazdeczka555
Mysle, ze rozmowa z psychologiem na pewno sie przyda.Sprawa wydaje sie normalna, ale tylko z pozoru. Cos jest nie tak, moze zalezy to od twojej zaburzonej osobowosci. Studiuje psychologie, ale to dopiero drugi rok i nie wiem jak Ci pomoc, ale prosze, idz do psychologa lub psychiatry, bo to nie jest normalne.