Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azalijjkaa

Czy trzydniówka zarażają sie tylko dzieci? Czy mogę z małą wyjść z domu?

Polecane posty

Gość azalijjkaa

Rano moja 21 miesięczna córka wstała z kupą i gorączką prawie 39 stopni, podałam czopek i już jakby nic sie nie działo - zastanawiam się czy to moze być trzydniówka bo z tego co wiem ona jest zakaźna a dziś w rodzinie mamy ważną uroczystość, stoi prezent i kwiaty... nie wiem co robić niby mała ma sie dobrze, bawi sie, je.

Gość obsewuj mała ale
ja znowu skoczy jej temperatura zostan w domu - nie mecz dziecka impreza . z chorym dzieckiem nie chodzi sie na imprezy nawet te rodzinne , bo dziecko jest osłabione

Gość a skoro jest zakazna to
dlaczego chcesz innych narazic na chorobe ?

Gość azalijjkaa
Szkoda mi tylko tych kwiatów... jak się będzie dobrze czuła to pojade chociaż na krótko im je wręczyć razem z prezentem. Innych dzieci nie będzie więc w razie czego chyba nikt sie nie zarazi? No i na 100% nie jestem pewna czy to trzydniówka...

Gość chorują na nią dzieci 0-3 lata

po co ciagac dziecko z goraczka? bardziej szkoda ci kwiatow niz corki? hmmm troche dziwne,popros aby ktos zostal z mala a sama jedz daj kwiaty i do domu

1. Nie wychodzi się z dzieckiem, ktore gorączkuje,a już napewno z podejrzeniem choroby zakaźnej (taką jest 3-dniówka, czyli rumień nagły). 2. Na tę chorobę chorują dzieci do 2 roku zycia, więc dorosłych nie zarazi. Jedynie dzieci do 24 miesięcy.