Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaproszona na parapetówę

prezent na parapetówę dla osób po 50tce

Polecane posty

Macie jakieś pomysły na prezent na parapetówę dla osób po 50tce, które przecież dużo rzeczy już mają, a przeprowadziły się właśnie? W dodatku to nie jest ich ostateczne mieszkanie, bo za jakiś czas przeprowadzą się do domu...

standardowo można dać kwiatka w doniczce, wazon, zestaw kubków, kieliszków itp, niestandardowo można przyjść z zagryzką i uważam to za najlepszy pomysł. organizacja parapetówki to jednak jakiś wydatek, skoro to mieszkanie przejściowe to ciężko będzie dopasować się do ostatecznego wystroju. Ludzie w tym wieku i tak wszystko mają, a jak się kupi cos do jedzenia to wszyscy będą zadowoleni. A jeszcze lepszym wyjściem będzie zrobienie niespodzianki i np zamówienie jedzenia z dostawą bezpośrednio do zapraszających. My kiedyś tak zrobiliśmy idąc na domówkę do znajomych- wzięliśmy trochę kiełbachy z lap-pol.pl i wszystkim smakowało i wszyscy byli zadowoleni.

Dzięki za odzew, ale wydaje mi się, że jedzenie będzie i to, znając ich, pyszne i w nadmiarze ;) Może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły? Myślę o jakimś gadżecie do kuchni - oboje lubią gotować i zapraszać gości, przeglądam polecane tu szeroko myin.pl i fabrykę form, niby duży wybór, ale nic mnie na razie nie powaliło...

Moim zdaniem, dobrym pomysłem może być komplet pościeli :) Nawet jeśli posiadają - nowa pościel zawsze się przyda. Hipoalergiczne kołdry i poduchy znajdziesz w sklepie alergia.med, ewentualnie możesz pomyśleć o innym gadżecie - na przykład nawilżaczu powietrza, zwłaszcza, że jest już okres grzewczy, także powietrze paskudnie suche, źle oddycha się w takim mieszkaniu. No, ale bardziej uniwersalnym pomysłem może być jakiś fajny alkohol :)