Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taz78

by dziecko spało w nocy

Polecane posty

moja 3-y miesięczna córcia nie daje nam spać w nocy, co robić? macie jakieś sprawdzone pomysły?

Gość jest malutka
wiec nie licz ze bedzie juz spała w nocy...mozesz pomału ja oduczac...dawaj mleko modyfikowane na noc ...staraj sie jeden posilek jej wyeliminowac...i tak pomału...do skutku

może być tez maleństwu za gorąco, za duszno i tez z tego powodu nie chcieć spać. Ja pamiętam ze mój synek zaczął ładnie przesypiać noce jak mu w pokoju zamontowaliśmy stłumiona lampkę nocną, żeby się nie bał ciemności i nawilżacz powietrza http://alergia.med.pl/product_info.php?cPath=53_55&products_id=658 - raz że powietrze stało się mniej suche i łatwiej się oddychało a dwa że urządzenie trochę buczało wydając z siebie jednostajny dźwięk który na malucha działał uspokajająco. jeśli maluch jest najedzony, wykąpany, ma sucho i generalnie wszystko jest super to warto spróbować.

chyba spróbuję z tym nawilzaczem, ktoś poradził mi, by przy łóżeczku postawić tykjący budzik, podziałało, ale tylko przez pierwsze dwa dni. najgorsze jest to, ze mała budzi się, zje i zamiast zasnąć to zaczyna swoje harce i do zabawy i na ręce, a wciągu dnia dużo nie śpi i staram się by po 17.00 nie drzemała.