Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ochotę na biznes

czy przedszkole to dobry pomysł na biznes?

Polecane posty

Gość mam ochotę na biznes

mój chrześniak we Wrocławiu nie dostał się do państwowego przedszkola, bo nie było miejsc, musieli wepchnąć go do prywatnego... powiedzcie mi: czy przedszkole to zyskowny interes?

Gość gość
myslę, ze w dzisiejszych czasach, gdzie jest taki deficyt miejsc w przedszkolach publicznych to jest to świetny pomysł na biznes.

Gość BogussiaZ
dokładnie tak, chętnych na prywatne przedszkola nie brakuje. Ja porowadzę z mezem taki biznes i nie narzekam choć wiadomo, że trzeba się nastawić na różne sytuacje. Poza kontaktem z dziećmi ta praca wiąże się też z ogromem pracy papierkowej. Każdy właściciel przedszkola niepublicznego wie, że może liczyć na dotacje od gminy. U nas podczas jeden z kotroli okazało się, że dotacje te zostały błędnie naliczone. Wtedy zgłosiliśmy się do firmy Auxilia https://auxilia.pl/przedszkola/ , której na szczeście udało się wszystko naprostować ale bez ich wsparcia i ogromnego doświadczenia byłoby ciężko. Warto mieć taki kontakt, gdyż firma specjalizuje się m.in w pomocy prawnej dla przedszkoli właśnie.