Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aghh

POMOCY J.POLSKI I HISTORIA POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość aghh

Mam problem mósze napisac o bigini Artemidzie dlaczego zabiła Akteona i jak go zabiła pomóżcie mi przosze czekam na odp!!!

Gość grenadinne
a co juz masz?

Gość aghh
Wiem tyle że ona go chyba zabiła bo była zazdrosna !! a ty coś wiesz jak wiesz to mi pomóż prosze

Gość grenadinne
sluchaj, ja generalnie nie wiem w czym problem... bo oglne informacje na ten temat znajdziesz na pewno w podreczniku, a jesli nie, to w internecie. poszukaj, napisz, pozniej sie zglos, to zobaczymy co tam mozna poprawic ewentualnie :)

Gość aghh
ale ja właśnie nie moge tego znaleźc na internecie!!!

Gość weź książkę i przeczytaj
książki NAPRAWDĘ nie gryzą!

Gość grenadinne
to jak ty wpiszujesz, ze nie mozesz znalezc? "Wyniki 1 - 10 spośród około 6,040 dla zapytania artemida+akteon. (Znaleziono w 0,05 sek.)" mi znalazlo tyle i sporo tam jest na ten temat, bardzo ladnie wyczerpujaco i przystepnie napisane. :)

Gość aghh
to wyślij mi to prosze:) a ja w książkach już szukałam tam niema nic ciekawego:(

Gość grenadinne
co ci wyslac? przeciez wszystko masz podane jak na tacy!

Gość ppp22
tez bym chciala miec takie problemy

Gość aghh
tak po za tym to są dwie wersje jedna że Artemida zmieniła go w jelenia a jego psy go rozszarpały a druga jest taka że Artemida go zabiła bo była zazdrosna ja wiem mało o tej drugiej a właśnie mi trzeba tą drugą i nie mogę jej znalc :(

Gość niezwykła fanka M.Jacksona
chętnie napisze za Ciebie:) jaki dokładnie tytuł wypracowania ? Generalnie chodziło o złote runo - Akteon zdobył je pierwszy i podarował swojej ukochanej Temidzie a Artemida była zazdrosna i za pomocą rogu Almatei (takie kozy od Herkulesa) rzuciła na niego klątwę , ten zagalopował się i nie zwesyła podstępu a Artemida udawała Temidę , dlatego Temida ma zawiązane oczy i jest ślepa, bo ta ją skrępowała i miała dzieci z Akteonem...długa historia...

Gość aghh
prosze opowiedz to do końca będę ci bardzo wdzięczna

Gość powiem tyle
jesteś jakaś głupawa wg mnie i niedźwiedzią przysługą byłoby pomaganie ci\ powinnaś sama się nauczyć i dojść jak i co to zaprocentuje na przyszłość, wierz mi...

Gość niezwykła fanka M.Jacksona
tam było dużo przemocy generalnie ,|" Przy pomocy Heraklesa zabiła jednego z najgroźniejszych - Grationa."ona zabiła też oriona i kogoś tam jeszcze...Akteona zabiła w następujący sposób: trzymała go wygłodzonego w stajni augiasza i potem przyniosła mu jedzenie ale on nie mogl go zjeść bo zaklęcie spowodowało że nie mógł otworzyć buzi, ogólnie męczył się później mógł zjeść i zjadł zatrutego pegaza :/